33. *\Gryffindor-Slyhterin/*

687 42 11
                                    

De weken vliegen voorbij maar Dumbledore heeft nog niks laten merken van mijn volgende les. De dagen worden donkerder en kouder en ik heb nog steeds niks aan Ginny of de andere verteld en ik ben trots op mezelf. De trainingen gaan goed en morgen is de wedstrijd tegen Slytherin.

We zitten bij het haardvuur het huiswerk te maken dat Snape heeft gegeven. Ik ben bijna klaar maar mijn aandacht dwaalt steeds af naar gister

*Flashback*

Ik loop naar de bibliotheek om een boek te gaan lenen die we nodig hebben met geschiedenis van toverkunst.

Terwijl ik het boek aan het zoeken ben voel ik ogen in mijn rug branden en ik draai me om.

Dan zie ik Draco aan de andere kant van de bibliotheek naar me zitten staren. Als hij ziet dat ik kijk glimlacht hij en ik wend gelijk zijn blik af.

Ik vind dan het boek dat ik moet hebben en ik leen het bij madame Pince. Ik stop het boek in mijn tas en verlaat de bibliotheek.

Ik sla de hoek om en de hele gang is uitgestorven dus als ik voetstappen achter mij hoor draai ik me om en zie ik Draco die naar me toe loopt.

Ik heb zo een voorgevoel dat hij een gesprek met me wilt beginnen dus ik draai me om en loop weg.

Nog net niet rennen want dat valt op maar wel op een hoog tempo. Dan roept hij "Hey Ashley! Wacht even."

Ik blijf staan, doe mijn ogen dicht, haal diep adem en ik draai me om. Draco rent naar me toe en zegt "Hey." "Hoi. Waar zijn je vrienden om me belachelijk te maken?"

Hij kijkt me vragend aan en dan zegt hij "Ik wil je niet belachelijk maken." "Wat moet je dan?"

Ik ben heel erg kortaf en hij zucht en zegt "Ik wil je gewoon beter leren kennen." "Ik hoef jou niet beter te leren kennen. Je maakt iedereen belachelijk en doet gemeen tegen mijn vrienden. En je had me vorig jaar het meest verschrikkelijkste cadeau ooit gegeven wat ik je nooit vergeef."

"Cadeau?" Hij klinkt oprecht verbaasd en zeg "Die foto van Tom Riddle. Ik werd daarna ook gelijk ziek." "Daar weet ik helemaal niks van af. Oprecht. En ik zou jou nooit pijn doen." "Rot gewoon op."

Ik draai me om en loop snel weg en ik laat een verbaasde Draco achter

*Einde flashback*

Ik staar naar het vuur en dan zegt Ginny "Gaat alles goed?"

Ik ontwaak uit mijn trans en ze vraagt "Waar zit je toch de hele tijd met je gedachtes?"

"Aan die ontmoeting met Draco gister. Ik kan er alleen maar aan denken. Het was zo raar." "Ja dat begrijp ik. Maar je moet wel even je aandacht erbij houden voor de wedstrijd van morgen. Je moet ook tegen hem." "Dat komt wel goed."

Ik krijg gelijk een glimlach op mijn gezicht als ik aan de wedstrijd denk en dan zeg ik "Ik denk ik dat ik dit morgen ofzo af ga maken, nu lukt dat echt niet meer."

Ginny begint te lachen en zegt "Ik heb er zelf ook niet heel veel zin meer in." We beginnen allebei te lachen en ruimen onze spullen op.

Ik zit aan het ontbijt met mijn quidditch kleren al aan. We praten gezellig met Fred en George en hun vriend Lee Jordan over onze tactieken tot mijn ogen toch afdwalen naar de tafel van Slytherin.

Ik heb bijna de hele dag weer aan de ontmoeting gedacht en het blijft maar door mijn hoofd spoken.

Ik ga de tafel af tot ik in het midden de jongen met witte haren heb gevonden die mij sneaky aan zit te kijken.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Место, где живут истории. Откройте их для себя