82. *\Skiving Snackbox/*

434 25 3
                                    

Iedereen is klaar met eten en Molly zegt "Fred... George, jullie ruimen af." Ik kijk zielig naar ze en Remus zegt "Ach, laat die kinderen toch. Wij kunnen toch mooi helpen." 

Hij knipoogt naar de jongens en doet een zwaai met zijn wand en alle borden gaan naar de gootsteen en worden ze afgewassen. Ik glimlach breed, ik heb de magie zo gemist. Aangezien ik nog niet mag toveren was het erg saai.

Ik volg Fred en George naar hun kamer en dan doen ze een deur open. Ik ga naar binnen en hun hele kamer is ontploft. Overal zijn snoepjes, snoepwikkels, felle kleuren, rare materialen en nog veel meer. Ik sta met een open mond te kijken en de tweeling zoekt een weg naar hun bureau en ik vraag "Wat.... Is.... Dit... Allemaal?!" 

Ik loop overal heen en raak het aan en de tweeling lacht en zegt "We zijn bezig om dingen te ontwikkelen voor de studenten op Hogwarts. We hebben heel veel snoepjes die je spontaan ziek maken. En afluisteroren en nog veel meer." 

"Een soort Zonko's." "Eigenlijk wel ja." "En als je ziek bent, wat dan?" "Neem maar, en alleen de roze kant eten." Ik kijk ze aan en zeg "Ben je gek geworden? Ik wil toch niet ziek worden!" Ik lach en George zegt "Nee, dat wil niemand. Maar als je daardoor de klas uit kan en gewoon de les kan skippen. Wil iedereen het." 

En Fred vult hem aan "Kijk het zit zo. Je neemt de ene helft in, je word heel erg ziek en dan kan je naar de ziekenzaal. Onderweg naar de ziekenzaal neem je de andere helft in en ben je weer beter. En dan heb je de hele dag om niks te doen." 

Ze gaan allebei zitten en leggen hun voet op tafel en ik lach en zeg "Dus, dit is veilig?" "Helemaal." Zeggen ze in koor." Ik kijk een beetje onbetrouwbaar naar de pil en ze kijken me verwachtend aan en dan slik ik en eet ik de roze helft.

Ik voel allemaal dingen op mijn hoofd groeien en ik ga gelijk naar een spiegel. Ik kijk erin en ik zie reusachtige puisten op mijn hoofd en ik kijk verschrikt naar mijn spiegelbeeld. 

De tweeling is hard aan het lachen en ik eet snel de blauwe helft op en alle puisten trekken weg. Ik kan geen woorden uitbrengen en George zegt "Knik maar gewoon als je het geweldig vind." 

Ik knik en zeg "Maar hier kan je zo goed mee spijbelen!" "Precies. Daarom hebben we het gemaakt. En we hebben nog iets." 

Ze halen wat vanachter hun rug en ze zeggen "Ze hebben heel vaak vergaderingen beneden van de Orde. Wij mogen er nooit bij zijn, maar deze hier kunnen wel wat oppikken." Ze grijnzen en ik glunder ook helemaal en dan lopen we zachtjes de gang op.

Ik zie nog net een zwart gewaad de deur ingaan en dan gaat die met een klap dicht. Ik zeg gelijk "Zit Snape bij de Orde." De tweeling knikt en ze zeggen "Dumbledore vertrouwt hem nog steeds. Dus dan doen zij het ook maar. Maar wij vertrouwen hem echt niet." 

Ze laten het oor zakken en dan geven ze mij het touwtje. Nu pas herken ik het weer, dit hebben ze mij ook een keer gegeven om Drew af te luisteren. Ik knik en stop het einde van het koortje in mijn oor en dan hoor ik alles prima.

"Hoe is het hier?" "Prima, Ashley is vandaag aangekomen dus die is weer veilig." Na de tweede zin ben ik gelijk al boos en Snape vervolgt "Veilig? Was ze dat niet dan?" 

"Amos moest weg en ze heeft Malfoy een paar dagen bij haar laten slapen. Gelukkig is ze nu hier." "Ik weet dat jullie Draco niet vertrouwen. Maar hij gedraagt zich heel raar. Het kan niet anders dan dat hij verliefd is. Hij zal Ashley geen pijn doen." "maar You-Know-Who wel. Hij zou er alles aan doen om haar te vermoorden. Desnoods laat hij Malfoy onder een imperiusvloek begaan." 

Dit gesprek word me te veel maar gelukkig zegt Molly snel "Ach, het is gewoon goed gegaan dus houd erover op. We moeten wel op het punt blijven waarvoor we hier zijn gekomen." 

Er klinkt een ijzige stilte en dan hoor ik iemand zuchten en Sirius begint "Ashley moet goed onder toezicht zijn op Hogwarts." "Waarom?" "Omdat ze die bescherming nodig heeft." 

"En Harry?" "Die niet." Ik voel me nu heel erg bedrogen en luister door. ""Harry heeft dat niet nodig." "Waarom niet? De Dark Lord wil hem net zo graag als Ashley." Vraagt Snape

"Omdat Ashley nou eenmaal anders in elkaar zit als Harry." Zucht Arthur "Je vind dat Ashley minder roekeloos is als Harry. Als je van iemand verwacht die rond zit te dwalen s'nacht door de gangen, of even de held uit wilt hangen, dan is dat Harry wel." Vraagt Snape. 

"Ashley is dat ook. Ik heb Ashley vaak genoeg betrapt vorig jaar." Valt Remus hem in de reden. Ik grijns en denk gelijk terug aan die goede tijd. Dan is het weer een tijdje stil en nu zegt Moody iets "Er is nog iets anders met Ashley." Ik ben gelijk gefocust en luister aandachtig. 

"Kan jij nog de eerste dag van Ashley op Hogwarts herinneren?" "Ja? De sorteerceremonie bedoel je." "Precies, wat was er toen aan de hand?" "Haar naam stond niet op de lijst." "We zijn er denken we achter gekomen hoe dat kan." 

Arthur neemt het over en zegt "We denken dat YouKnowWho daarachter zit." "Hoe?" "Hij was in bezit van Quirrel's lichaam. Hij kon als Quirrel makkelijk aan de lijst komen en haar naam eraf halen." Het is stil en er gaan duizenden vragen door mij hoofd. 

Maar Snape vraagt mijn meest belangrijkste vraag die bij mij elke keer terug komt. "Maar waarom?"

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now