13.3

6.5K 423 24
                                    

Oha 4 bölümmüş jskfsdlfsdaas

<<<<<<<<

Garaja arabayı park edip eve girdik.

"Bir yere gittiler galiba." Dedi Sıla. 'Evet, sahilde hepsi.' Dedim içimden. Damla biz yoldayken mesaj atmış her şeyin hazır olduğunu söylemişti. Sıla kediyi odamıza bıraktıktan sonra Salona indi.

Sıla'yı kolundan tutup sahile çekiştirdim.

"En sevdiğim, nereye gidiyoruz?" diye sordu etrafa bakarken.

Kumsala indiğimizde herkes bizi bekliyordu. Etrafı çok güzel süslemişlerdi. Aralarına girdiğimiz anda hepsi doğum günü şarkısı söylemeye başladı. Damla arkasından üstünde mum yanan pastaları çıkardı. Şokun ciddiyetini fark ettiğimde Sıla'nın arkasına geçtim ve refleks seviyemi en üstte tuttum.

Sıla'nın gözleri kapanıp bilincini yitirdiğinde yere düşmeden onu tuttum. Biliyordum böyle olacağını.

"Ne oldu?" diye sordu Damla endişeyle. Gökçe ile birbirimize bakıp güldük.

"Ne olacak şoktan bayıldı." Diye yanıtladım. "Kolonya getir bir tane ayıltalım ben alışkınım bu duruma."

Sıla'yı ayıltırken başımıza üşüşenleri uzaklaştırdım. "Kalktığı gibi bana sarılacak muhtemelen fazla ona dikkat etmeyin, siz partilemeye devam edin ben onu sakinleştireyim aramıza katılmasını sağlarım."

Birkaç dakika sonra Sıla "İlay." Diye mırıldanarak ayıldı. Kafasını boynuma koyup sarıldım. Derin derin nefesler alırken sakinleşmesini bekledim.

"Bu duyduğum müzik sesi beni doğum günü partimden gelmiyordur umarım." Dedi burnunu boynuma sürterek.

"Senin doğum günü partinden geliyor." Diye yanıtladım.

"Allah'ım rezil oldum." Hayıflanırken kollarımı daha sıkı doladım.

"Sorun değil Sıla. Herkes senin doğum gününü kutlamak istemiş. Hem hepsini tanıyorsun, tanımadığımız hiç kimse yok. Şimdi biraz sakinleş ve kafanı kaldır. Etrafa bak, ortama adapte olmaya çalış. Eğer istemezsen eve gireriz, tamam mı güzelim?"

Sessizce kafasını sallayıp etrafa baktı. "Çok güzel süslemişler." Dedi ilk izlenimini söyleyerek. Bende ona katıldım. Elinden tutup yavaşça ayağa kaldırdım ve diğerlerinin yanına doğru yürüdük.

"Şey, kusura bakmayın." Dedi Sıla utanarak. Kafasını yere eğmişti.

"İyi misin lan?" diye sordu Gökçe.

"Bir şeyin yok ya?" dedi Elif endişeyle.

"İyiyim." Diye yanıtladı Sıla onları.

"Yalnız İlay'a hayran kaldım sanki bekliyormuş gibi arkanda duruyordu." Dedi Aslıhan. Sonra durup bize baktı. "Anasını satayım harbi bekliyordun bayılacağını." Yeni anlamıştı.

"Dedim ya biz alışkınız."

"Ya, en sevdiğim!" Sıla'nın sitem dolu sesini duyduğumda kendime engel oldum.

"Pastayı üfleyebilecek gibi misin?" diye sordu Damla.

"Evet." Diye yanıtladı Sıla. Mumları tekrar yakıp Sıla'nın önüne getirdiler. Sıla tam üfleyecekken Damla onu durdurdu. "Dilek tutsana kuzu."

Sıla gözlerini kapatıp birkaç saniye öyle kaldıktan sonra gözlerini açıp mumları üfledi. "Şuradaki hediye yığını seni bekliyor." Damla göz kırpıp Sıla'yı oraya yönlendirdi.

Aptalın Biri (GirlxGirl)Where stories live. Discover now