İspatlama♣

1.4K 123 136
                                    

Oy ve yorumu unutmayın! Bölüm şarkısı ile iyi okumalar.

Aşağıda Prihan, Makpha var.

Bölüm şarkısı: Rihanna - Man Down

Oylarınızı görürsem, çok mutlu olurum!

Yayınlanma: 26.10.2018 (23:31)

Sashibai Şahlığı - Ghunda - Kılıç Sarayı

Sandhya

Saraya dönüyorduk

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Saraya dönüyorduk. Usha ve Arvind'in önerilerini aklımda tutuyor ve düşünüyordum. Denilenleri yapmak zorunda olduğum açıktı yoksa Naresh'in inadını kıramazdım. Bunun dışında bugün oldukça güzeldi. Çocuklar için oldukça yararlı olduğuna inanıyordum ve halkı dinlemiştim. Halkın gücüne inanıyordum. Bu güçle hareket etmek önemliydi. Bu güce sıkı sıkı sarınıyordum. Babamdan sık sık annemin sevilen bir kraliçe olduğunu dinlerdim. Sevildiği için Artangal insanları bizleri daha ayrı severdi. Hoş, en son benden yıkımı getirdiğim için hoşlanmıyorlardı. Yıkımı getirmiş olsam bile şimdi toparlanmışlardı.

Saraya girmiştik. Yadraj ve Devilal'i odalarına, yıkanmaya göndermiştim. Usha ve Arvind ile vedalaşmıştım. Saraya girdiğimde yardımcım beni Prihan'ın beklediğini söylemişti. Önemli olduğunu belirtince üstümü değiştirmeden onun yanına gelmiştim. Şahbanu salonunda beni bekliyordu. Ben gelince ayağa kalkmıştı. İpek, lacivert sade bir elbise giymişti. Sarı saçları ise örgülüydü. Beni görünce gülümsemişti. Yanına oturdum ve ona baktım.

"Ne zamandır burada beni bekliyorsun?" dedim.

Prihan "Çok olmadı diyebilirim. Oğullarını alıp, şehri denetlemeye gitmişsin. Onları çok güzel eğitiyorsun."

"Eğittiğim sadece oğullarım değil, Şahten. Kızlarımı da eğitiyorum. Sonuçta bizden sonra yönetecek olanlar onlar. Geleceğe yatırım, değil mi?"

"Geleceğe yatırımı bu sarayda en çok sen yapıyorsun aslında. Bunu yaptığın hamlelerle görüyorum.Örneğin şahbanu makamına geldiğin andan itibaren yavaş yavaş haremi sildin ve şu an kaldırdın. Lepika ile ilk başlarda anlaşamadın ama zamanla onunla arkadaşlık kurarak şimdi Sahen'i Drahi ailesine sokuyorsun." dedi ve güldüm.

"Bu seni rahatsız mı etti?"

"Hayır, etmiyor çünkü anlıyorum. Bunu yapma nedenlerin açık. Nedensizce yapmıyorsun. Ben bu sarayda kaldım, farkında isen. Diğer kardeşlerim gibi vali olabilirdim ama ben burada kalmak istedim. Çünkü birilerinin dengeyi sağlaması gerekli."

"Dengeyi yeterince sağlıyorum."

"Dengeyi sağlamış olsaydın, şu an Naresh ile aran limoni olmazdı." dedi rahatça ve derin bir nefes aldım.

"Bunu nereden çıkardın?"

"Onun ablasıyım, unuttun mu? Abla kardeş olarak dertleşebiliriz. Naresh, genelde sorunlarını paylaşmayı sevmez ama içinden çıkamıyor ise birilerine açar. Sevdiği, güvendiği insanlarla konuşmak onu rahatlatır. Sen gelmeden önce, onunla konuştum ve aranızdaki soğukluğu anlattı. Onu çok üzmüşsün ve kardeşim bunu hakketmiyor."

Ateşin KurbanıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin