46. *\working on my gift/*

590 38 8
                                    

De week was verschrikkelijk. Malfoy keek me elke keer kil aan en ik durfde nergens alleen te zijn. Malfoy kan elk moment opduiken en me weer in elkaar slaan. Zijn blik zegt veel te veel. Vanavond heb ik weer de les van professor Dumbledore. Ik heb er echt heel veel zin in, straks heb ik wat meer aan mijn gave.

Vandaag was echt verschrikkelijk. Malfoy had me een keer laten struikelen en me belachelijk laten maken voor de hele school.

Ik en Ginny verlaten de common room op weg naar Dumbledore. Ginny wacht "Moet ik wachten?" "Doe maar niet, straks doet Malfoy jou wat aan, en deze lessen duren soms heel erg lang." "Veel plezier." "Komt goed." We geven elkaar een knuffel en dan loopt Ginny weg.

Ik klop op de deur van professor Dumbledore en hij zegt dat ik binnen kan komen. Ik doe dat en hij zit wat papieren door te lezen.

Als hij mij ziet legt hij die weg en hij zegt "Aah Ashley, ben je klaar voor vandaag?" "Ja." Zeg ik enthousiast.

Ik loop naar zijn bureau en hij vraagt "Wat is er gebeurt?" Hij wijst naar mijn ogen en ik ga langzaam met mijn vinger over mijn blauwe oog en zeg "Uhm, nou ja, dat uuh, ja uuh."

Ik kan gewoon geen smoes bedenken bij hem en hij zegt "De waarheid graag." Ik schud mijn hoofd en ik bijt op mijn lip. Ik kan Malfoy niet verraden aan Dumbledore. Daar blijft hij te lief voor.

Dumbledore kijkt me dan over zijn brilletje aan en ik zeg "Ik kan het niet zeggen professor." "Oke maakt niet uit." Ik kijk hem verbaasd aan maar schenk er verder geen aandacht meer aan.

Hij loopt naar me toe en zegt "We gaan maar eens verder met waar we hier voor waren gekomen." Hij pakt een beker water van zijn bureau en zet het voor mij neer.

ik kijk naar het glas en hij zegt "Probeer het water eens te bewegen?" Ik kijk hem vragend aan en hij zegt "Kijk, deze gave is heel erg zeldzaam. Er leven in deze tijd geen eens mensen die dit hebben. Ik weet niet hoe je het moet gebruiken of hoe je het kan trainen. Ik heb wat oefeningen bedacht die misschien kunnen helpen. Misschien moet je denken aan wat je moet doen."

Ik focus me op het glas en concentreer me heel erg op het idee dat het water moet bewegen.

Ik steek mijn hand uit en zie het water al lichtjes golven. Ik focus me steeds meer maar ik voel een hoofdpijn opkomen en dan legt Dumbledore zijn hand op mijn schouder en ik ben gelijk helemaal uit mijn focus.

Ik kijk hem boos aan en hij zegt "Stop, ik zie dat je pijn lijd." De hoofdpijn word nu inderdaad erger en hij geeft me een drankje en zegt "Drink dit maar, dit helpt tegen de hoofdpijn."

Ik pak het drankje en en drink het op. De hoofdpijn neemt inderdaad af en ik zeg "ik wil nog een keer." "Je moet het rustig aan doen." "Alstublieft. Mag ik het nog een keer proberen?" "Nou vooruit, een keertje."

Ik ga weer voor het glas staan en sluit me helemaal af van de buitenwereld. Ik sluit nu eerst mijn ogen en doe wat Dumbledore mij de vorige lessen allemaal had vertelt over occlumentie.

Ik zet al mijn gedachtes uit dat ik sinds het begin van deze week kon en dat heel goed van pas kwam toen Malfoy mij had aangevallen.

Dan open ik mijn ogen en ik zie alleen het glas. In mijn hoofd gaat alleen maar de gedachte dat het water moet bewegen. Het water begint weer een beetje te golven en het word steeds heftiger.

Dan steek ik mijn hand uit en het water komt langzaam in mijn hand. Dan laat ik het zweven boven mijn hand en het is een mooi balletje. Ik glimlach en speel er wat mee en dan wil ik wat uitproberen.

Ik laat het weer even onder controle hebben en dan pak ik er nog een balletje uit van het glas. Ik laat ze allebei hetzelfde doen en dan richt ik allebei mijn handen op een vies plekje op de muur en stuur ik het met mijn gedachtes naar die plek en dan gaat er een straal water naar die vlek toe.

Dan is al het water op en ontwaak ik weer uit mijn trans en kijk ik trots naar professor Dumbledore. Hij kijk fascinerend naar de vlek en zegt "Erg bijzonder dit?"

Hij is mij helemaal vergeten en ik zeg "Ik ga denk ik maar weer terug. Dit word mij een beetje teveel." "Ja ja. Tot volgende week." "Tot volgende week professor." Zonder dat Dumbledore ook maar een keer naar mij heeft gekeken verlaat ik zijn kantoor.

Ik vind Dumbledore de laatste tijd heel raar gedragen. Hij wil dat ik de kracht onder controle heb zodat Voldemort het niet kan krijgen, maar hoe hij zich nu gedraagt lijkt het net alsof hij het zelf wil hebben.

Die gedachtes schud ik gelijk van me af, Dumbledore wil me alleen maar helpen. Hij zal nooit iemand pijn doen, of in de steek laten voor macht. Ik weet het zeker.

Ik loop door de donkere gangen. Niemand is hier te bekennen. Ik ga nu gewoon elke keer al mijn gedachtes uit zetten als ik alleen door de gangen loop. Stel dat ik Malfoy ergens in de gangen tegenkom dan kan ik me weren.

Ik loop door de gangen en ik kom inderdaad Malfoy tegen. Hij kijkt me aan en grijnst als hij merkt dat ik alleen ben. Hij zegt "Mooi oog, Diggory."

Ik negeer hem want anders raak ik uit mijn trans en loop langs hem maar hij pakt mijn arm en zegt "Ik zei wat tegen je." hij kijkt me kil aan en ik kijk hem leeg aan en concentreer me op een watertje dat buiten staan.

Ik ruk mijn arm van zijn greep en dan doe ik mijn armen omhoog en ik zie aan zijn blik dat er wat gebeurt. Dan draai ik me om en ik zie twee grote stralen uit het water komen en ik draai me triomfantelijk om en Malfoy kijkt me bang aan. Hij stottert "A-ashely? W-wat d-d-doe je precies.....?"

Ik grijns en stuur de 2 stralen op hem af en hij word naar achter geblazen met de stralen. Hij komt met een keiharde klap tegen de muur aan en ik hoor hem kreunen, ik hoop dat ik hem wat heb aangedaan en niet er met een nachtje slapen overheen komt. Hij moet voelen wat ik ook heb gevoeld, misschien wel erger.

Ik ontwaak weer uit mijn trans en ik lach hem nu keihard uit en loop dan langzaam weg. Voordat ik problemen krijg.

Ik loop nog steeds lachend de common room in en iedereen vraagt gelijk "Wat is er aan de hand?"

"Malfoy heeft zijn pay-back te pakken." Ik geef Fred, George, Harry en Ginny een high five en Hermione zit een afkeurend bij.

Ik vertel ze dan alles en laat ze het ook in het klein zien. Fred en George zijn alleen maar aan het glunderen en zijn waarschijnlijk al allemaal plannen aan het bedenken waar ik hun niet mee ga helpen.

Hermione zegt gelijk "Dit moet je wel onder controle houden. Dat je het nu al gebruikt voor Mafloy betekend niet veel goeds. Straks word je nog gevreesder als Harry vorig jaar." "Bedankt Hermione, daar help je me echt mee." Zegt Harry tussendoor.

"Hermione, hij had nog pay-back nodig. Ik zal het heus niet altijd gebruiken hoor. En ik moet nog steeds oefenen. Het is nog niet helemaal goed. En ik krijg er best wel veel hoofdpijn van."

"Waarom doe je het dan?" "Het is nou eenmaal gebeurd Hermione." Neemt Harry voor mij op. Hij geeft mij een glimlach en ik glimlach terug als bedankje.

Dan krijg ik opeens een hoofdpijn aanval en Hermione en Ginny kijken me bezorgd aan. Ik pak dan Timber op die de hele tijd bij mijn voeten aan het spelen was en ik aai haar over haar buikje.

Ik pak het flesje waar dat drankje van professor Dumbledore in zit die hij mij had gegeven en ik neem een klein beetje en Ron vraagt "Wat heb jij nou weer?"

Ik slik het drankje door en zeg "Dit heeft Dumbledore mij gegeven zodat ik minder last van mijn hoofdpijn heb." "Oke?" hij kijkt me raar aan. Ron en ik mogen elkaar echt niet.

We spenderen de avond met huiswerk maken en wat bijkletsen en dan gaat iedereen slapen. Ik wens iedereen welterusten en val dan in slaap met de occlumentie, zoals ik elke avond van Dumbledore moet doen. Als ik het heel lang door laat zetten gaat het gewoon automatisch en hoef ik er niet meer de tijd voor te nemen.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken!!! Ik heb met dit boek vandaag de 1K reads gehaald!!!!!!!!!! Ik ben zo blij, ik had nooit gedacht dat het me zou lukken, ik schrijf namelijk vooral voor mezelf.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor het voten en reageren en in dit geval natuurlijk gewoon het lezen zelf.

TTTHHHAAAANNKKKSSSS :) :) :) :) :)

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now