Yanan Şahbanu♥

1.3K 104 55
                                    

BÖLÜMÜ OYLAYIN VE YORUMLAYIN!

Bölüm Şarkısı: Sleeping Pulse - The Blind Lead the Blind

Yayınlanma Tarihi: 02.02.2019 (22:40)

Aşağıda Yashila, Leylane, Rithu var.

İyi Okumalar!

Sashibai Şahlığı - Ghunda - Kılıç Sarayı

Anjali (Yaş:37)

Naresh başa geçmişti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Naresh başa geçmişti. Babasını öldürdükten sonra yönetimi zalimlik ve kanla ele geçirmişti. Bunu yaparken oldukça sert ve soğuktu. İnsanların ona karşı gelmesine kesinlikle müsaade etmiyordu. Bu yüzden beni kolaylıkla şahana yapmıştı. Karşı çıkanlar elbette olmuştu. Bir cariyeden, bir harem üyesinden nasıl şahana olabilirdi ki? Naresh ise harem üyesi olmayan şahanaların bu ülkeyi batırdığını demişti. Yine karşı çıkanlar olunca öldürmüştü. Zalimlikle her şeyi çözüyordu ve bu kaostan kurtarıyordu.

Tahta çıktığı gün, şah olduğu ilan edildiği zaman ise yanındaydım. Tahtına oturduğu zaman bir elimi onun omzuna koymuştum. Onun yanında olacağımı, her daim onunla hükmedeceğimi göstermek içindi. Hayalimdi ve gerçek olmuştu. Nareshimle hükmedecektim ve kimse buna karışamayacaktı. Parsmet onca acıdan sonra sonunda yüzüme gülmüştü. Artık istediğim gibi güç bendeydi ve oğlumla hükmedecektim.

Abhay ise sessiz sedasız gömülmüştü. Devrik şah olduğu için bir cenaze töreni bile düzenlenmemişti. Rahipler ve rahibeler onu gömmüştü. Kollarımın arasında ölmesinden sonra hiçbir şekilde onu son kez görmek istememiştim. Son kez görürsem kendimi toparlayamazdım. O ölmüştü ve ben yaşıyordum. Üstelik kimseye onu kurtarmak istediğimi de belirtmemiştim. Böylece herkes Abhay'ın ölümünü istediğimi düşünecekti ve beni Naresh ile bir göreceklerdi. Eğer Abhay'ı kurtarmak istediğimi bilirlerse beni Naresh ile karşı karşıya getirmeye çalışırlardı ve şahlığın zararına olurdu. Böyle bir şeye müsaade edemezdim. Kızlarıma bile babanız ölmesi gerekiyordu demiştim. Onları bile bu yalana inandırmış ve bencil bir kadın olduğumu düşünmelerini sağlamıştım. Prihan buna çok kızmış olsa bile umurumda değildi. Ben bu  zamana kadar ne yaptı isem devletim için yapmıştım ve bundan sonra da böyle olacaktı. Her daim devletim için adım atacaktım.

Şahana odalarını kendi zevkime göre bir daha düzenliyordum. Daha ciddi ama daha gösterişli olmalıydı. Çalışma odam 5 gün içinde bitmişti. Bu odaya hayran hayran bakarken kendi kendime gülüyordum. Kim derdi ki fakir bir kızın gün gelecek böyle bir odaya, böyle bir makama sahip olacağını? Kimse inanmazdı. Fakat ben Anka kuşu değil miydim? Kendi küllerimden kendimi yaratmasını bilmiştim. Şahbanu olamamak içimde bir yara olsa bile Şahana olmuştum. Üstelik Sashibai'nin cariyelikten Şahanalığa geçen ilk kadınıydım. Parsmet'in bu hediyesi için memnundum.

Önümdeki kağıtları incelerken dayım Pravin gelmişti. Oldukça keyfi yerinde denilebilirdi. Sonuçta kendi yeğeni ve onun çocuğu baştaydı. Beni bu harem denilen çukura atarken bunları hesaplayacağını sanmıyordum. Onun için sadece Şah Abhay'ın gönlünü çalmam yeterliydi ama bu bana yetmezdi, yetmemişti. Şahbanu olmayı arzularken kader beni Şahana yapmıştı.

Ateşin KurbanıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin