♦Bilgilendirme - Ülkeler♦

21.1K 670 187
                                    

Herkese merhaba! İşte tatlı mı tatlı, cici bir hikâye. İlk başta bilgilendirme olacaktır. Okumanızı tavsiye ederim, size yardımcı olacaktır. :) Sorularınızı sorun :) İyi okumalar! Ara ara bu bölüm güncellenecektir.

Lütfen karakterler bölümünü okuyun.

ARTANGAL KRALLIĞI

Küçük bir krallıktır. Toplum savaşmayı sevmez ve savaşçı toplumlardan hoşlanmaz. Dinleri onlar için çok önemlidir ve hayatlarını şekillendirir. 4 temel yaratıcıya inanırlar ve bu 4 yaratıcı temsil eder.

Baba Hava = Bilgeliğin ve Adalet temsilcisi

Anne Toprak = Sevgi ve şefkatin temsilcisi

Hanım Su = Koruyuculuğun ve fedakarlığın temsilcisi

Efendi Ateş = Cesaretin ve savaşın temsilcisi.

İnsanlar 4 temel yaratıcıdan birisine bağlanır, diğerlerine göre o yaratıcı baskındır. 4 yaratıcı içinde en az bağlanılan Efendi Ateştir. 4 yaratıcı arasında çeşitli hikayeler vardır. Bunu kitapta okuyacaksınız. Din görevlilerine Rahip Baba/Rahibe Anne denilmektedir. Toplumun ve kraliyet ailesinin din görevlilerine saygıları sonsuzdur.

Ayrıca Prenses'in giyiminden de örnek vermem gerekirse;

Ayrıca Prenses'in giyiminden de örnek vermem gerekirse;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


SASHİBAİ ŞAHLIĞI

Sashibai Şahlığı savaşçı bir toplumdur. Kılıç onlar için kutsaldır. Toplumdaki herkes kılıç kullanır. Hükümdarlarına Şah denilir. Kraliçelerine ise Şahbanu adı verilir. Ana Kraliçeye ise Şahana denilir ve yönetimde etkisi büyüktür. Prenseslere ise Şahten adı verir. Prenslere ise Şahran adı verilir. Şah ve Şahbanu'nun yetkileri eşittir fakat son şahlar bu kuralı umursamamıştır. Şahbanuların Sashibai kanı taşıması zorunludur. Yabancı bir şahbanu şu ana kadar yoktur.

Ayrıca şahların haremleri vardır. Bu haremin amacı hem saraya hizmetkar yetiştirmek hem de kraliyet hanesine varis vermektir. Haremdeki cariyelerin gözde olanlarına verilen isim Habiria'dır. Cariyelerin hareme alınması iki türlüdür. Ya Sashibai'ye bağlı olan devletler vergi olarak kızlar gönderir ya da Sashibai de bulunan aileler kızlarını hareme verir. Haremde verilen eğitim, serttir. Kızların isimleri değiştirilir ve Sashibai inancına geçirilir. Haremin yöneticisi Şahanadır. Yardımcıları ise hadım edilmiş Azlakilerdir. Azlakiler haremi disipline sokar ve kızları eğitir. Haremdeki idareci kadınlara, Azlakiler ile disiplin edenlere ise Alfaki denir.

Tanrıça Parsmat/Parsmet'e inanırlar. Bazı bölgeler, Tanrıça'nın yardımcılarını da tanrı olarak görür ama kraliyet böyle düşünmez. Tanrıça Parsmet'e sevgileri fazladır fakat Artangal kadar dine düşkünlükleri yoktur.

Ateşin KurbanıWhere stories live. Discover now