30. *\professor Lupin/*

647 41 5
                                    

Het weekend is voorbij en mijn eerste lessen van dit jaar gaan beginnen. De rest is al 3 weken bezig en Ginny zegt de hele tijd "De professor van defends against the dark arts zo leuk."

Ik kijk dus heel erg uit naar de les die ik nu heb. Dan zie ik hem aan komen lopen. Het is dus de leraar met al de krassen op zijn gezicht. Ik kwam hem wel eens tegen in de gangen.

Iedereen gaat zitten en Ginny zit deze les helaas naast Sara. Maar gelukkig hebben we deze les met Ravenclaw dus ik ga naast Luna zitten.

We praten wat bij tot de professor aan komt lopen met een kooi. Iedereen is gelijk stil maar ik tik Ginny op haar rug en vraag "Zijn jullie hier vorige keer ook mee bezig geweest?" Ze draait zich snel om en zegt "Nee, dit is nieuw."

Ik ga weer zitten maar Lupin heeft het gemerkt en zegt "Dat je vorige lessen er niet was betekent niet dat je mijn les moet onderbreken juffrouw Diggory. Ik had je anders verwacht toen ik je broer in de klas had. Als je voortaan vragen hebt kan je je vinger opsteken en de vraag gewoon stellen. En zou je graag de volgende keer niet mijn les willen verstoren."

"Ik zal niks meer zeggen, professor." "Oke we gaan verder." Hij begint een heel verhaal te vertellen over hoe je aardmannen aan moet gaan maar ik heb geen concentratie meer bij de les.

Iedereen ziet mij gewoon als het zusje van Cedric. Hij is perfect, hij is slim, hij is knap, hij doet goed zijn best in de les, hij is sportief. Ik ben dat gewoon niet en ik word er gek van dat ik een voorbeeld moet nemen aan Cedric. Elke keer is het van 'Cedric deed dit.' 'Cedric deed dat.' Ik kan er gewoon niet meer tegen.

Luna stoot mij dan aan en fluistert "Wat is er Ashley?" Ik ontwaak uit mijn gedachtes en merk dan dat ik helemaal gespannen bent.

Ik ontspan en zeg dan "Ja het gaat prima." Luna kijkt me even raar aan, want ik had niet echt antwoord op haar vraag gegeven, maar ik zie haar haar schouders optrekken en ik let dan weer op.

Dan begint Lupin over hoe andere het deden en natuurlijk komt Cedric erin voor. Dit word mij allemaal te veel en ik steek mijn vinger op en als ik mijn beurt krijg zeg ik "Mag ik naar de wc."

Hij staat op het punt om het doek van de kooi te halen en zegt dan "ja, natuurlijk." Ik sta dan op en ren naar buiten. De tranen stromen dan over mijn wangen.

gelukkig is de wc dichtbij en ik ga snel naar binnen voor iemand mij ziet. Ik ga een hokje naar binnen en doe de deur gelijk op slot.

Ik doe de wcbril omlaag en ga erop zitten. Ik trek mijn knieën op en de tranen stromen over mijn wangen. Ik kan er gewoon niet meer tegen dat ik altijd maar een voorbeeld moet nemen aan Cedric.

Ik weet niet hoe lang ik er al zit maar er gaat een deur open en ik hoor Ginny heel voorzichtig zeggen "Ashley? Ben jij hier?"

Ik zeg met een gebroken stem "Misschien." dan zie ik voeten voor mijn deur staan en Ginny klopt en zegt "Mag ik binnenkomen?"

Ik doe de deur open en dan zie ik Ginny er ongemakkelijk staan. Ik glimlach en ik haal een traan weg en ze vraagt "Wat is er?"

"Ik word er gek van dat ik altijd maar het voorbeeld moet nemen aan Cedric. Cedric is perfect in alles, en ik gewoon niet. Ik word er gek van. Net als professor Lupin die net zegt van 'ik had je anders verwacht dan toen ik je broer in je klas had.' Ik word er gewoon gek van Ginny."

"Ik begrijp het wel. Ik heb ook zo vaak te horen gekregen van Je moet je wel beter op school gedragen dan Fred en George en nu ook zelfs Ron. Of Ik hoop zo dat je net zulke goede cijfers als Bill, Charlie en Percy haalt. Bij mij is er ook een aardige druk op mijn schouders."

ik glimlach zwakjes en dan zegt ze "Ik kom hier eigenlijk omdat de les voorbij is en professor Lupin om je had gevraagd."

Ik zucht diep en dan zeg ik "ik ga wel mee dan." Ze knikt en we lopen het hokje uit. Ik sta nog even voor de spiegel en maak mezelf een beetje normaal.

Mijn rode ogen zijn al bijna weg en je ziet bijna niet meer dat ik de hele tijd heb gehuild.

We lopen het lokaal in en Lupin is allemaal troep aan het opruimen. Als hij ons doorheeft zegt hij "Aah juffrouw Diggory, fijn dat u kon komen. Je tas staat hier nog."

Hij zet mijn tas van de grond op zijn bureau en dan zegt Ginny "Ik ga alvast naar de common room. Ik zie je daar wel." "Ja tot dan."

Ze loopt dat weg en ik loop naar het bureau toe. Ik wil mijn tas pakken en dan zegt Lupin met de rug naar mij toe "Waarom was jij de hele les afwezig?"

Hij draait zich om en hij heeft een heel vriendelijk gezicht. Ik twijfel heel erg of ik nou de waarheid moet vertellen of dat ik moet liegen. Maar ik ben slecht om snel een smoesje te verzinnen en Lupin heeft een te vriendelijk gezicht.

Ik vertel hem dan de waarheid en wanneer ik ben uitgepraat zegt hij "Sorry het spijt me, ik wist niet dat je er zo veel mee zat."

"Het geeft niet." Zeg ik terwijl ik naar mijn voeten kijk en dan zegt hij "Ik laat je gaan voor deze keer dan. Maar de volgende keer zullen er wel consequenties aan hangen. Je hebt nu geen een les gevolgd en dat kan ik niet accepteren. Ik zie je donderdag weer volgens mij." Ik knik alleen maar en ga dan snel weg.

Ik loop boos door de gangen. Iedereen zegt dat hij aardig is maar ik mag hem totaal niet. Ook al was hij zo vriendelijk. Hij wilde me strafwerk geven, of laten nablijven. Ik haat al die leraren.

Ik ben diep in gedachten gezonken tot ik op iemand opbots. Ik zeg snel "Sorry, sorry." Ik kijk op en kijk dan in 2 grijze ogen die mooier zijn dan de gemiddelde ogen.

Ik haal gelijk die gedachtes uit mijn hoofd, ik ben 12, dan kan ik niet aan dit soort dingen denken. Dan kijk ik van wie deze prachtige, nee grijze ogen zijn en zie dat ze van degene zijn die haat, Draco.

Hij herkent mij dan en zegt "Nee, het spijt mij." Hij pakt mijn tas op die open is gescheurd en zegt dan snel "Oh, het spijt me heel erg van je tas. Wacht."

Hij pakt zijn wand en zegt "Reparo." Dan is de scheur uit mijn tas gemaakt en hij stopt mijn boeken erin en geeft mijn tas aan mij.

Ik heb de hele tijd starend aangekeken en als ik merk dat hij terug staart zeg ik verlegen "Bedankt." "Geen dank, ik zie je denk ik wel een keer." Ik knik en loop snel weg.

Ik loop de 5de verdieping op en dan pas realiseer ik me dat Draco aardig tegen mij deed, tegen een Gryffindor? Dat is niet voor hem.

Ik zie dan de Dikke Dame in zicht komen en zeg dan het wachtwoord. Ik loop naar binnen en ga gelijk naast Ginny zitten en ik vertel haar alles over het moment met mij en Draco.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=

Oke EIN-DE-LIJK is er een Draco momentje, ik weet dat jullie er lang op hebben gewacht en er zullen steeds meer van dit soort momentjes komen!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now