39. *\Christmas at Hogwarts/*

654 35 5
                                    

Ik word wakker en dan zie ik dat het buiten aan het sneeuwen is. Ik realiseer me dat het kerstmis is en sta gelijk op en schreeuw door de kamer "Opstaan! Wakker worden! Het is KERSTMIS!"

Ginny word langzaam wakker en kijkt me met samengeknepen oogjes aan. Ik ren naar haar toe en til haar overeind. "Wakker worden slaapkop! Het is kerstmis!!!"

"Jij hebt je goede humeur ook weer terug gevonden." Ze lacht en ik ook. Ik snap echt niet waarom ik zo chagrijnig was de laatste tijd.

Ginny en ik doen onze ochtendjassen aan en rennen naar beneden. Hermione komt precies hetzelfde moment haar slaapzaal uit en ik zeg vrolijk "Vrolijk kerstfeest Hermione!" "Jij ook Ashley, en Ginny."

We lopen met zijn drieën naar beneden en Ron en Harry zijn al vrolijk hun cadeautjes aan het uitpakken. Ik zeg "Vrolijk kerstfeest jongens!!!" Ik kom naast ze zitten en Harry zegt "Jij ook Ahsley! Ik ben echt blij dat je weer de oude was. Ik had je vrolijkheid gemist."

"Sorry..." Zeg ik gemeend en hij geeft me gelijk een cadeau en zegt "Ik hoop dat je het leuk vind." Ik pak het uit en zie dan een kleed.

Hij zegt "Rol maar open." Ik doe wat hij vraagt en rol de deken uit en dan zie ik allemaal spullen die ik kan gebruiken om mijn bezem te onderhouden en ik geef hem een dikke knuffel "Heel erg bedankt Harry!!!" "Geen probleem."

We pakken eerst allemaal elkaars cadeau uit en ik heb van Ginny een super mooie ketting gekregen en ik weet dat ze daar heel veel geld voor apart heeft moeten leggen, van Hermione heb ik, wat een beetje viel te verwachten, een muggle boek.

Ze zij dat die ook super leuk zijn dus ik waag de kans. Van Ron had ik allemaal eten gekregen en van Fred allemaal vuurwerk en andere spullen om mensen mee te trollen.

George heeft mij een armbandje gegeven met al onze namen erin en dat heeft hij aan iedereen gegeven. Ik had het nooit verwacht van hem maar wel super lief.

Ik heb zelf Ginny ook een ketting geven en Fred en George allebei een boek van 'hoe maak ik de beste grappen' en Ron heb ik ook eten geven. Hermione allemaal spullen voor school en Harry Hollyhead Harpies fan spullen.

Toen we elkaar alle cadeaus hadden gegeven kwamen de cadeautjes van onze andere vrienden en familie.

Iedereen pakt eerst tegelijkertijd de trui van Molly uit. Ik heb zoals gewoonlijk een mintkleurige met de A erop en dit keer ook een Snitch.

Iedereen trekt hem gelijk aan en ik wil een andere cadeautje pakken als Harry opeens zegt "Hey Ahsley! Deze hier maakt geluid, en die is voor jou."

"Oh." Ik ga naar hem toe en pak het pakketje aan. Ik hoor allemaal geknor en ga terug naar mijn plaats.

Ik pak hem dan uit en het eerste wat ik zie zijn 2 veel te schattige ogen die mij aankijken. Dan zie ik dat de ogen eigendom zijn van een super schattige syberische kat.

Ze kijkt me aan en ik til haar op. Dan zegt iedereen "Aaawh." Ik knuffel een tijdje met de kat en dan zegt Hermione "Ashley, leuk dat je bezig bent met die kat, maar je hebt nog steeds 5 cadeautjes."

Ik kijk op en zie dat inderdaad nog maar 5 cadeautjes onder de boom liggen en allemaal met mijn naam erop.

Ik geef de kitten dan aan Ginny en pak de laatste cadeaus. Het is er eentje van Cedric, met een brief die ik later ga lezen en allemaal Gryffindor items.

Dan heb ik er eentje van Kamal, dat natuurijk iets met Quiddtich te maken heeft. Het is een super schattige armband met een snitch in het midden die de touwtjes verbind.

Dan heb ik van de hele vrienden groep van Kamal een ticket voor 10 mensen in de skybox bij de finale van de quiddtich wereld kampioenschap deze zomer.

Ik zeg het in de groep en ze zeggen allemaal "OOH! Wat gaaf!!! Super cool!!!" Ik mag 9 andere mensen meenemen en dan vraagt Ron met open mond "Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?"

"Nou.... De vader van Peter is hoofd van het departement van sport en recreatie. Hij kan zowat gratis kaartjes krijgen." "Wie ga je allemaal meenemen??" "Nou er zijn negen te verdelen. Sws jullie allemaal en papa en cedric en dan Arthur." Ik tel in mijn hoofd en zeg "Dat kan precies!!!" "nice." Fred de George geven elkaar een high five en ik heb dan nog 2 cadeaus over.

Ik pak eerst het kleine pakketje uit. Het is weer eens een ketting, alsof ik nog niet genoeg heb..... Maar deze is van, hoe kan het ook anders, Draco en er het bedeltje is in de vorm van een wolf.

Iedereen vraagt "Van wie is dat dan?" "Uuhhm." Ik denk snel na en zeg "Ook van Cedric." Niemand schenkt er veel aandacht aan maar Ginny  kijkt me bedenkelijk aan en ik zeg zonder geluid "Straks."

Ze knikt en dan pak ik het laatste cadeau uit dat geen verrassing is. Nou eigenlijk wel. Je ziet zo dat het een bezem is maar ik heb geen idee welk.

Ik pak het snel uit en dan zeg ik vol verbazing "Woooow! Het is een Thunderbolt VII (Deze bestaat echt!!! nou ja in de harry potter wereld dan.)"

De rest hoort dat en iedereen staat er maar een beetje naar de gapen. Dit is de snelste bezem van de wereld tot nu toe. Dan valt er een briefje uit en ik pak hem op en lees in een super mooi handschrift 'Cadeautje van mij naar jou xxx draco <3'

Dan zeg ik "Zullen we gaan ontbijten?" "Ja goed plan!" Iedereen pakt zijn of haar cadeautje en brengt het naar de kamer.

Ginny vraagt gelijk "Van wie was dat kettinkje nou echt?" Ik kijk gelijk naar de deur en doe hem dicht, voordat iemand het hoort.

En vooral Harry, die mag dit echt niet weten. Die gaat me voor altijd haten. Ik zeg dan "Hij is van Draco, net zoals de bezem. Wat moet ik ermee? Het is toch super lief?"

"Liefde koop je niet met spullen." "Nee dat weet ik, maar hij weet wel waar ik van houd." "Ja oke, dat is waar." "En weetje. Toen iedereen weg ging om naar huis te gaan, toen kwam ik hem tegen in de astronomie toren. En voor het eerst voelde ik geen haat door mij heen gaan maar juist...."

"Wat? Ashely??? Wat voelde je?" Ginny klinkt dwingend en ik slik de brok in mijn keel weg en zeg "Vlinders....." ik kijk weg en Ginny is even stil en zegt dan "Jullie hebben toch niks he??"

"Nee!!! Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Mijn gevoel zegt ja maar hoofd niet. Ik weet dat ik hem haat, ik kan zeker niet op iemand verliefd zijn die al mijn vrienden haat. Maar ook weer die ene dag was hij zo lief tegen mij. Hij zei zelfs dat ik het goed moest maken met jullie omdat hij mij niet verdrietig wilde zien."

"Als ik dit zo allemaal hoor klinkt die eigenlijk best wel oke." "Dat vond ik dus ook. Ik weet het gewoon allemaal niet weer." Terwijl ik dat zeg wikkel ik toch mijn nieuwe bezem in de deken van Harry zodat die niet beschadigd en dan hoor ik Ginny lachen.

Ze zegt "Volgens mij moet je maar eens even een goed gesprek met hem gaan hebben." Ik kijk haar niet begrijpend aan en dan pakt ze Draco's ketting en doet die bij mij om en zegt "Hij is echt prachtig."

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=

Oke, ik wil vanaf je gaan werken met foto's!!! Ik hoop dat jullie het een leuk idee vinden. Ik heb het zelf geëdit en ben er eigenlijk wel trots op🤗 de wolf die je ziet is de ketting die draco heeft gegeven! Ik hoop nog steeds dat jullie het leuk vinden en misschien is er een kans dat ik dit jaar heel erg zal afraffelen want ik wil heeeeel graag aan Ashley's 3de beginnen, het jaar van het triwizard tournament!!!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now