Kuralsız Şah♦

3.6K 272 136
                                    

Herkese Merhaba! Lütfen oylarınızı ve yorumlarınızı yazınız.

Bölüm şarkısı ile okuyunuz. :)

***Ayrıca bölümler hafta da bir veya iki defa gelecektir. Şu anki hallerinden kısa olacak ve tek karakter üzerinden olacaktır. Sebebi ise okulum açılıyor ve yoğun oluyor. Anlayışlı olursanız, sevinirim :) ***

Aşağıda Mithra&Grija var. İyi okumalar!

Yayınlanma: 07.02.2018

Vamate Cumhuriyeti - Kuşatma Bölgesi

Naresh

Çadırımın içindeydim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çadırımın içindeydim. Aşırı sıcak olduğu için zırhımı çıkarmıştım. Üstümde gömleğim ve pantolonum vardı. Masamdaki belgelere bakıyordum. Donanma kuvvetlerim sayesinde buraya kısa sürede gelmiştim. 35 gün içinde gelmiş ve Vamate'nin deniz bölgesini başarıyla kuşatma altına almıştım. Bundan dayımın başarısı büyüktü. Kurnazlığı ile Vamate korsanlarını yanımıza çekmişti ve deniz savaşında etkili olmuşlardı.

Karaya adımımı ise Rithu'nun ordu ile Vamate'yi kuşatmasıyla atabilmiştim. Rithu yetenekli askeri zekasını ortaya çıkarmıştı ve buna hayran kalmamak mümkün değildi. 2 haftadır buraya kamp kurmuştuk. Vamate'ye yardım gelmesini önlesek de, dirençleri mükemmeldi. İnsanları kendilerini savunuyordu. Yine de bu direncin kırılması yakındı. Karşılarında koskoca hükümdarların hükümdarı Şah Naresh vardı. Benim karşımda kendilerini ne sanıyorlardı ki ?

İçeriye asker girdi ve başıyla selam verdi. Ardından bordo ve mor renkli kumaş zarflar getirmişti. Gülümsedim. İki kıymetlim bana mektup göndermişti ve cevaplarını yazacaktım. Askeri gönderdim ve zarflara baktım. İlk başta annemin mektubunu okuyacaktım. Zira kendisi devletimle ilgileniyordu ve başkentin haberlerini, devletin meselelerine şu an için benden daha yakındı. Beyaz kağıda, güzelce yazılmış olan yazıyı okumaya başladım.

Kudretli oğlum, Şahım

Benden istediğin gibi sana düzenli olarak mektuplar gönderiyorum. Sarayın, kentlerin raporlarını incelemek istersen, zarfın içince kopyalarını bulacaksındır. Öncelikle savaş nedeniyle koyulan vergi, halkı zorlamaya başladığı için hafiflettim. Bu hafifleme ile insanlarımız rahat bir nefes aldı. Sabırla senin bu savaşı kazanmanı bekliyorlar ve Parsmat'e dua ediyorlar.

Ayrıca başkentte bir veba salgını gösterir gibi oldu ama zamanında kontrole alındı. Hekimlerin ilaçlarını hemen ücretsiz dağıttım. Salgın bölgesine ise insanları sokmadım ve hastalık yayılmadı. Saraya sıçramasından çok korktum. Sonuçta hamile gözden hastalanabilir ve bebeğe bir zarar gelebilir.

Ah, gözden demişken çok yaramaz olduğunu yine ve yeniden yazmak isterim. Hamileliğini rahatça sarayda geçirmesini istiyorum ama o, insanlarla ilgilenmeyi tercih ediyor. Kendisini yormaması lazım ama o inatçı bir şekilde yoruyor. Taşıdığı bebeğin, hanedanın en kıymetlisi olduğunun farkında bile değil. Hatta o bir keresinde o salgın bölgeye gitmeye kalkıştı ama ben durdum. Onu ikna etmek inan bana Sashibai'yi yönetmekten daha zor. Tanrıça sana bu konuda sabır versin, oğlum.

Ateşin KurbanıWhere stories live. Discover now