55. *\Triwizard tournament/*

571 28 4
                                    

Ik loop de hal van Hogwarts in en ik voel me zo veel op me gemak. Het voelt echt alsof ik thuis ben zoals Cedric en papa mij aan het begin van mijn eerste jaar hadden gezegd. 

Ik kan het ook niet geloven dat ik al in mijn 3de jaar zit. Ik had al nieuwe vakken moeten kiezen waar ik mee door wilde gaan en ik heb Care of Magical Creatures en Arithmancy. 

Hermione had mij dit geadviseerd omdat zij het zelf het leukste en het makkelijkste vond. Nou kan ik niet vertrouwen of wat Hermione makkelijk vind, ik het ook makkelijk vind maar ik ben wel in in een uitdaging.

We zitten te eten en het is verrukkelijk! Ik praat bij met de mensen die ik heel lang niet heb gezien in de vakantie en iedereen heeft het over het ongeval bij het WK. 

Ik heb echt geen zin om daar over na te denken dus ik praat maar met de tweeling en Ginny over andere dingen, oftewel gokken wat nou dat gerucht is. 

Dumbledore staat op en zegt "Na dit heerlijke eten, kunnen jullie allemaal in jullie bedje kruipen en slapen voor het drukke schooljaar gaat beginnen. Al jullie spullen zijn al boven. Tot morgen." 

Hij heft zijn glas en knipoogt. Geen idee naar wie maar ik vermoed dat het Harry is. Ik kijk naar de rest vraag "Waarom heeft hij niet zijn speech gegeven dat hij elk jaar vertelt. Het bos is verboden voor iedereen, blablablabla." 

De tweeling lacht maar we staan wel op en lopen naar de Common room. We gaan eerst naar de Prefect en vragen het wachtwoord, en dan gaan we naar binnen.

Ik neem afscheid van de tweeling en dan loop ik samen met Ginny en Sarah naar de meisjes slaapzaal. Ik plof gelijk neer op bed en zeg "Ik hoop zo erg dat we morgen al weten wat er allemaal aan de hand. Dumbledore's enige missie op school is de leerlingen verwelkomen en het jaar afsluiten. Dat kan hij niet vergeten." 

"Je moet gewoon afwachten Ashley, hij heeft er vast wel een reden voor." ik knik en sta dan op en haal het deurtje van Timbers kooi open en haal haar eruit. Ze springt gelijk in mijn armen en ik knuffel haar. Timber is echt een schatje.

Ik word wakker en ik moet er even een tijdje over doen om na te denken waar ik ben. Dan weet ik weer dat ik in mijn vertrouwde bedje in Hogwarts ben ik rek me lekker uit. 

Ik sta dan op en schreeuw voor de grap "Opstaan!!!!" Iedereen schrikt wakker en ik lach me dood. 

Ik bedenk me nu pas na 2 jaar dat wij maar 3 meisjes in ons jaar en afdeling hebben. Ginny en Sarah vallen chagrijnig weer terug in hun bed en ik zeg "Kom op! Het is tijd om weer avonturen te beleven op Hogwarts." Ze kreunen wat chagrijnig en ik zeg dan "Weet je dan niet." 

Ik ga naar beneden en eet snel wat in de Grote zaal. Ik krijg mijn rooster van McGonagall en loop naar buiten. Het is nu nog een beetje lekker weer dus daar ga ik maar gebruik van maken. 

Ik loop naar buiten en ga bij mijn vaste boom zitten en kijk mijn rooster door die ik heb gekregen. We hebben gelukkig heel weinig met Slytherin. 

Ik stop het terug in mijn tas en kijk naar het meer. Ik zie dan opeens dat er allemaal rimpels in het water opstaan en ik kijk er fascinerend naar. Het is waarschijnlijk de octopus maar ze worden steeds groter en dan zie ik iets heel erg donkers in het water. 

Het komt omhoog en ik ga staan om het beter te zien. Dan komt er een stok uit het water met daaraan een bakje. Dan komt er een mast tevoorschijn en binnen enkele seconden is er een enorme boot uit het water gekomen. 

Er zijn heel veel mensen om me heen verzameld en ze wijzen allemaal naar de boot. Er staan allemaal jongens op de boot te zwaaien naar ons.

Ik loop weer weg omdat ik het te druk begin te vinden maar ik bevind me gelijk weer in een drukte. 

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now