95. *\The room of Requirement/*

375 26 9
                                    

We duwen de deur open en zien een reusachtige ruimte. We staan allebei versteld van wat we zien en ik zeg "Zeg alsjeblieft dat ik droom."

"Dat kan ik niet. Want dan is deze droom veel te mooi om te verbreken."

We lopen de ruimte in en ik bestudeer alles. "Dit is gewoon de perfecte plek! Het is niet te groot maar zeker niet te klein. En als het bijna onzichtbaar is kan professor Umbridge ons ook niet te pakken krijgen!" Ik ben super enthousiast en zeg "De rest moet dit weten!"

Ik kijk naar Neville en hij staat helemaal in trans om zich heen te kijken. Ik tik hem op zijn schouder en hij schrikt op uit zijn gedachtes en vraagt "Wat vroeg je?"

Ik lach en zeg "We moeten dit de rest vertellen." Neville knikt en dan verlaten we de ruimte, goed onthoudend waar het precies is.

Gelukkig zitten de mensen die we het meest nodig hebben allemaal in de common room en we gaan gelijk weer terug naar de plek.

Neville en ik zoeken ons rot. We hebben het dan wel een keer gevonden maar dat betekend niet dat we het voor een tweede keer kunnen vinden. En het maakt het nog erger dat de rest in onze nek aan het hijgen is. Ze zijn allemaal zo nieuwsgierig. Gelukkig beginnen ze zich niet te ergeren, want dan zou ik echt gek worden.

We hebben bijna de hele zevende verdieping uitgeplozen en we kunnen het maar niet vinden. Harry staat fascinerend bij een schilderij en ik loop maar tevergeefs naar hem toe. Ik zeg zuchtend "Het spijt me dat wij het niet kunnen vinden. Ik voel me echt heel erg schuldig."

"Het maakt niet uit. We gaan gewoon verder." Harry kijkt me troostend aan en dan kijk ik maar naar het schilderij waar hij naar keek en ik zeg "Harry! Je bent geweldig!" Harry kijkt me vragend aan en ik loop snel weg, naar de muur.

Ik ga staan voor de plek van de muur en iedereen gaat achter me staan. Ik denk terug aan de ruimte en ik hoor wat geluid. Ik doe mijn ogen open en zie dat de deur langzaam te voorschijn komt. Ik hoor een paar snakken naar adem en ik grijns tevreden.

We staan in de ruimte en iedereen is alles aan het bestuderen.

"Neville en Ashely, dit is echt de perfecte ruimte!" Zegt Harry blij en Hermione zegt "Ik vind het knap dat jullie deze kamer hebben gevonden. Dit is the room of Requirement, ook wel de kamer van komen en gaan. Het komt tevoorschijn als je iets heel hard nodig hebt."

"Dus als je naar de wc moet?" "Precies Ronald...."

"Dit is fantastisch! Dit betekend dat de school wilt dat we gaan vechten tegen het ministerie!" Harry is helemaal blij en ik moet spontaan lachen. Harry is zo blij met dit idee, en ik ben dan weer automatisch blij voor hem.

Iedereen is op zoek naar alle mensen om te zeggen dat we een locatie hebben gevonden en zo snel mogelijk van start willen gaan. Als Umbridge met steeds meer regels gaat komen, word het straks nog moeilijker en nu kunnen we alvast de basisdingen oefenen.

De mensen die het meest betrokken worden met deze groep hebben allemaal hun plek verzameld en ik sta samen met Ginny in de kamer om de mensen te verwelkomen en hun allemaal een goede plek te geven.

Harry en Hermione staan bij de ingangen en leggen aan iedereen uit hoe je in de kamer kan komen, en elke keer gaat de deur ook dicht zodat ze de plek kunnen onthouden.

Ron is samen met Neville de wacht aan het houden, kijkend of er niemand in de buurt is, net al Fred en George.

Als iedereen in de kamer is gaat Harry naar voren en zegt "Ik wil dat jullie deze lessen goed je aandacht erbij houden. In de normale lessen is het vooral hoe je je kan verdedigen, wat we nu ook veel gaan oefenen. Maar daar stond je meestal niet tegenover iemand, en weet je niet hoe het is om in zo een gevaarlijke situatie te zitten."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now