91. *\The lost Snitch/*

354 24 6
                                    

We zitten in de kleedkamers en ik ben bezig met de tactieken te bespreken. Iedereen let voor het eerst een keer op want de preken van Wood zijn altijd eindeloos  en ik praat er een beetje luchtig over.

Ik ben klaar en iedereen staat op en we lopen dan naar de spelerstunnel.

We komen aan in de spelerstunnel en wachten tot we worden omgeroepen. Ik heb Ron naast me staan omdat hij de Keeper is en hij zegt "Ik vind het toch wel spannend hoor, ik bedoel, dit is wel mijn eerste wedstrijd."

Ik kijk hem verbaasd aan. Hij is normaal nooit zo gespannen, en hij zegt het al helemaal niet tegen mij. Nog voor ik iets kan uitbrengen worden we omgeroepen en vliegen we weg.

We vliegen het veld op en de Slytherins vliegen er al.

Ik moet naar voren vliegen en daar vliegt Draco al. We moeten elkaar een hand geven omdat we aanvoerders zijn en ik haal diep adem. Dit is de eerste keer dat ik tegen Draco moet terwijl we een stelletje zijn, en het is moeilijker dan ik dacht.

We geven elkaar de handen en vliegen dan verder naar boven en madame Hooch geeft nog even haar woordje. Draco kijkt me aan en ik glimlach terug.

Het spel is begonnen en het gaat er gelijk hard aantoe. Ik zie dat wij overduidelijk beter zijn en ik ben trots op mezelf dat ik zo een goed team heb samengesteld.

De hele wedstrijd vlieg ik opletten rond, kijkend waar de Snitch is en een beetje mijn taak als aanvoerder goed doen.

We zijn al uren bezig in de hete zon en ik merk dat niemand echt meer energie heeft. Het staat momenteel gelijk. Ron doet het erg goed als Keeper maar de Chasers van Slytherin spelen hard en ruig en kunnen alleen maar winnen door vals te spelen.

Ik vraag een time-out in en dan komen we allemaal even bij elkaar. Angelina vraagt geïrriteerd "Vang die verdomde Snitch nou! Ik houd het niet meer vol." Ze kijkt me boos aan en ik schrik ervan.

Ik zeg snel in de verdediging "Ik doe heel erg mijn best, maar de Snitch wil zich niet laten zien. Draco heeft hem ook nog niet gezien." Iedereen schrikt bij de gedachte dat ik hem Draco noem in plaats van Malfoy maar ik trek me er niks van aan.

George is de eerste die herstelt en zegt "We moeten laten merken dat we sterker zijn!" Ik vind het heel lief dat George het voor me op wilt nemen, maar ik ben hier de aanvoerder en ik moet ervoor zorgen dat het team er weer vertrouwen in krijgt.

Ik val George dus in de reden en zeg "George heeft gelijk, Slytherin heeft het ook moeilijk in dit weer." Ik kijk om en ik zei de Slyhterins zwetend en geërgerd bij Draco staan.

Ik keer me weer terug en zeg "We moeten dit even volhouden, ik weet dat jullie het kunnen. Ik zal zo snel mogelijk de Snitch pakken. Als Ron..." Ik keer me naar Ron en vervolg "....Als jij heel alert blijft, en zorgt dat er echt geen enkele bal doorheen komt worden ze zelf nog geïrriteerde."

Ron knikt en ik keer me naar de Chasers "Jullie moeten die bal zo lang mogelijk in balbezit houden. Heel goed overspelen en als er iemand tussen zit gewoon voor jezelf gaan. Het is dan wel en teamsport maar dat betekend nog niet dat je niet even alleen moet gaan."

Iedereen knikt en ik keer me nu naar de tweeling "En voor jullie, zoek de Bludger zo veel mogelijk op, en vuur ze af op elke groene persoon die je ziet. We moeten nu niet inkakken! We moeten dit winnen!"

Ik zie dat iedereen wat meer hoop heeft en we geven een high-five en gaan dan weer op onze bezems.

Slyhterin is al gauw na ons klaar en dan gaat het spel weer verder.

We zijn sterker en oplettender na de time-out. We scoren de ene na de ander een Ron heeft er nog geen doorgelaten. Maar de Snitch wil zich maar niet laten zien.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now