Siyah, Mor ve Altın❦

2K 170 180
                                    

Herkese Merhaba! Lütfen oylarınızı ve yorumlarınızı yazınız.
:) yorumlarda gelsin ama... Kendinizi belli edin lütfen.

Bölüm şarkısı ile okuyunuz. :) Bölüm Şarkısı: Red - Let it Burn

Aşağıda Vilraj, Shalin  ve Makpha var.

İyi okumalar!

Yayınlanma : 02.09.2018 (00:04)

Sashibai Şahlığı - Ghunda- Kılıç Sarayı

Naresh

Dayım Vilraj yanımdaydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dayım Vilraj yanımdaydı. Onunla konuşmak bana iyi geliyordu. Sarayda güvendiğim az kişilerden birisiydi. İsyanlar boyunca bana destekti. Borçlanma olmaksızın elde ettiği ganimetleri hazineye vermişti ve bu çok iyi olmuştu. Ona karşı minnettardım. Keşke onun gibi destek olanlar çevremde daha fazla olsaydı.

Dayım "Naresh sana isyanlar dışında bir şey sorabilir miyim?" dedi düşünceli bir şekilde.

"Elbette, hatta memnun bile olurum. Çünkü isyanlar can sıkıcı, dayı." dedim ve zencefil çayımı yudumladım. Dayım ise dikkatle bana bakıyordu. Mavimsi yeşil gözlerinde derin bir merak vardı.

"Çok hassas bir soru olduğunu bilmeni isterim."

"Sor."

"Sandhya'nın iki büyük abisi var ve kayıplar. Bunları hiç aradın mı?" dedi sakalını kaşıyarak.

"Aradım ama bir şey bulamadım, dayı. Onları bulmayı isterdim. Çünkü Sandhya ailesine çok bağlı."

"Bulsaydın, yaşatacak mıydın?" dedi merakla ve güldüm.

"Elbette! Sandhya'yı üzmek ister miyim, dayı? Abilerini devşirecektim. Veliaht Prens Vityor'u devlet işlerine, diğer prensi ise asker yapacaktım. Ne oldu?" dedim merakla ve derin bir nefes aldı. Kararsız duruyordu. Bir şeyler biliyordu ama benden çekiniyordu.

"Naresh o zaman neden Sandhya abilerini ölü biliyor? Sonuçta bir iz bulunamadı değil mi?" dedi yavaşça.

"İzlerini bulamadık, bunu o da biliyor. Sanırım umut etmek istemiyor, dayı. Umudun verdiği acıya dayanamıyor ve ölü olarak görüyor. Yas tutmak onun için daha kolay. Şimdi bu iki abi nereden çıktı, dayı? Bana açıkla."

"Nereden başlasam, inan bana bir fikrim yok. Kısacası o abiler yaşıyor veya biri yaşıyor, Naresh. Bu bir tahmin ama tahminimde yanılma. Kraliçe'nin kocasını geceye benzetmesi, senin Sandhya'yı geceye benzetmen, Kraliçe'nin kızındaki Sandhya'nın bakışlarını anımsatması fakat hepsinden önemlisi gece. Kraliçe bana eşinden için gece gibi demişti."

"Gece mi?" dedim ve arkama yaslandım. Bu iş gittikçe ilginç bir hale geliyordu.

"Kendisini ateşe benzetti tipik bir güneyli kafası işte. Fakat eşini ise geceye benzetti. Bu gece ve ateş bana seninle Sandhya'yı anımsatıyor. Sandhya'yı nasıl tanımlarsın? Yıldızsız bir gece gibi simsiyah saçlar, kara gözler ve ay ışığının saflığını andıran beyaz teni. İşte sana Artaga hanesi. Acaba Kraliçe Asenath'ın eşi de böyle bir adam mı?" dedi heyecanla ve hafızamı zorladım. Sandhya abisi Vityor'dan için kendisine fiziksel oalarak çok benzediğini demişti. Bende öyle hatırlıyordum. İlk karşılaşmada uzun boylu, genç birisiydi. Bana olan hoşnutsuz bakışlarının farkındaydım ama bu beni eğlendirmişti.

Ateşin KurbanıWhere stories live. Discover now