29. *\Quidditch Try-outs/*

689 41 2
                                    

Ik haal mijn bezem tevoorschijn en begin hem schoon te maken.

Dan komt Ginny binnen en zegt "Zenuwachtig?" "Neh, niet echt, ik weet al hoe het er een beetje aan toegaat." "Nou ja, veel succes."

"Bedankt Ginny, je gaat toch wel mee?" "Ja tuurlijk! En Sara wil ook mee, zij vind Quidditch ook heel erg leuk." "Okee." Zeg ik vrolijk.

We lopen naar het quidditchveld en er staan al een paar mensen. Ik neem afscheid van Ginny en Sara die naar de tribunes gaan en ik ga naar Fred en George toe.

We staan te wachten tot iedereen er is en dan gaan we eindelijk beginnen na de toespraak van Oliver.

Ze gaan een voor een de mensen na. Eerst de Chasers, dan de Beaters en uiteindelijk de Seekers.

Harry en ik zijn de enige die als Seeker willen meedoen dus de kans ik groot dat ik weer in het team kom, niet negatief naar Harry toe, maar vorig jaar was ik ook al beter dan Harry.

We vliegen omhoog en eerst moeten we onze vliegkunsten laten zien.

We zijn ongeveer even goed, net als vorig jaar, en dan laat Oliver de Snitch los en moeten we hem na 5 minuten vangen.

Als de 5 minuten om zijn vliegen we omhoog en gaan we opzoek naar de Snitch. Ik heb hem al vrij snel in de gaten en ik vlieg erop af.

Harry ziet dat ik snel weg vlieg dus hij vliegt achter mij aan. Ik heb een voorsprong op hem maar zijn bezem is toch iets sneller en hij begint winst op mij te maken.

Ik ga nog iets sneller en ik zie dat hij weer uitloopt. De snitch maakt allemaal rare bochten en ik volg hem precies.

De achtervolging is al een tijdje bezig en je merkt gewoon dat iedereen je aan het aankijken is.

Ik zet het gewoon van me af en denk alleen maar 'dit is afleiding.' 'als ik hier niet inkom dan ga ik me dood vervelen' 'dit is iets waar ik echt goed in ben.'

Al deze overtuigingen lijkt mijn bezem te horen of zo want ik merk dat die nog iets sneller gaat en Harry raakt nu weer wat verder achterop. Maar ik zie hem sneller op mij afkomen en ik focus me weer op de snitch.

De snitch maakt een duikvlucht en Harry en ik gaan de achtervolging aan. We vliegen stijl naar beneden en wat viel te verwachten is dat die net boven de grond gaat vliegen.

Harry is inmiddels naast mij komen vliegen en nu vliegen we naast elkaar. We trekken gelijk op en vliegen weer naast elkaar.

De snitch komt dichterbij en we steken onze handen uit. Dan opeens maakt de snitch een schijnbeweging van rechts en dan gelijk naar links, mijn kant op. Ik vang hem gelijk en Harry kijkt nog helemaal om zich heen.

Ik hou de snitch in de lucht en schreeuw het uit van geluk alsof ik de wereldbeker finale heb gewonnen van Quidditch.

Harry en ik landen en Harry lacht naar mij. Hij zegt "Goed gedaan, je bent echt beter dan ik." "Helemaal niet, ik had gewoon geluk."

"En een beter reactievermogen." "Nou en, jij had al veel later opgetrokken dan vorig jaar. Jij verbeterd ook met de minuut. Ik wed dat jij volgend jaar in het team komt."

Hij haalt zijn schouders op en ik geef hem een speelse duw.

We komen aan bij de rest en Oliver zegt "Gefeliciteerd Ashley, jij hebt dit jaar weer de plek van de Seeker, en Harry ik wil jou heel graag als reserve." "Geen probleem Oliver."

"Mooi. Elke woensdag avond en vrijdag avond trainen we." "Oke top, wij zijn erbij!" Fred en George steken hun hand in de lucht en ik moet lachen.

We verlaten het veld en ik ben wat aan het praten met Harry als Ginny en Sara eraan komen. Ze zeggen in koor "Je was zo goed!"

En Ginny vervolgt "Jij ook Harry, jij verdient het net zo veel als Ashley om in het team te komen." Ginny begint te blozen en ik moet lachen.

Harry kijkt een beetje ongemakkelijk en zegt dan "Uhm, bedankt denk ik." Ik moet nog harder lachen en de hele weg naar de common room blijf ik maar lachen.

Ginny en de rest hebben me denk ik al als gek verklaart en bij de slaapzalen nemen we afscheid.

Ik doe de deur dicht en land op het bed met buikpijn van het lachen. Ginny vraagt dan "Waarom lach je zo?"

"Jou gezicht toen je dat tegen Harry zei. Je bent nog net zo verliefd als vorig jaar." Nu ik eraan terug denk krijg ik weer een lach aanval en Sara begint ook te lachen.

Na een tijdje is het eindelijk over en begin ik met omkleden. Als ik klaar ben gaan we naar beneden en het team staat daar klaar.

We spreken altijd samen af zodat het niet zo raar is om zo laat de grote zaal nog binnen te komen terwijl iedereen nog eet.

Iedereen is gezellig met elkaar aan het praten en als er een vijfdejaars eindelijk beneden komt lopen allemaal naar buiten en verlaten de nu lege common room.

Ik ben wat aan het kloten met Ginny en dan komt een een jongen die zevendejaars is naast me lopen en zegt "Je speelt echt heel erg goed."

Ik kijk Ginny verbaasd aan en zij steekt haar duim op en gaat dan samen met Sara achter ons lopen.

Ik zeg dan "Bedankt, maar jij bent ook heel goed als Chaser." "Ach, bij mij zit het in mijn bloed. Bij jou ook natuurlijk door Cedric. Ik wist nog dat hij volgens mij als tweedejaars niet eens de try-outs hoefde te doen maar gelijk in het team mocht."

"Echt?" "Ja, ik zat toen ook net voor het eerst in het team." "Zit je al langen in het team dan?" "Ja elk jaar, alleen vorig jaar moest ik nablijven bij Snape tijdens de Try-outs dus kon ik helaas niet meedoen."

Ik moest lachen en zeg "Daar moest je zeker heel erg boos om zijn geweest."

"Nogal. Oliver had mij wel nog een kans gegeven om in het team te komen maar ik wilde ook niet iemand die in het team zat eruit te knikkeren dus ik had gewoon vorig jaar niet meegedaan."

"Dappere keuze, Quidditch is echt een onderdeel van mij geworden op Hogwarts. Ik zou het denk ik verschrikkelijk hebben gevonden als ik niet in het team zou komen. Dat is denk ik ook de enige reden dat ik nu in het team zit, ik ging echt veel sneller daardoor."

Hij moest ook lachen en zei "Ik zit niet voor niks in de afdeling van de dappere." Ik schud lachend mij hoofd en dan komen we aan bij de grote zaal.

Ik neem afscheid van de jongen waar ik de naam niet van weet en dan gaan we met zijn allen naar binnen.

Iedereen is aan het eten en als wij binnen komen kijken ze eerst allemaal naar ons en gaan dan gelijk door met eten.

De jongen gaat naar zijn vrienden en ik denk dat hij zegt dat hij in het team zit want al zijn vrienden beginnen te juichen en ze geven elkaar high-fives.

Ik ga bij Hermione en Ron zitten. En Harry, Ginny en Sara komen er ook bij. Harry verteld dat ik in het team zit en Hermione feliciteert mij maar Ron kijkt mij met een vervloekt gezicht aan. Ik negeer hem en ga gezellig praten met Hermione want ik weer voor het eerst met haar nadat ze versteend werd.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now