14. *\I HATE Snape/*

785 51 6
                                    

De sfeer in het kasteel is de laatste dagen echt heel erg raar. Iedereen is bang en door elke onverwachtste beweging die je maakt kijken ze al bang om zich heen.

Je merkt ook dat de slytherins er gebruik van maken. Als je van het ene lokaal naar de andere loopt hoor je zeker wel een iemand gillen.

Aan het begin moest ik er wel om lachen maar omdat Ginny het allemaal echt niet leuk vind ben ik er na een paar dagen al mee gestopt.

We zitten nu bij toverdranken en ik staar een beetje voor me uit. Ik heb al 10 min geleden mijn toverdrank ingeleverd en nu moet ik nog een kwartier wachten.

Iedereen is druk bezig en ik kijk een beetje om me heen. Professor Snaps is me elke keer heel erg goed in de gaten te houden en ik erger me er dood aan.

Elke beweging die ik maak kijkt hij weer mijn kant op. Als hij zelf ook klaar is met wat hij aan het doen was pakt hij mijn flesje en gaat hij het nakijken.

Ik hou mijn ogen nu strak op hem gericht en ik zie alleen maar negatieve gezichtsuitdrukkingen. Dan loopt hij naar me toe en zegt "dit gaat een onvoldoende worden juffrouw Diggory. Misschien voortaan beter lezen en minder snel werken."

Hij legt mijn flesje op tafel en loopt dan weer weg. Ik zucht diep en pak mijn boeken en leg mijn hoofd erop.

Als de les klaar is ben ik de eerste die weg gaat maar ik hoor al snel de wel bekende woorden en ik blijf stokstijf staan.

Ik draai me langzaam om en ik kijk kill in de ogen van snape. Ik loop naar voren en ik vraag "Waarom wilt u mij spreken professor?" "Ik wil dat u zich even beter gaat gedragen in de les. Ik weet dat u niet het brouwen van toverdranken beheerst, maar op zijn minst kunt u uw bedt doen. Als de volgende les niet goed verloopt zal ik je bijles moeten geven. En dat doe ik niet voor mijn plezier, orders van professor Dumbledore. En ga nu snel weg."

Ik pak snel mijn tas en loop boos naar buiten. Ginny staat op me te wachten en vraagt "wat was er?" Ik zeg boos en geërgerd "ik ga echt dood! Ik moet mijn best doen en anders krijg ik bijles! AAARGH ik haat hem zo erg!"

"Dat hoorde ik!" Horen we vanuit het lokaal komen en ik negeer het vol en ik loop kwaad naar de grote zaal.

Ik heb nu al 4 borden vol met eten gegeten en iedereen kijkt me bang aan. Ik schep mijn 5de al op en Fred zegt "kan jij ooit wel eens vol zitten?" "Ik ben boos, en dan ga ik eten." "Waarom is onze Diggory boooooss????" "Ginny legt het wel uit."

Ze keren zich gelukkig op Ginny en zij legt het gelukkig ook uit. Ik negeer hun mening en dan zeg ik "ik ga naar de bibliotheek, dingen leren voor toverdranken.

De week daarna is het weer tijd voor onze toverdranken les. Ik lees alles heel erg goed na en pak eerst alle ingrediënten.

Snape houdt me heel erg goed in de gaten en ik haat dit zo erg. Er staat nu heel erg veel druk op me. Ik lees elke stap door, streep de stappen door die ik heb gehad zodat ik niks oversla.

Ik ben zo geconcentreerd dat ik niet doorheb dat iedereen al klaar is. Ik giet mijn brouwsel in flesje en leg het op het bureau van professor Snape.

Als ik me omdraai zie ik dat iedereen aan het praten is met elkaar. Ik ga snel naar mijn tafel en pak alles in.

Snape zegt dat we mogen gaan en ik ga nu in het midden weg zodat ik niet als eerste ben en dus niet opval en ook dat ik niet laatste ben en ik nog langer in dit lokaal moet zijn en hij mij makkelijk tegen kan houden.

We praten wat op de gang over deze verschrikkelijke les. We gaan zitten en praten mee met Hermione.

Dan zie ik Luna zitten en ik zeg dat ik zo terug kom of dat ik ze bij de volgende les zie.

Ik sta op en ik ga tegenover Luna zitten. "Hooooi." Zeg ik vrolijk en ze zegt dromerig "Hallo." "Gaat alles een beetje goed op school met jou?" "Ja best wel. Pap zegt dat het niet de tijd van de knarlklopper is, dus ik kan gerust mijn aandacht op andere dingen zetten."

"Knarlklopper?" "Ja, het zijn kleine wezentjes die in je hoofd zitten en je hoofd zuizig maakt." "Aaah. Heeft iedereen die?" "Ja." Zegt ze dromerig. "En zijn ze gevaarlijk.....?" "Ze maken je alleen duizelig maar ze zijn niet gevaarlijk." "Mooi."

Ik geloof er nu al niks van maar ik laat haar erin geloven. We praten gezellig door tot er iemand achter me komt te staan. Ik draai me om maar aan de zwarte kleren te zien zie ik al direct wie het is.

Ik kijk in het emotieloze gezicht van professor Snape en hij zegt "Ik heb net je toverdrank beoordeeld en ik moet met spijt zeggen dat ik je elke donderdag avond in mijn kantoor verwacht voor bijles."

"Maar dan heb ik training!" "Geen ge-maar." "Dat kan u echt niet maken!" "Het staat vast en ik verander niet mijn standpunt." Hij was dicht naar mij toegekomen met zijn vinger tussen onze gezichten en hij staat nu weer recht en loopt weg.

"Was leuk met je gesproken te hebben Luna." En ik liep kwaad naar Ginny. Fred zei "Hier heb je wat borden." Hij geeft me 2 borden vol met eten en ik begin gelijk het op te eten. "En?" Vraagt George voorzichtig.

"Ik moet elke donderdag avond bij hem op bijles. Maar dan heb ik quidditch training!" "Dat kan hij niet maken!" Zegt Ginny. "Zonder jou zijn we niks." Vult Fred, Ginny aan. "Ik ga met Oliver praten of hij de training wilt verzetten. En tot die tijd zal ik desnoods zelf trainen. Ik hoef toch geen rekening met jullie te houden als ik team verband, en als er iets speciaals is meld Oliver het vast wel aan mij."

"Ik hoop wel gewoon dat je mee kan trainen. Zonder jou is er echt niks aan." "Nou nou zusje, het is niet dat ze gelijk van school word getrapt." Zegt George. "En misschien ben ik al na 2 bijlessen klaar. We kijken het wel gewoon aan."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Där berättelser lever. Upptäck nu