61. *\The Yule Ball/*

470 33 3
                                    

Ik word wakker en denk gelijk 'vanavond is het Yule Ball'. Ik sta op en kijk nog een keer naar de jurk die ik goed heb opgeborgen. Ik glimlach en kan niet wachten tot ik eindelijk naar het Yule Ball kan.

Ik pak een stuk perkament uit mijn zak en lees het nog een keer goed door en geef de brief dan aan Grey en zeg "Deze moet naar papa toe."

Grey neemt de brief in haar bek en vliegt dan weg. Ik sta op uit bed en kleed me aan. Ik laat de rest slapen en ga stil naar beneden.

Ik kom aan in de grote zaal en iedereen is rumoerig. Ik ga bij Cedric zitten en zeg "Heb jij zin in vanavond?" "Zeker."

Hij glimlacht en dan vraag ik nieuwsgierig "En wie is de gelukkige die de avond met jou mag dansen?" hij glimlacht breder en kijkt achterom naar de Ravenclaw tafel.

Een meisje kijkt glimlachend terug en dan zegt hij "Cho Chang." Ik glimlach en zeg "Dat heb je even goed gefixed." Hij lacht en vraagt dan "Maar wie heb jij dan?"

"Ik heb Harry." Nu is het mijn beurt om te glimlachen en hij zegt "Oooeeeh." Ik sla hem en zeg "Het is vriendschappelijk. Ik was door niemand gevraagd en Harry moest ook iemand hebben want hij wilde niet alleen."

Hij kijkt me aan met een blik alsof hij denkt dat ik lieg en ik zeg "Het is echt zo!" "Maar je had toch met iemand van Durmstrang."

"Ach begin er niet over. Het is was echt verschrikkelijk. Ik vind hem hartstikke aardig maar hij is te veel oud." Ik vertel hem over alles en nadat ik ben uitgepraat zegt hij "Wat een smeerlap. Maar beter dat je met Harry gaat." Ik lach en zeg dan "Het komt wel goed."

De dag zit er bijna op en het duurt niet lang meer of we gaan naar het Yule Ball. Hermione is al onze slaapzaal ingekomen en iedereen is zichzelf nu aan het optutten.

Sarah en Ginny hebben hun jurk al aan en Ginny heeft een super schattige en Sara heeft een simpele maar mooie jurk. Dan zegt Ginny "Hermione, doe ook je jurk aan in de badkamer. Dan kunnen we straks zien hoe het eruit ziet."

Hermione knikt en pakt een tasje en gaat naar de badkamer. We zitten zenuwachtig te wachten en dan vraagt Hermione "Kan iemand mij helpen. Ik krijg iets niet dicht." "Ik ga wel." Ik sta dan op en loop de badkamer in.

Het eerste wat ik zie is een Hermione met een veel te mooie jurk. Ik loop naar haar toe en maak een rondje om haar heen en zeg "Hermione, deze jurk. Het is zo mooi."

Hermione glimlacht super blij en zegt "Ik ben er ook heel blij mee. Maar wil je wat knoopjes dicht doen, ik kom er niet bij."

"Tuurlijk." Ik doe de knoopjes dan dicht en ik zeg "Kom we laten het de andere zien." Hermione knikt en dan lopen we de badkamer uit.

Ginny en Sarah kijken ons met open mond aan en ik zeg dan "Nu is het mijn beurt!" Ik pak mijn tas met mijn jurk erin en ik kan niet wachten om hem te dragen.

Ik doe de deur van de badkamer dicht en haal de jurk eruit. Ik laat mijn vingers erlangs glijden en ik merk nu pas hoe zacht die is.

Dan doe ik mijn kleren uit en laat ik de jurk over mijn hoofd glijden. De jurk valt gelijk precies goed en het zit echt geweldig.

Ik draai een rondje en kijk de spiegel in. Ik zie er echt prachtig uit en dan zeg ik "Zijn jullie er klaar voor?" Ik hoor achter de deur een ja komen en dan doe ik de deur open en stap de slaapzaal in en draai een rondje.

Ik voel me net een klein kind die een prinsessen jurk aan heeft en Hermione zegt "Je ziet er echt prachtig uit!" Ik glimlach en dan zegt Sarah "Make-Up Tijd!" ik glimlach en Ginny zegt "Ik neem Ashely op mijn geweten." "Ik neem Hermione wel!" En dan gaan Ginny en Sarah bezig met onze make-up en haren.

Na een halfuur zijn ze eindelijk klaar en ik kijk naar Hermione en ze ziet er nog mooier uit dan toen ze de jurk aan had. 

Ginny en Sarah kijken tevreden en dan pak ik een klein spiegeltje en zie dat ik er echt prachtig uit zie. Ik kan niks uitbrengen en dan zeg ik "Dit is zo mooi Ginny!" Ik knuffel haar stevig en zeg "Echt heel erg bedankt." 

Dan komt Hermione super blij uit de badkamer en zegt "Dit is zo mooi Sarah!" "Geen dank Hermione." Ze lacht en dan zegt Ginny "Wij gaan alvast, jullie moeten de shine pakken van de avond." Ginny lacht zenuwachtig en ik zeg "Nee nee, ga gewoon met ons mee!" 

Maar ik weet dat ik niks kan inbrengen en dan lopen Ginny en Sarah de kamer uit en Ginny zegt nog snel "Ik zie jullie nog wel." En dan verlaten ze de slaapzaal. Ik sta nog even stil en zeg dan tegen Hermione "Wanneer gaan wij?" 

Ze haalt haar schouders op en zegt dan "Ik heb eigenlijk geen idee." Dan schieten we in de lach en ik zeg "Zullen we over 5 minuten ongeveer te gaan." Hermione knikt en dan vraag ik "Denk jij dat je de hele avond op deze schoenen kan dansen?" 

We kijken allebei naar beneden naar onze hakken en ze zegt lachend "nee." ik begin ook te lachen en dan pak ik uit mijn hutkoffer 2 ballerina's en geef Hermione de roze en ik pak de blauwe. 

We gooien onze schoenen maar in de hoek en doen de ballerina's aan en ik zeg "Dit is echt 10 keer beter." Hermione knikt en dan zeg ik "Het is tijd om te gaan denk ik." Hermione slikt en zegt "Ja." Ik vraag dan "Wat is er?" 

"Zenuwen gewoon. En ook omdat niemand behalve jij en Ginny weten dat ik met Viktor ga." Ik knik en pak haar hand dan en zeg "Alles komt goed." Ze knikt en dan help ik haar overeind en lopen we de slaapzaal uit.

De common room is helemaal verlaten op eerste, tweede en derde jaars na die niet zijn gevraagd. Als ze ons zien kijken ze ons allemaal met open mond en Hermione en ik kijken vrolijk naar elkaar. Dan verlaten we de common room en lopen we door de verlaten gangen naar de hal.

We staan aan het eind van de gang en als we de hoek omlopen zouden we de trap afgaan waar iedereen staat de wachten. Hermione en ik kijken elkaar aan en halen een diepe adem en ik vraag dan "Ben je er klaar voor?" 

Ze knikt en ze kijkt de hoek om en loopt dan verder. Ik loop achter haar aan en iedereen onder aan de trap kijkt ons met open mond aan. Harry staat al klaar en Viktor ook. 

We lopen de trap af en ik kan alleen maar glimlachen. Hermione kijkt Harry glimlachend aan en hij kijkt haar bijna kwijlend aan. Ik moet lachen en dan staat Viktor klaar en vraagt om haar hand en die steekt Hermione ook uit en dan lopen ze verder. 

Dan loop ik naar Harry en hij zegt "Je ziet er echt prachtig uit." "Jij ook." Ik glimlach en zeg dan "Zullen we naar de zaal." "Dan kan niet." Hij kijkt me schuldig aan en ik zeg "Hoezo niet?" 

"Professor McGonagall zei net dat de kampioenen de avond moeten openen." Ik kreun en zeg "Meen je dat?" Hij knikt en zegt "Het spijt me, ik had het liever ook anders gehad." "Nou dat is een voordeel dat er 4 kampioenen zijn, de aandacht is dan veel minder gevestigd op ons." Hij knikt en zegt "Kom je?" Ik knik en dan voegen we ons bij de andere kampioenen.

We gaan achter Cedric en Cho staan en Cedric draait zich om en zegt "Je ziet er zo mooi uit, je lijkt op mama." Ik zie een schittering in zijn ogen en ik zeg "Dankjewel." 

Het was heel lang geleden dat ik heb gehoord dat ik op mijn moeder lijk. Nu ik erover na denk vind ik het een wonder dat ik deze jurk pas. Ik wist dat mijn moeder klein was maar zo klein? 

Dan zie ik Hermione verliefd met Viktor bezig. Ik moet lachen om hen en Harry kan alleen maar naar Cho kijken. Cho kijkt verlegen naar hem en dan komt er een geluid vanuit de grote zaal en gaan de deuren open. 

Harry steekt zijn arm uit als teken dat ik hem moet vast pakken en ik pak zijn arm. Dan lopen we allemaal naar voren.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now