3.7

9.9K 707 59
                                    

2K OLMUŞUZ LA <3 <3 <3

<<<<<<<

Sıla sessizce yanımda oturuyor, babam dikiz aynasından bizi süzüyor bense umursamaz bir ifadeyle camdan dışarıyı izliyordum. Babam konuşmak için boğazını temizlediğinde hala onu umursamıyordum.

"Ee, bu küçük kavganızın sebebini bana hanginiz söylemek ister?" dedi küçük kelimesine baskı yaparak.

"Önemli değildi."

"Evet tam 11 kişi hastanede yatıyor ve aileleri dava açmak istiyor. Hiç önemli değilmiş. Müdür kavgayı senin başlattığını ve sana uzaklaştırma vermek zorunda olduğunu söyledi."

Gözlerimi devirdim. Bizim müdürün sonunda eline bir koz geçmişti ve onu kullanmak istiyordu anlaşılan.

"Bahar'ın parantez içinde tek pasörümüzün bilerek yüzüne top attılar. İki gün sonra başka bir okulla daha karşılaşmamız vardı ve bende bu yüzden sinirlenip toplardan birine vurdum. Kimseye vurmadım yani. Ama şansıma o top gidip karşı takımdan birinin kafasına çarptı. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi olaylar büyüdü." Dedim açıklama yaparak. Normalde babama bir şeyler için açıklama yapmazdım ama iş ciddiydi. Ve hastanedeki aileler dava açmak istiyorsa bu sadece okulun itibarına değil Sıla'ya da zarar verirdi. Kameraları inceleseler zaten en çok sapıtan kişinin Sıla olduğu ortaya çıkardı.

"Millet kavga arıyormuş." Dedim omuz silkerek.

"Okul yakında bitecek zaten bu yüzden herhangi bir ceza almanıza göz yummayacağım. Ama sende artık biraz sinirlerine hâkim olmalısın. Tekrar olursa reşit olduğun için elim kolum bağlı olur."

"Pekâlâ." Diyerek koltukta geri yaslandım.

"Anlamadım." Dedi babam şaşırarak.

"Tamam diyorum?"

"Ciddi misin?"

"Evet."

"Sen az önce gerçekten benim sözümü mü dinledin bana mı öyle geldi? 17 yıldır ilk defa dediğim bir şeyi dinledin. Üç yaşındayken bile ne dersem tersini yapardın, kızım kafana mı vurdular? Hastaneye gidelim mi?"

Sıla yanımda kıkır kıkır gülerken babam ciddi bir ifadeyle aynadan beni süzüyordu.

"Abartma baba."

"En son sözümü dinlediğinde iki yaşındaydın. Şaşırdım o yüzden." Tekrar gözlerimi devirdim. İki yaşındayken düşünebiliyordum sanki.

Annemden dolayı babama feci ön yargılı davrandığımın farkındaydım. Ama hayatımda ilk defa bugün bir babam varmış gibi hissettim. Birazcık sözünü dinlesem bir şey kaybetmem sanırım. Sıla'ya karşı hislerim netlik kazandığında babama annemi soracağım. Onu neden sevmediğini öğreneceğim. Babamla aynı hataları yapmak istemiyorum. Sıla'yı üzmek istemiyorum.

Eve geldiğimizde babam doğruca odasına çekildi. Biz de Zahide ablaya Sıla için bir misafir odası hazırlamasını söyledikten sonra benim odama gittik. Giderken ecza dolabına uğrayıp yarası bir krem aldım.

Odaya girdiğimizde Sıla odamı incelemeye başladı. Gözleri bir süre çekmecenin üstündeki resimlerde takılı kaldı. Sonra tekrar incelemeye döndü. Bende dolaptan onun için birkaç kıyafet çıkardım. Üstünde okulun eşofmanı vardı.

"Niye üniformalı değilsin?" diye sordum.

"Olur da kavga çıkarsa rahat davranabileyim diye giymiştim. İçime doğmuş demek ki." Dedi gülerek.

"Sana kıyafet çıkardım. Her ne kadar bedenini bilmesem de daha önce hiç kullanmadığım iç çamaşırları vardı onları da koydum. Önce birer duş alalım olur mu?"

"Beraber değil yani?"

"Niye sonrasında utanacağın şeyler söylüyorsun anlamıyorum. Benim için bir sakıncası yok beraber duş almak ister misin?"

Sıla dediğini yeni fark etmiş olacak ki birden arkasını bana döndü. Utanç moduna girmişti anlaşılan.

"Sen kendini biraz sakinleştirirken bende duşa giriyorum." Onu odada yalnız bırakarak kıyafet odasının yanındaki banyoya girdim. Nezarethanenin pis kokusundan arınmak için birkaç kere liflendim. En sonunda bornozu giyerek çıktım. Normalde biraz bornozla takılırdım ama Sıla'nın beni böyle görüp yüreğine inmesini istemediğim için odaya girmeden kıyafet odasına üstümü giyindim. Sadece bir havluyla odaya girdiğimde Sıla koltuğa oturmuş elindeki telefonda bir şeyler yapıyordu.

"Ne yapıyorsun?"

"Ablama mesaj atıyordum." Dedikten sonra telefonu bıraktı. Yatağın üstündeki kıyafetleri ona vererek banyonun yerini gösterdim.

"Üst sağ dolapta havlular var." Diye açıklama yaptıktan sonra odama döndüm.

Acaba onu beraber duşa girmek için zorlasa mıydım?

Aptalın Biri (GirlxGirl)Where stories live. Discover now