49. *\Second year ends/*

588 37 1
                                    

Ik loop het lokaal uit en zeg tegen Ginny "Ik heb het examen van vandaag zo verpest. Mijn concentratie is echt ergens anders." "Het komt wel goed, je hebt de vorige examens toch wel goed gedaan?" "Ja dat is waar." 

We lopen door de gangen en dumpen dan onze tassen in onze slaapzaal. "Dus nu een tijdje van niks doen." "Ja precies. Zullen we naar buiten gaan?" "Is prima." 

We lopen naar beneden en net als we het kasteel uitlopen zegt meneer Filch "Mevrouw Diggory. Professor Dumbledore heeft u nodig." Hij glimlacht gemeen en ik zucht en zeg tegen Ginny "Ik kom zo wel." "Ja tot zo." 

Dan loop ik samen met Filch naar het kantoor van professor Dumbledore. Hij zegt het wachtwoord en ik ga met de trap naar boven.

Ik kom het kantoor in en daar zitten Harry en Hermione al. Ik kom er vragend bij te zitten en professor Dumbledore vraagt ons wat er precies is gebeurd en Harry verteld alles en Hermione en ik vullen hem soms aan. 

Dumbledore zit er alleen maar knikkend te luisteren en dan vraagt hij aan ons allemaal maar speciaal aan mij alsof hij het weet "En hoe verliep jullie examens vandaag?" 

"Nou, ik heb het niet zo goed gemaakt. Ik kon alleen maar denken aan gister en of Sirius Black nou goed is ontsnapt of dat hij toch nog is gepakt en nu de kus heeft gehad. En waar hij zich nu schuilhoud. Er gaat gewoon veel te veel door mijn hoofd heen." 

Dumbledore knikt en Harry zegt "Ik had precies hetzelfde." Maar Hermione komt weer en zegt "Ik vond het wel goed gaan." Ik rol met mijn ogen en lach. 

Dan zegt Dumbledore "Nou Harry en juffrouw Granger. Jullie kunnen gaan. Ashley, kan jij nog even blijven zitten?" Ik knik en Harry en Hermione staan op en als ze net weg gaan zegt hij nog "En ik ken jullie alle 3, 50 punten toe voor moed en logisch nadenken in gevaarlijke situaties." 

Ik glimlach breed en Harry en Hermione geven elkaar een high-five. Dan verlaten ze het kantoor en ik keer me weer naar Dumbledore.

Hij vraagt "Ik denk dat je nu beter de hele dag door occlumentie kan gebruiken." "Maar dan kan ik helemaal niks meer doen, of denken." 

Hij zit na te denken en hij knikt en zegt "Misschien is het ook niet zo handig. Weet je, doe het maar nog steeds alleen maar s'nachts. Je kan ook gaan. De lessen gaan nog steeds door na de vakantie. Voor nu is het wel genoeg geweest." 

Ik knik en sta op. "Tot na de vakantie dan." Ik wil het kantoor verlaten en professor Dumbledore zegt "Ik ga achter je laatste examens aan, het komt allemaal wel goed." "Heel erg bedankt professor." En dan loop ik naar beneden.

De laatste weken waren zo fijn. We hebben helemaal niks gedaan en de uitslagen van de examens waren ook super fijn. Ik ben geslaagd en alleen voor transfiguratie en geschiedenis van toverkunst heb ik niet goed gemaakt maar verder ben ik overal makkelijk voor geslaagd.

We pakken onze hutkoffer in en dan zie ik mijn ketting van Malfoy. Ik twijfel heel erg. Moet ik hem weg doen, of houden? Ik kies voor houden en stop hem diep weg in mijn hutkoffer. 

Dan doe ik als laatste mijn gewaden erin en ik doe hem dicht. Ik stop mijn wand in mijn gewaad die ik nog aanheb en dan lopen we, Ginny, Sarah en ik, naar beneden.

We lopen de gezellige grote zaal in en alles is helemaal in rode en goede kleuren. Ik ga bij Harry en Hermione zitten en ik ben steeds grotere vrienden met hun geworden. 

We praten vrolijk met elkaar en ik eet mijn buikje rond. Dan heeft Dumbledore zijn eindspeech en dan staat iedereen weer op. We lopen naar onze slaapzaal en iedereen valt in gelijk in slaap.

Ik word wakker gemaakt en ik zeg "Nog een minuutje." 

"Nee opstaan Ashley, Over een uur gaan we weg en je moet nog ontbijten." Ik kreun en zeg "Oke oke." 

Ik sta op en nadat ik ben aangekleed doe ik de allerlaatste dingen in mijn hutkoffer en dan nemen we al onze spullen mee naar beneden. 

In de hal staat al een hele grote berg met koffers en wij leggen die van ons er ook bij. Dan gaan we de grote zaal in en ik zeg "Ik ga nog even naar Kamal. Dit is de laatste dag voor hem op Hogwarts."

Ginny knikt en ik ga bij Kamal zitten. Ik vraag "En? Jammer dat je hier weg gaat?" "Ja eigenlijk wel, het is hier altijd zo leuk. En ik heb wat gehoord van wat er volgend jaar gaat gebeuren, ik had er graag bij willen zijn maar ja, dat kan helaas niet." 

"Wat gaat er gebeuren dan?" Vraag ik nieuwsgierig. "Dat ga ik jou niet vertellen." Hij port me in mijn zij en ik por lekker terug en ik zeg "Kan ik nog het potje Quidditch te goed krijgen van de kerstvakantie?" 

"Nou, we zien elkaar sowieso wel bij de quidditch world cup." Ik was het helemaal vergeten en zeg "Oh ja, natuurlijk! Ik kijk er nu al naar uit." 

"Je was het vergeten he." "Misschien....." De jongens beginnen te lachen en dan staat iedereen op, op weg naar huis.

We lopen naar de koetsen en dan zegt Kamal "hier scheiden onze wegen. Wij als laatstejaars gaan een andere kant op. Ik zie je met de world cup weer." 

"Ja, veel plezier en geniet van je vakantie." "Jij ook kleine." "Waarom noemt iedereen mij toch elke keer kleine!!" Iedereen lacht en ze lopen dan weg. Ik voeg me dan samen met Ginny en Sarah en we stappen in een koets, op weg naar de trein.

We komen aan op het station en we gaan gelijk een coupe zoeken. Als we een lege vinden gaan we naar binnen en Ginny en Sarah gaan tegenover me zitten. 

We praten de hele reis gezellig over onze plannen en kopen wat snoep van de snoepkar. We spelen een potje knalpoker en wizard chess. 

Dan zie ik dat we London in rijden en al snel zie ik het station. We ruimen alles op en de trein mindert vaart. 

Dan stoppen we en ik zie alle families al klaar staan met kleine broertjes en zusjes en ouders natuurlijk. Iedereen kijkt verwachtingsvol en ik zie de eerste leerlingen zich al bij hun families herenigen.

Dan staan wij ook op en pakken onze hutkoffers. We lopen de trein uit en ik ben op zoek naar papa. 

Ginny heeft haar familie al snel gevonden en ik neem afscheid van haar en zeg "Ik ga maar opzoek naar papa." "Ja, ik zie je in de vakantie wel." 

Ik knik en dan loop ik door de hele menigte maar papa is nergens te bekennen. Ik begin bang te worden en het word ook steeds rustiger. 

Iedereen is al weg aan het gaan maar ik kan papa maar niet vinden. Dan hoor ik iemand mijn naam roepen en ik voel me gelijk wat vrolijker. 

Waarschijnlijk heeft papa me gezien. Ik draai me om maar het geluk is gelijk weg, het is Ginny. Ze rent naar me toe en zegt "Jij moet met ons mee!" 

"echt?" Ik klink echt heel erg verdrietig. Dan vraagt Ginny "Vind je dat niet leuk?" "Ik vind het wel leuk, alleen ik ben liever bij papa." "Ja ik begrijp het, maar het moet nou eenmaal. Anders kom je nergens." 

Ik knik en loop maar met Ginny mee. Familie Weasley staat allemaal bij elkaar op mij te wachten. Harry staat er ook nog bij en dan lopen we allemaal door de muur terug naar het station met de muggles. 

Dan neemt Harry afscheid van ons allemaal en Harry zegt tegen mij "Sterkte." En dan loopt hij naar 2 mensen toe. Ze zien er heel erg stijf en zakelijk uit. 

Dan begroet Harry ze en ze zeggen nors wat terug. Ik heb medelijden met hem maar ik kan alleen maar denken aan Harry die tegen mij 'sterkte' had gezegd.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now