23. *\I have to go back!/*

657 41 5
                                    

Ik ben al een weekje thuis maar mijn hoofd blijft maar op Hogwarts. Niet omdat ik er naar terug verlang, maar na alle aanvallen. Of Ginny er al meer heeft gepleegd of dat ze al is opgepakt. 

Cedric had brieven gestuurd dat het heel erg onrustig is op school en dat hij zaterdag, dus morgen zijn wedstrijd tegen Gryffindor gaat maken. 

Ik lees zijn brief nu opnieuw en dan bedenk ik opeens iets. Ik ren naar beneden en vraag gelijk aan papa "Papa! Jij mag toch wedstrijden van quidditch meekijken?" "Ja dat mag ik." 

Zegt hij zonder van de Dailey Prophet te kijken. Dan zeg ik met een big smile "Zullen we morgen naar de wedstrijd Gryffindor tegen Hufflepuff kijken?" 

Mijn geluk kan niet op en dan kijkt papa van zijn krant en zegt "Ik wist wel dat jij dat zou gaan vragen, ik heb het gevraagd aan professor Dumbledore en hij zegt dat je mag komen kijken maar dan moeten we gelijk na de wedstrijd weg." 

Mijn ogen worden groot van blijdschap van dit nieuws en ik vlieg papa om zijn nek.



|De volgende dag|


We staan klaar in de gang en ik pak papa's arm vast en dan verdwijnselen we voor de poort van Hogwarts. 

Ik sleur papa dan mee naar het quidditchveld. Ik kijk nog een keer naar het kasteel en het voelt als thuiskomen van een lange vakantie terwijl ik maar een weekje weg ben geweest. 

Het rumoer word steeds harder en ik weet dat ik steeds dichterbij kom. Dan komt het in beeld en neem ik afscheid van papa. 

Papa gaat in het vak van de professoren zitten en ik mag bij de leerlingen zitten. Ik ren de tribune van Gryffindor op en zie dat al mijn tweeling die ik heel erg heb gemist. 

Ik besluip ze van achter en knuffel ze allebei stevig. Ze draaien zich om en als ze mij zien veranderd hun gezicht van verbaasd naar nog verbaasder. 

Ik zeg dan "Ik mag deze wedstrijd meekijken als bezoeker." "Yeeh! We hebben je echt gemist kleine!" 

"Wacht, moeten jullie nu niet oplet veld zijn in plaats van hier zitten op de tribune?" Fred en George kijken me schuldig aan en zeggen "We hebben iets te vaak bij Filch moeten nablijven, en hebben daardoor heel veel lessen gemist. Oliver heeft ons gestraft dat we niet met deze wedstrijd mee mogen doen."

Ik kijk ze streng aan en dan komt Ron naar mij toe en zegt bezorgd "Heb jij Hermione gezien?!" "Nee?" Zeg ik verbaasd en bang. 

Ron is nooit bezorgd om Hermione dus dit is niet zo goed nieuws. 

Ik zit de laatste minuten bezorgd om me heen te kijken en dan komt Hufflepuff het veld op. Ik zie Cedric voorop lopen en ik juich naar hem. 

Blijkbaar had hij dat gezien of gehoord want hij zwaait vrolijk naar mij en ik zwaai terug. Hufflepuff doet allemaal oefenrondje rond het veld en dan zie ik in mijn ooghoek dat het team van Gryffindor word tegengehouden door professor Mcgonagall.

Na een tijdje komen Harry en Mcgonagall naar ons toe en zeggen tegen Ron dat hij mee moet komen, en dat het gaat over Hermione. 

Dan vraag ik smeekend "Mag ik mee?" Mcgonagall denkt na en ik voeg er smeekend aan toe "Ik ben een hele goede vriendin van haar." 

"Nou vooruit." Zegt ze snel. Ik zwaai Fred en George uit en dan lopen we met zijn vieren weg.

Mcgonagall loopt op een hoog tempo door het kasteel en deze gangen heb ik iets te vaak door gelopen, het gaat namelijk regelrecht naar de ziekenzaal. 

We gaan daar inderdaad naar binnen en daar zie ik al aan het einde van de zaal Hermione liggen. 

Harry, Ron en ik rennen er met zijn drieen als een gek er naar toe. 

Harry en ik gaan aan weerszijde van haar zitten en Ron staat een beetje sukkelig aan het voeteinde. Mcgonagall zegt allemaal dingen maar ik luister niet. 

Ik kijk alleen naar het versteende gezicht van Hermione. Zo voelde het dus voor iedereen die naar mij kwam. Ik wrijf met mijn hand over de bovenkant van haar hand. 

Dan komen er allemaal andere professoren aan onder ander Dumbledore en papa. "Aah, juffrouw Diggory, wij dachten al dat u hier was. Wilt u misschien even met ons meelopen." "Ja hoor." 

Ik haal nog snel een pluk haar uit haar haren en zeg snel tegen Hermione "Alles komt goed, geloof mij." En dan loop ik met papa en Dumbledore mee. 

We lopen door de gangen en Dumbledore begint dan met zijn verhaal. "Ik heb net met meneer Diggory gepraat en ik ben er achter gekomen dat jou schorsen niet de goede manier is om jou te straffen. Daarom wil ik melden dat jij vanaf nu gewoon weer op school mag komen volgende week. Maar daar staat wel een straf van tegenover. Die zal ik u maandag geven. Ik wens u nog veel sterkte met juffrouw Granger. Ik weet dat het een goede vriendin van u is." 

Hij knikt en loopt dan weg. Ik kijk papa aan en zeg "Yes!" Ik glimlach zwakjes en zeg dan "Mag ik nog even naar Hermione?" "Tuurlijk lieverd." 

Ik ga dan weer terug en zie dan opeens Draco in de hoek van de gang staan. Ik kijk hem raar aan en hij staart mij ook aan, maar niet met haat. Iets anders maar ik kan niet zien wat. 

Dan knikt hij en ik loop snel de ziekenzaal in. Harry en Ron zijn weg. Ik ga snel naar Hermione toe en zeg "Ik kom maandag weer terug, je zal me vaker zien. Ik zal ook wel het huiswerk van jou voorlezen, ik weet namelijk dat jij dit allemaal hoort. Tot maandag.

Ik geef een kus op haar hoofd en dan opeens hoor ik voetstappen achter mij. 

Ik draai me snel om en dan zie ik Draco daar staan. Hij schrikt als hij mij ziet en gaat dan aan een ander bed staan waar een Hufflepuffer in zit. Hij kijkt hem verbaasd aan en ik moet glimlachen. 

Dan loop ik naar buiten maar ik wacht nog een tijdje in de gang en kijk dan sneaky naar binnen en zie dan Draco bij Hermione zitten. Hij fluistert dingen maar ik kan het helaas niet horen. 

Uiteindelijk ga ik maar weg naar buiten waar papa al op mij staat te wachten. We lopen zwijgend het terrein af en verdwijnselen dan als we buiten het terrein zijn.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now