10 • Ginny's secret

880 51 10
                                    

Samen met Ginny lopen we naar de Common Room om over de vliegles te praten. We kunnen maar niet ophouden over de manoeuvres die we hebben uitgehaald. Uiteindelijk schiet me opeens het gesprek met madame Hooch te binnen en ik kan niet stoppen met glimlachen.

"Ginny weet je wat madame Hooch tegen mij zei net?" Zeg ik enthousiast.

"Nou?" Reageert Ginny.

"Ze zegt dat ik voor de try out mag gaan voor quidditch! Ze vond dat ik het echt goed deed, en dat Wood mij niet weg mag sturen omdat ik namens haar kom!" Ik kan mijn enthousiasme gewoon niet verbergen en ik creëer een kreet van blijdschap.

"Hou op! Dat is fantastisch! Mijn beste vriendin gaat gewoon in het quidditch team van Gryffindor komen." Zegt Ginny blij.

"Ho ho, niet te enthousiast. Ik moet eerst nog door de try out heen komen en Harry is ook super goed." 

"Dan nog, ik heb jullie beide zien spelen deze zomer. En geloof me, je bent misschien wel beter dan Harry hoor." 

Ginny geeft me een knipoog en ik trekt een wenkbrauw omhoog. "Ten eerste, zeg me niet dat je Harry de hele zomer hebt bespioneert op de momenten dat we niet samen waren. Ten tweede, geef je nou toe dat er iets of iemand beter is dan dé Harry Potter." 

Ginny negeert mijn vragen en wordt vuurrood. Ik lach het weg en dan komen we aan bij de Fat Lady. 

"Zou ik misschien ook mee kunnen doen?" Vraagt Ginny voorzichtig.

"Wat, tuurlijk! Je bent echt een super goede vlieger, probeer het gewoon!" Zeg ik enthousiast. Het zou geweldig zijn om in het team te komen samen met mijn beste vrienden. Ginny kijkt blij naar mij en ze dwaalt af in haar gedachtes.

We lopen naar binnen en dan schiet me opeens het gesprek van gister te binnen die Fred opeens onderbrak.

"Ginny ik wilde je eigenlijk nog wat vragen." Zeg ik om de stilte te verbreken. 

"Hmm?" Reageert Ginny verstrooid. Ik heb haar duidelijk uit diepe gedachtes gehaald.

"Wat wilde je me gister nou precies allemaal zeggen? Je weet wel, toen Fred ons onderbrak." 

"Oh dat, het maakt niet heel veel meer uit." Antwoord Ginny terwijl haar gezicht rood wordt.

"Heeft het te maken met dat ene boekje? Ik zag je er gister namelijk in schrijven, en toen ik er vanochtend in keek-"

Maar voordat ik mijn zin kon afmaken wordt ik afgekapt door Ginny. "Je hebt wat gedaan?!"

Ik neem een stap terug van haar heftige reactie, en ik krijg alleen maar meer vraagtekens over dat boekje. Gister tijdens het avondeten reageerde ze ook al zo intens toen het over dat boekje ging. 

"Misschien, ik bedoel ja dat heb ik gedaan." Reageer ik eerlijk, en ik voeg snel toe "maar jij had hetzelfde gedaan! Je gedraagt je gewoon heel raar over dat boekje, en ik vroeg me af wat het precies was. Ik was niet van plan te lezen wat erin stond. Ik was gewoon benieuwd of-"

Wederom wordt ik weer afgekapt maar dit keer met een veel rustigere Ginny. 

"Oke oke, ik vertel je wel wat het is. Maar niet hier." Ginny kijkt schichtig om zich heen en ziet al snel Fred en George de aandacht nemen in de Common Room met allemaal gekke verhalen en grappen. 

Eenmaal aangekomen in onze dormitory ga ik gelijk zitten op mijn bed en kijk ik Ginny nieuwsgierig aan. Ginny loopt naar haar nachtkastje en daar haalt ze het zwarte boekje tevoorschijn. 

"Zie dit boekje? Dit is op het moment mijn grootste geheim. Ik wilde je dus gister vertellen wat het allemaal inhield aangezien ik gewoon niet kan liegen tegen jou. Alleen mijn broers hoeven dit dus echt niet te weten." Begint Ginny en ik zit op het tipje van mijn bed, nieuwsgierig voor meer informatie. Ik knik geïntresseerd mee met het gesprek. 

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu