31. *\First lesson from Dumbledore/*

675 37 1
                                    

Deze week liep vlekkeloos. Ik heb gewoon bij geen enkele professor problemen gekregen en Lupin doet opeens aardig tegen mij.

Ik had gister een briefje gekregen van Dumbledore dat vanavond mijn eerste les van hem is en het wachtwoord.

Ik loop naar de common room om mijn tas even te dumpen en als ik hem naast mijn bed leg zie ik mijn quidditch kleren.

Dan bedenk ik me dan vanavond ook de 2de training is van quiddtich. Ik wil dat echt niet missen en Oliver word boos op mij als ik niet mee kan doen.

Ik twijfel heel erg of ik nou de les met afzeggen of de training en dan heb ik eindelijk de knoop doorgehakt.

Ginny komt precies op dat moment binnen en ik zeg direct "Ginny, ga je vandaag ook mee om wat eerder naar de grote zaal te gaan?" "Ja natuurlijk, waarom?"

Ze legt haar tas ook weg en dan zeg ik "Oh zomaar." "oke." "Ik kijk op mijn klok en ik zie dat het al tijd is om te gaan, ik zeg "Zullen we gaan?" "Ja hoor." en samen lopen we naar de Grote zaal.

We zijn in de grote zaal en helaas zijn de professoren er niet. Ginny vraagt "Maar waarom wil je nier zijn?"

"Nou, ik heb zeg maar wanneer ik les heb van Dumbledore ook training en ik twijfel of ik nou voor de les van Dumbledore wil gaan of training. En ik had gekozen voor de training dus wilde ik vragen of hij het kon verplaatsen, en ik hoopte dus dat de leraren er eerder zijn. Maar niet dus."

"Jij wilt een exclusieve les van Dumbledore die niemand heeft gaan vervallen voor een training?"

"Nou als je het zo zegt dan moet ik denk ik toch maar voor de les van Dumbledore kiezen he." Ik begin te lachen en Ginny lacht ook en zegt "Kom we gaan snel naar buiten, nu het nog lekker weer."

Ik stem vrolijk ermee in en we rennen naar buiten. We rennen langs het meer en alle leerlingen die we voorbij gaan kijken ons raar aan.

We negeren ze vol en dan opeens zie ik Percy daar zitten, met een meisje! Ik stoot Ginny aan en gebaar naar Percy.

Net als ze kijkt beginnen ze te zoenen en Ginny schreeuwt "IIEEELLLL!" Ik kan mijn lach niet meer inhouden en Percy kijkt ons geschokt aan en dan boos.

Ik moet nog harder lachen door zijn gezicht en ik val op de grond van het lachen. Ik hou het niet meer bij en ik zie 2 gedaantes langs ons geen lopen.

Ginny staat er maar lachend bij en dan komen er 2 gedaantes aan en die gaan boven me hangen en eentje zegt "Zou ze dit overleven?" "Uhm, als ze nog zo door gaat denk ik van niet." "Ik denk dat Harry wel blij zal zijn, die heeft dan een plek in het team." "Of je-weet-wel die dus ook achter haar aanzit."

Ik kom uiteindelijk een beetje bij en kijk in de identieke gezichten van Fred en George.

Fred zegt tegen George alsof ik het niet hoor "Volgens mij hoorde ze ons, ze is weer aan het bijkomen."

"Wat hebben jullie?" "Nou wij hebben niet erg veel, wel heel veel coole spullen en magische krachten." Ik schud lachend mijn hoofd en George vraagt "Waarom moet onze Ashley zo hard lachen."

"Nou jullie geloven het nooit maar jullie broer was aan het zoenen!" "Ron zou nooooit zoenen!"

"En wat dacht je van Percy." De tweeling kijkt elkaar aan en schieten dan ook in de lach en zeggen "Dat zou ik nog minder geloven." "Dat is toch echt zo." Zei Ginny.

Ik moet weer lachen na hun gezichten en moet de tranen die over mijn wangen stromen weg halen. Ik heb ik maanden niet zo hard gelachen en dit voelt fijn!

Ik sta voor het standbeeld naar het kantoor van professor Dumbledore. Ik pak mijn briefje erbij en zeg het wachtwoord. Het standbeeld begint te draaien en ik ga op de trap staan.

Boven aangekomen klop ik op de deur en Dumbledore zegt "binnen."

Ik loop dan naar binnen en zie hem bij een soort huisvormige kast staan met allemaal flesjes erin.

Ik loop naar hem toe en hij zegt zonder naar mij te kijken "Als jij je krachten sterker wil maken moet je eerst weten tegenover wie je nou echt staat. Voldemort was niet altijd zoals hij nu is. Ten eerste heette hij vroeger...." "Tom Riddle."

"Ja precies. Hoe weet jij dat?" "Nou ik had een foto van hem van iemand gekregen, en zijn dagboek en Harry noemde hem te hele tijd Tom."

"Ah, maar Tom was ook niet zijn hele leven slecht." Dan pakt hij eindelijk een flesje en kijkt mij voor het eerst aan en zegt

"Dit hier, is een herinnering. Eentje van mezelf. Ik sla dat op in een flesje en kan het dan terugkijken wanneer ik het maar wil. Heel handig als je het andere mensen wil laten zien of als je net zoals ik een beetje vergeetachtig begint te worden."

Hij heeft een twinkeling in zijn ogen en een kleine glimlach en ik krijg ook een glimlach op mijn gezicht.

We lopen naar de andere kant van de kamer en daar komt een iets uit een soort kast.

Het is een stenen paal met daarin een schaal die helemaal tot de rand is gevuld met water.

Dumbledore doet de inhoud van het flesje in de schaal en dan veranderd het water naar een beeld van een huis.

Ik kijk Dumbledore verbaasd aan en hij zegt "Ik vertrouw deze informatie aan heel weinig mensen toe. Ik moet jou ook nu vragen om deze informatie voor je te houden. En om niks te zeggen tegen mensen, en vooral niet tegen je vrienden."

Ik slik, ik had alles al 10 keer beter opgenomen zodat ik Ginny alles kon vertellen en ik vraag "Ook Ginny niet?"

Hij schud zijn hoofd en ik denk diep na en zeg dan "Oke, ik zeg niks." Hij knikt en dan kijk ik naar de schaal en ik vraag "Wat moet ik doen?"

Dumbledore had dit niet verwacht want hij kijk al over mijn schouder mee en schrok een beetje en zegt dan "Oh ja sorry, je doet gewoon je hoofd erin."

Het komt uit zijn mond alsof het de normaalste zaak van de wereld is maar zo klinkt het totaal niet. Ik kijk dan weer terug en doe mijn hoofd in de schaal. Dan veranderd de hele omgeving om me heen en sta ik voor het een huis dat ik zag en er loopt een man voor die ik maar ga achtervolgen.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=

Sorry dat het een tijdje duurde voordat dit hoofdstuk online kwam. Ik had het met de kerstdagen erg druk en daarvoor had ik de proefwerkweek en daar heb ik ook niet heel veel in geüpdatet. Tot oud en nieuw ben ik heel erg druk dus het is een kleine kans dat ik dan veel update maar ik zal proberen veel te schrijven. Ik wens iedereen nog een fijne vakantie!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu