97. *\Attack at Arthur/*

377 21 5
                                    

We zitten gezellig in de leerlingenkamer te praten over D.A. We zijn al een paar maanden verder en de sneeuw begint langzaam te vallen, Het terrein van Hogwarts word langzaam aan wit en je ziet Dat Hagrid al de moeite neemt om het pad schoon te houden, zodat niemand erover uit kan glijden.

We zijn wat aan het praten over de laatste les voor de vakantie. We hebben allemaal ook aangegeven dat we met kerst naar huis gaan, want iedereen gaat naar Grimmauld Place 12.

Ik zit een boek te lezen die Hermione mij had gegeven. Het is een muggle boek maar ik vind het best wel leuk. Het gaat over hobbits, en elven. Allemaal leuke wezens en ze moeten een ring vernietigen. Sommige woorden zijn wel wat aan de lastige kant maar het is zo meeslepend, van de drie dikke boeken zit ik na een week al halverwege deel twee.

We zijn onderweg naar the room of requirement en een paar mensen zijn er al. Iedereen neemt zijn plek in en Hermione en ik gaan wat apart staan van de rest. Omdat Hermione de meeste spreuken al onder de knie heeft neemt zij mij op haar verantwoordelijkheid. Harry moet er zijn voor de andere, en sommige instructies doen we gewoon mee met hun.

We begonnen eerst om alles onder controle te houden, en nu zijn we bezig met een verschil te krijgen tussen vriend en vijand. Hermione valt me een paar keer aan, ze schreeuwt net voor dat ze de spreuk zegt of ze in een vriend of een vijand is en ik moet daar dan op reageren.

In het begin ging het heel slecht, en we hadden daarom ook vooral veel alleen geoefend, zodat niet veel mensen gewond konden raken. Maar naarmate we steeds meer aan het oefenen waren, ging het steeds beter. En kon ik mezelf al verdedigen zonder dat ik er aan hoefde te denken.

Aangezien ik mijn meeste krachten nu onder controle heb hadden we besloten dat ik vanaf nu gewoon meedoen met de lessen zoals iedereen.

Vandaag is eigenlijk een dag dat iedereen zijn of haar eigen spreuken een beetje oefent. Neville is nog steeds bezig met het ontwapenen, terwijl andere weer met hele andere spreuken bezig zijn. Omdat ik daar niet echt iets vanaf weet heb ik mar besloten om Neville te helpen, en een tegenstander voor hem te zijn.

Ik merk dat mijn wand meer tegenkracht werpt als Neville zijn spreuk uitspreekt, maar ik kan zelf nog genoeg kracht verzamelen om mijn wand in mijn hand te houden.

"Kom op Neville! Ik weet dat je het kan! Het gaat steeds beter, mijn wand werkt steeds meer tegen. Je kan het!"

Neville gaat beter klaar staan en zegt dan "Expelliarmus!" En daar verliest ik de greep om mijn wand en het vliegt zo de lucht in, naar Neville. Neville is zo verbaasd dat hij de wand niet opvangt en ik spring van geluk.

"Goed gedaan Neville!!!"

Ik ren naar hem toe en omhels hem. Ik laat snel los en kijk hem dolgelukkig aan. Neville's dag kan niet meer beter en ik zeg "Ik wist wel dat je het kan."

De les voor vandaag is alweer voorbij en iedereen wenst elkaar een fijne kerstvakantie. Ik merk dat ik een moeilijke start heb gemaakt dit jaar maar dat het de laatste maand voorbij vloog.

Een paar mensen wensen me nog een fijne kerst. Ik lig gelukkig alweer wat beter in de groep, en niemand vind meer dat ik weg moet uit de groep omdat ik mezelf niet kan beheersen.

Ik sta wat met Ginny te praten over de vakantie met wat we allemaal gaan doen, wachtend tot de rest klaar is. Hermione loopt jaar ons toe en zegt "Kom, wij gaan alvast."

"Maar Harry dan?"

Ik kijk naar Harry en zie hem dan ongemakkelijk bij Cho staan.

"Aah ik begrijp het al, ja we gaan dan maar." En zo verlaten we de room of requirement, en laten we Harry en Cho met rust.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt