56. *\the goblet of Fire/*

503 31 3
                                    

De week liep vlekkeloos want ik had zo veel zin in de lessen. Het klinkt heel erg raar maar de lessen op Hogwarts zijn gewoon zo leuk. 

Ginny, Sarah en ik lopen naar buiten op weg naar onze laatste les van de dag, Care of Magical creatures. Dit is de eerste keer dat we les hebben daarover en ik heb er zo veel zin in! Ik heb mijn beeldje van een Norwegian Ridgeback mee zodat ik die aan Hagrid kan geven.

We staan te wachten en dan komt er een groep Ravenclawers aan. Luna komt dan als laatste helemaal alleen. 

Ik loop naar haar toe en zeg "Hoi! Fijne vakantie gehad." "jaa." Zegt ze dromerig en ik glimlach. Ik heb haar dromerige en rustige dingen echt gemist. We praten vrolijk als Hagrid uit zijn huisje komt en zegt "Welkom bij jullie eerste les. We gaan gelijk begin dus volg mij maar." 

Iedereen volgt Hagrid en dan komen we aan bij de rand van het bos. Ik zei in de verte al wat er staat en Hagrid zegt "We gaan vandaag gelijk beginnen met het bestuderen van eenhoorns. Het zijn schuwe beesten en motten het niet zo met jongens, daarom motten de jongens toekijken vanaf de zijkant en de meisjes kunnen naar voren en rustig aaien." 

Ik kijk glimlachend naar Ginny en dan lopen we rustig naar de eenhoorns. De jongens gaan een beetje chagrijnig achter ons staan en ik kijk Hagrid aan en hij knikt dat we ze kunnen aaien. Ik steek mijn arm uit en een eenhoorn loopt gelijk naar me toe en legt haar snuit tegen mijn hand. 

Ik glimlach en aai haar rustig. Ik kijk dan om me heen en zie dat de andere eenhoorns er niet echt zin in hebben. Hagrid klapt in zijn handen en zegt "10 Punten voor Gryffindor! Heel goed gedaan Ashley." Ik glimlach nog breder en aai lekker door.

De les is om en Hagrid heeft ons allemaal leuke feitjes van eenhoorns verteld en ik ben de enige die ze kon aaien. 

Dan is het uur voorbij en iedereen loopt weg. Ginny, Sarah en ik blijven staan en dan als iedereen weg is lopen we naar Hagrid en ik zeg "Hagrid?" 

Hij draait zich om en zegt "Ja wat is er?" "Ik heb wat leuks voor je." 

Hij kijk verbaasd en ik ga dan verder en zeg "Kijk, jij doet heel erg veel voor ons, Harry, Hermione, Ron, Ginny en ik. Ik wil gewoon ook wat leuks voor jou doen." Ik zoek in mijn zakken naar het beeldje en Hagrid zegt "Nee nee, dat hoeft echt niet Ashley." 

Dan heb ik het beeldje te pakken en geef het aan Hagrid. Ik heb het ingepakt en hij pakt het uit en als hij ziet wat het is zie ik dat er tranen in zijn ogen ontstaan en ik vraag "Vind je het leuk?" hij knikt en ik zeg "Dit is niks, vergeleken met alles wat jij voor ons hebt gedaan." 

"Kom hier." Hij trekt me in een knuffel en ik knuffel terug. Dan laat ik weer los en ik zeg "Ik weet dat je Norbert heel erg mist dus ik dacht, dit is perfect voor jou." Ik laat achterwege dat ik dit van Charlie heb gekregen voor mijn verjaardag want anders neemt hij het sowieso niet aan. Hij zegt "Echt heel erg bedankt." ik glimlach en zeg "Geen dank."

De maand ging zo snel voorbij! Het is vandaag alweer halloween dus de kampioenen worden bekend gemaakt. Ik ben zo zenuwachtig. 

Cedric had heel erg snel al zijn naam in de Goblet of Fire gedaan en wij hebben heel erg vaak erover of hij zou winnen, of nou ja ik. Cedric is te bescheiden om te zeggen dat hij het gewoon wil worden maar ik weet stiekem dat hij wel heel graag wilt winnen. Vanavond is het dus eindelijk zover!!

Iedereen zit opgepropt in de grote zaal en het is gezellig druk. Straks worden de kampioenen voor het toernooi uitgekozen en Cedric heeft zich aangemeld. Ik ben zo benieuwd of hij het word of niet.

Wij zitten in de ramen met zijn allen en dan praat Dumbledore een tijdje. Dan loopt hij naar de vuurbeker en legt zijn hand ertegen en het blauwe rustige vlammetje dat erboven gloeide veranderd in een beetje rood, roze en dan vliegt er een briefje in de lucht en mijn hart klopt als een gek.

Dumbledore leest wat er op het briefje staat en zegt dan "De kampioen van Durmstrang is..... Viktor Krum!" Iedereen in de zaal begint te juichen en te klappen en ik klap mee. Hij juicht en loopt dan naar voren en gaat naar achter.

Dumbledore legt weer zijn hand tegen de beker en het vuur veranderd weer en er komt weer een briefje uit. Hij leest het en zegt dan "De kampioen van Beauxbattons is..... Fleur Delacour!" 

Iedereen juicht en zeker de jongens die blij zijn om haar in het toernooi te zien. Ze kijkt heel zelfvoldaan en gaat dan door dezelfde deur als waar Viktor Krum naar binnen ging.

Mijn hart gaat nu echt als een gek. De 2 andere scholen zijn al geweest dus nu is Hogwarts. Ik hoop natuurlijk dat het Cedric is maar iemand van Gryffindor zou ik ook heel erg leuk vinden. 

Dan legt Dumbledore weer zijn hand op de beker en het vuur veranderd weer. Er vliegt een briefje uit en mijn hart klopt nu in mijn keel. 

Ik kijk Cedric aan die terug kijkt en ik duim voor hem. Hij knikt en dan zegt Dumbledore "Cedric Diggory!" Al mijn spanning komt naar buiten en ik juich als een gek. 

Cedric komt langs me heen en ik knuffel hem zonder schaamte. Iedereen om me heen roept "Awh." Maar ik negeer ze. Cedric loopt ook naar achter en dan loopt Dumbledore terug naar voren en laat de beker alleen achter in het midden.

Hij draait zich om en zegt "De 3 kampioenen zijn uitgekozen en vanaf nu kan het Triwizard Tournament echt beginnen!" hij praat wat door maar mijn aandacht heeft zich op iets anders gevestigd. 

Ik kijk naar de Goblet of Fire en de kleur veranderd weer in het roze/rode kleurtje. Dumbledore draait zich om en vangt het papiertje uit de lucht die net eruit is gespuwd. 

Het lijkt alsof hij het 10x eerst moet doorlezen en fluistert dan "Harry Potter." ik draai me om naar Harry en hij kijkt geschokt. 

Hij zakt wat naar beneden en Dumbledore schreeuwt door de zaal "HARRY POTTER!" Ik zeg "Ga Harry." Met een beetje haat. Hij wil de roem van Cedric gewoon overnemen. Harry loopt geschokt naar voren en iedereen staart hem aan. 

Sommige schreeuwen wat door de zaal. Harry gaat ook door de deur naar achter en de professoren kijken elkaar aan en gaan dan allemaal naar de deur.

De rumoer barst los in de zaal. Niemand had ooit kunnen denken dat Harry mee zou doen aan het toernooi, dat er überhaupt een 4de kampioen bij zou komen. Ik kijk Hermione en Ron aan en Ron kijk super chagrijnig voor zich uit.

We lopen allemaal de common room in en iedereen wenst elkaar welterusten en gaat naar hun slaapzaal. Ron gaat ook chagrijnig naar boven en ik zeg "Ga maar alvast naar boven, ik kom zo." Ginny knikt en gaat dan naar boven.

ik pak Timber op en ga op de bank zitten en aai haar. Het verbaasd me dat iedereen naar boven is gegaan maar schrik me dood als iemand naast me kom zitten. 

Het is Hermione en ze heeft Crookshanks vast. Dan zegt ze "Ben je ook nieuwsgierig naar wat er is gebeurd met Harry?" Ik knik en zeg "Ik kan het gewoon niet geloven dat hij met de roem van Cedric wil gaan pronken." 

Ze kijkt me verbaasd aan en zegt "Denk je dat Harry dit expres heeft gedaan?" "Weet ik niet, maar waarom zou hij anders dit doen." Ze schud haar hoofd en zegt "En wat nou als hij straks binnen komt en zegt...." 

"En wat zegt?" We schrikken en kijken allebei op. Harry staat in de ingang en gaat tegenover ons zitten. Ik wil wat tegen hem zeggen maar ik kom niet uit mijn woorden en Hermione zegt subtiel 

"Wat is er gebeurt?" Harry vertelt het hele verhaal (Ik bespaar jullie de moeite, ik neem aan dat jullie wel weten wat er is gebeurt.) en terwijl hij verder gaat met zijn verhaal hoe meer ik hem geloof. 

Dan als hij is uitgepraat zeg ik "Ik geloof je." Hij knikt en Hermione kijkt me glimlachend aan en ik zeg "Ik denk dat ik maar even ga slapen, en Cedric gaat je keihard verslaan." Ik grijns en hij zegt "Ik dacht het niet." En ik loop lachend de trap op.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now