40. *\Christmas Holiday/*

595 41 1
                                    

We lopen met zijn allen naar de grote zaal en daar zit iedereen al aan het ontbijt.

We gaan op de stoelen zitten die over zijn en ik praat vrolijk met Cedric over kerstmis en zijn cadeautje.

Ik vertel hem ook over de kaartjes. Ik kijk elke keer met een schuine blik naar Draco die me glimlachend aankijkt.

Hij is samen met 2 andere de enige Slytherin en ik vind dat echt rot voor hem. Wij zijn ook maar met zijn 10en als Gryffindors maar alsnog.

De professoren zijn ook met zijn alleen vrolijk aan het praten en dan schiet mij iets te binnen en ik vraag aan niemand in het bijzonder "Professor? Mogen wij deze dagen gewoon gebruik maken van het quidditch veld?"

Het valt stil en ik merk dat de rest er nu ook interesse in heeft en Professor Mcgonagall is diep aan het denken en zegt dan "Nou vooruit, voor deze ene keer dan. Deze hele vakantie mogen jullie er gebruik van maken. Alleen omdat het kerst is." Ik zeg vrolijk "Heel erg bedankt professor!" Ik geef Ginny, Fred en George een high five en ik eet vrolijk verder.

We staan met zijn allen op het veld en zijn de teams aan het samenstellen.

Ik ben samen met Harry de captains van het team en we kiezen een voor een speler en dan na een tijdje zijn de teams verdeelt. Ik heb mezelf als seeker, Ginny en Cedric als Chaser en George als keeper. En Harry's team bestaat uit hem als Seeker, Ron als Keeper en Fred en Justin, die ook heel graag mee wilde doen, als Chaser.

Hermione zit op de tribune want die wil echt geen quidditch spelen en die zit een beetje te spelen met mijn poesje. Ik moet nog steeds een naam voor haar bedenken.

We stijgen allemaal op en Hermione laat wel de ballen los en dan beginnen we met spelen.

Eerst spelen we een echt potje en het is serieus gelijkspel geworden. Ron is heel erg goed als Keeper en George echt totaal niet.

De Chasers gaan heel erg gelijk op maar omdat wij dus een slechtere keeper hebben stonden ze opeens met 150 punten voor. Ik had daarna gelijk de snitch gevangen en dus was het gelijkspel.

Daarna gingen we alleen maar met Chasers en Keeper werken en ik deed het best wel aardig als Keeper.

We lopen het veld af en praten na over deze dag. Dit gaan we echt vaker doen. We gaan weer naar de grote zaal voor het avond eten.

Ze hebben vandaag flink uitgepakt en we gaan aan de ronde tafel zitten en de andere mensen komen langzaam binnen druppelen.

Iedereen is aan het eten en Draco zit me de hele tijd aan te staren. Ik heb zijn ketting nog steeds om en ik voel me een beetje ongemakkelijk als hij maar blijft staren.

Ik praat wat met Ginny maar het gevoel gaat maar niet weg. Dan zeg ik "Ik moet even naar de wc." Ik sta op en verlaat de grote zaal, de groep en daarmee ook Draco.

Ik ga snel even naar de wc en het gevoel zakt een beetje. Ik verlaat dan de wc en als ik de gang op loop is het eerste wat ik zie 2 grote gele ogen.

Eerst komt gelijk het beeld van de ogen van de basilisk boven drijven maar dan zie ik dat ze van een hond zijn, hij ziet er heel verwaarloosd uit en hij staat verstijfd.

Ik wil naar hem toe lopen om hem te aaien maar als ik een stap zet gromt die waarschuwend. Ik doe even niks en dan steek ik mijn hand uit, dit moet toch gewoon kunnen?

Dan hapt die naar mijn hand maar mist hem. Ik doe gelijk een paar stappen achteruit. Ik staar hem maar aan, en de hond staart terug. Zijn blik heeft vaag de blik van een persoon en ik sta even verstijfd.

Dan gaat die klaar staan in een positie dat die mij wil aanvallen en dan ren ik weg.

Ik sla de 5de hoek alweer om en kom dan even op adem. Ik kijk achterom en zie helemaal niemand.

Dan draai ik me weer om om terug te keren naar de grote zaal maar dan staat er iemand voor mij.

Ik schreeuw de longen uit mijn lijf als ik hem zie en hij zegt gelijk "Rustig rustig, Ik ben het maar." Ik laat mijn hart voor de 2de keer weer tot rust komen en dan kijk ik de grijze ogen van Draco weer in.

Hij vraagt weer "Wat was er?" "Oh niks, ik verwachte gewoon niet dat ik iemand zou tegenkomen aangezien we hier maar met heel weinig zijn en iedereen aan het eten is."

"Oh sorry het spijt me heel erg." "Maar waarom ben jij hier?" "Ik wild even wat tijd hebben met ons 2en." "Sorry dat kan ik nu even niet aan. Ik kan morgen wel afspreken bij de astronomietoren."

"Dat is goed, hoe laat?" "Na het eten?" "Oke prima, dan zie ik je dan. En bedankt dat je mijn ketting draagt." "Geen dank."

Ik keer weer terug naar de grote zaal en iedereen is gewoon aan het door eten. Ze zijn al aan het toetje bezig en ik schep gelijk wat lekker eten op.

Ginny vraagt "Waarom ben je zo bleek?" "Ik zag iets heel raars in de gang, iets van een hond ofzo. Hij wilde me aanvallen maar toen ben ik maar weg gerend."

"Wat?!" "Was het een zwarte hond?" Ik kijk opzij naar Harry en zeg verbaasd "Ja? Hoe weet jij dat?" "Ik had in de vakantie ook een hond die naar mij zat te staren. Het was zo raar, misschien is het wel dezelfde." "Had de hond een beetje de ogen van een mens? Hij deed me namelijk echt daaraan denken...." "Nu je dit zegt, eigenlijk wel..."

"Hoezo zou een hond helemaal van jou naar hier komen?" En terwijl ik dat zeg komt me iets te binnen. Harry haalt zin schouders op en zegt "Je bent echt een goede Seeker."

Ik had niet verwacht dat hij opeens over quidditch ging praten maar ik zeg alsnog na een tijdje "Thanks Harry." Hij glimlacht en gaat verder eten.

Ik wil ook eten maar er begint een brok in mijn keel te ontstaan. Er is maar een iemand die Harry dood wil hebben op dit moment, er is maar een iemand die Harry kan achtervolgen. Sirius Black is weer in Hogwarts gekomen.

Ik kijk automatisch naar de deur en daar zie ik nog net 2 gele ogen de deur verlaten en een zwarte gedaante die weg rent.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now