13. *\New attack/*

768 45 3
                                    

Ik lig maar wat te draaien in mijn bed en kan de slaap maar niet vatten. Ik draai me nu voor de 526 keer om, ja ik heb het bijgehouden, tot ik een geluid hoor.

Ik doe het gordijn een klein beetje open en dan zie ik Ginny in een trans uit bed stappen met kleren aan. Dan loopt ze naar buiten. Ik stop er niet teveel tijd in en ga dan weer liggen.

Gelukkig weet ik bij de 863ste keer eindelijk in een droomloze slaap te vallen.

Ik loop slaperig naar de grote zaal en iedereen is in rep en roer en ik ga alleen aan het uiteinde van de tafel zitten.

Iedereen staart me aan na het gebeuren van gisteravond en ik negeer ze gewoon en ik eet door. Ik zie Drao grijnzend naar me kijken en ik geef een dodende blik terug en ik eet door.

Na een tijdje gaat er iemand tegenover mij zitten en ze zegt op een hele dromerige manier "Hallo." Ik kijk op en dan zie ik een meisje met blond haar die ik vaag herken van een ravenclaw meisje van mijn jaar.

Ik zeg aardig "Hoi." Terug en dan vraagt ze "Waarom zit je alleen?" "Mijn vrienden gedragen zich raar." "Ik heb geen vrienden, dus zo erg is het ook weer niet. Waarom hebben jullie ruzie?"

Ik kijk haar verbaasd aan, waarom zegt ze dit opeens? En waarom tegen mij? Maar ik geef gewoon antwoord op haar vraag en zeg "mijn vrienden hebben me niet eens vertelt dat er hier een aanval is geweest en dat iedereen moet oppassen en niet alleen door de gangen moet dwalen. En ik weet nog steeds niet wat er aan de hand is."

Ik ga boos door eten en ze zegt weer dromerig "wil je het weten? Ik kan het je vertellen." "Graag."

Ik ben gelijk wat vrolijker en ze zegt "er is een een of ander wezen is deze school en niemand weet wat het is, maar goed, dat monster heeft dus de kat van meneer filch aangevallen en nu is die versteend. Het maakt niemand uit wat er met die kat is gebeurd, het gaat meer om...... over het bericht dat er was geschreven. Het was met bloed geschreven. En er stond "de geheime kamer is geopend ofzo. En dat is nu het grootste probleem, zullen er meer aanvallen komen."

Ik moet dit echt even allemaal bezinken maar ik heb er niet heel veel tijd voor want Harry komt de grote zaal binnen gerent en zegt tegen Hermione en Ron "Colin Creevey is aangevallen! De professors brachten hem vannacht naar de ziekenzaal."

Iedereen die het had gehoord kijkt naar de lerarentafel en de leraren kijken geschokt naar Harry. Ze wilde het blijkbaar geheim houden, nou mooi niet.

Ik kijk naar Ginny en ze kijkt een beetje schuldig en bang. Zou zij er iets mee te maken hebben? Ik schud het van me af, Ginny zou nooit zo iets doen.

Luna keert zich weer tot mij en zegt "Maar dat ze dat niet aan jou vertellen, je vrienden. Betekend dat gelijk dat jullie ruzie moeten maken?" "Misschien wel, ik weet het niet. Eigenlijk niet he." "Ja eigenlijk niet."

"Maar jij zei dat je geen vrienden had? Mag ik dan misschien jou eerste vriendin zijn?" "Ja!" Haar gezicht is super vrolijk en ik moet lachen. "Ik ga dan denk ik het maar even goed maken."

Ze knikt en ik sta op. Dan zegt ze "je bent goed in quidditch." "Dankje." En met een grote glimlach ga ik naar Ginny, Fred en George.

Ik ga naast Fred zitten en ik zeg "het spijt me dat ik gister zo boos werd." "En het spijt ons dat wij niks gezegd hebben." Zei George. "Ik weet nu hoe het zit. Dankzij luna." "Wie?" "Luna kijk daar."

Ik zwaai naar luna die vrolijk terug zwaait en de jongens kijken me aan en zeggen "je weet dat zij heel raar is."

"En heel aardig! Je moet niet gelijk iemand oordelen op zijn uiterlijk."  "Ja ja mama Ashley." Ik moet lachen en dan tikt iemand op mijn schouder en ik draai me geschrokken om en ik kijk in de grijze ogen van Cedric. Ik weet al wat hij wil dus ik neem afscheid van Ginny en de tweeling en dan loop ik met Cedric mee.

We zijn nu buiten aan het wandelen en dan zegt Cedric "ik neem aan dat je op de hoogte bent van alles?" "Ja, sinds net maar, ja ik ben op de hoogte." Hij kijkt me raar aan en ik zeg "lang verhaal."

Hij knikt en vervolgt "Ashley, ik wil heel graag dat jij voorzichtig doet. Er zijn nu al 2 slachtoffers, en ja ze vallen alleen muggle-Born kinderen aan maar daar kan altijd verandering in komen. Ik wil jou gewoon niet kwijt."

Hij haalt een pluk haar voor mijn ogen weg en ik zeg "ik zal mijn best doen." "Dankje." We knuffelen elkaar en dan zeg hij "je bent echt zo goed in quidditch." "D-dankje."

Cedric heeft mij nog nooit echt zien vliegen, want sinds ik goed kon vliegen zat hij al op Hogwarts. "Ik ga jou inmaken tijdens Gryffindor-Hufflepuff." "Dacht het niet zusje." Hij duwt me opzij en ik moet lachen.

Ik ren op hem af en duw hem op de grond en ik val op hem. We komen niet bij van de lach en ik heb dit heel erg gemist.

-------

Even een kort hoofdstukje vergeleken met de rest, ik hoop dat jullie het nog steeds een leuk verhaal vinden!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now