15. *\Christmas holiday begins/*

776 45 8
                                    

De afgelopen weken/maanden zijn best goed verlopen. Snape blijft een hekel aan mij houden, en daar zijn de bijlessen niet een goed hulpmiddel voor. Ik haal goede cijfers, en de lessen verlopen me prima. Op toverdranken na dan. Iedereen in de school is nog steeds een beetje bang door de aanvallen en Ginny gedraagt zich steeds raarder. Er is alleen iets dat nog raarder is, Draco Malfoy kom ik steeds vaker 'per ongeluk' tegen. Ik zie hem steeds vaker, en hij kijkt mij steeds vaker aan. Ik vind het allemaal maar raar maar het zei zo.

Ik sluit mijn boekje en stop hem in mijn hutkoffer. Ik probeer mijn koffer dicht te krijgen alleen hij zit zo vol dat ik er op moet gaan zitten en hem dicht moet doen.

Als die eindelijk dicht is doe ik een spreuk zodat hij vliegt en loop ik naar beneden. Alle ruimtes zijn vrolijk versiert met kerstversiering voor mensen die op school blijven. Ginny blijft helaas ook op school.

Ik sta een beetje naar de boom te staren voor ik naar buiten ga. Dan hoor ik gefluister achter me en ik draai me om en dan zie ik Fred en George in een sluip positie en ik sluip naar ze toe en fluister "Wie besluipen jullie?" "Uhm, nou."

Ze kijken om zich heen en ik sla ze allebei voor hun kop en zeg "Denk je dat ik niet door heb dat jullie mij besluipen?" "Nou, misschien." "Ik ga jullie missen boys. Wel een beetje braaf blijven deze vakantie he!" "Ook tegen Percy?" "Ja ook tegen hem. Het zijn de kerstdagen." "Ja mama." "EN NOEM MIJ GEEN MAMA!"

Ik ren op ze af en probeer ze tegelijk de kieteldood te geven maar ze zijn veel te sterk voor mij en ze kietelen mij allebei terug en ik lach uit. "GENADE! GENADE!!!" Gil ik door de common room.

Ze stoppen en ik blijf nog hijgend op de grond liggen. "Wat is hier aan de hand?!" Zegt Ginny als ze de trap af rent." "Ze kietelden mij! En ze weten dat ik daar niet tegen kan."

Ze loopt hoofdschuddend en lachend naar mij toe en zegt "Wat heb je nou weer gedaan dat ze jou gaan kietelen?" Ik vertel het haar en dan komt professor McGonagall binnen en schreeuwt door de common room "Iedereen die naar huis gaat moet binnen 5 min buiten zijn!" Ik kijk Ginny aan en pak haar hand en mijn koffer en dan gaan wij samen naar beneden.

We zijn in de hal en en knuffel Fred en George dood en zeg "Fijne vakantie. Tot over 3 weken." Dan keer ik me tot Ginny en ik knuffel haar ook en ik zeg "Doe voorzichtig oke, je weet niet wat er allemaal kan gebeuren op deze school."

"Zal ik doen, jij ook." Ik knuffel nog een keer en dan zwaaien ze mij uit en ga ik samen naast Cedric naar het station in Hogsmeade.

Ik neem in de trein afscheid van Cedric in de trein die bij zijn vrienden gaat zitten en ik ga in een lege coupe zitten. Ik staar naar buiten en vraag me eigenlijk af wat ik in deze vakantie ga doen.

Na tijdje is er allemaal rumoer op de gangen en ik kijk die richting op en dan zie ik opeens een poes mijn coupe in springen.

Hij gaat naast me liggen en ik aai hem zachtjes over zijn rugje. Je ziet goed dat het nog een kleintje is.

Zo te zien vind die het heel erg fijn want hij gaat opeens op mijn schoot liggen. Ik aai nog door tot Cedric voor mijn coupe staat en zegt "zo te zien heb jij vonkje gevonden."

"Vonkje? Hij heet vonkje?" "Ja?" "Wie noemt zijn huisdier vonkje?!" "Lang verhaal, maar mogen wij hem weer terug? Zijn baasje is hem kwijt." "Oh." Ik kijk naar vonkje en zucht diep. "Ja hoor."

Ik aai hem nog een keer en geef hem dan met pijn in mijn Hart aan Cedric. "Beter op hem letten he." "Zullen we doen." En weg was hij.

Ik verveel me echt te pletter aangezien en niemand is voor mij dus ik ga maar een brief schrijven naar de weasleys. Ik vertel ze gewoon over de incident. Het is niet veel maar ik moet wat doen. En ik wens ze allemaal ook nog even een fijne kerstvakantie.

Als de brief klaar is geef ik hem aan Grey en die vliegt dan weg. Nu is het weer tijd om mezelf te vermaken.

De trein mindert vaart en ik zie in de verte King's Cross al. Ik ruim alle spullen op, en als ik daarmee klaar ben staat de trein al stil.

Ik loop de drukke gang op naar het platform. Ik stap de trein uit en dan zie ik iedereen al bij hun ouders staan en ik ga gelijk op zoek naar papa.

Na 5 minuten heb ik hem eindelijk gevonden en ik ren naar hem toe en geef hem een dikke knuffel. We laten los en dan komt Cedric ook op ons af gelopen.

Hij geeft papa ook een knuffel en haalt mijn haren door de war. Als we uitgeknuffeld zijn lopen we het platform af en gaan we naar de auto toe die papa gehuurd heeft.

We rijden naar ons huis en dan zegt Cedric "ik weet niet wat het is hoor, maar sinds het moment dat die Harry Potter op onze school zit, gebeuren er allemaal rare dingen. Vorig jaar was jeweetwel bij ons op school en dit jaar zijn er allemaal aanvallen op school."

"Aanvallen?" "Ja er worden allemaal leerlingen versteend bij ons op school, papa. Niemand weet hoe en waarom. En iedereen verdenkt Harry omdat hij een sisseltong is." Zeg ik.

"Sinds wanneer worden er leerlingen aangevallen? En is iedereen wel veilig? Ashley ik wil dat jij heel erg gaat opletten de komende dagen!"

Ik schrik van papa's onverwachtse uitbarsting en ik zeg "pap, iedereen let hartstikke goed op op school. Niemand loopt alleen door de gangen. Wij zijn niet gek. En professor Snape leert ons heel erg goed hoe we ons moeten verdedigen."

Terwijl ik dat zeg, schrik ik me dood. Ik zei gewoon iets goeds over professor Snape! "Zo zo zusje, ik wist niet dat je iets goeds over professor Snape kon zeggen."

"Het komt alleen omdat professor Lockhart het verdiende. Als professor McGonagall het had gedaan had ik precies hetzelfde gezegd." Ik kijk naar papa en ik zie allemaal verschillende emoties op zijn gezicht.

Volgens mij hebben we papa veel te weinig geschreven. Cedric heeft het blijkbaar ook door want hij legt gelijk alles uit van wat er tot nu toe is gebeurd, en ik vul hem een paar keer aan.

=•=•=•=•=•=•=•=•=•=

Nieuw hoofdstuk. Ik hoop dat je het een beetje leuk vind! Dit keer een beetje een saai hoofdstuk maar het volgende hoofdstuk zal tijdens kerstmis zijn!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now