Işık & Hazine ♦

7.4K 459 206
                                    

Bölüm şarkısı ile iyi okumalar! Yorumları bekliyorum!

Yayınlanma:23.12.2017

Eski Artangal Krallığı – Sesan- Baş Saray

(Naresh)

Kollarımın arasında gözlerini kapatmıştı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kollarımın arasında gözlerini kapatmıştı. Panik halindeydim, hayatımda ilk defa kendimi bu kadar paniklemiş hissediyordum ve korkunun ne olduğunu anlıyordum. Korku, kollarımızın arasında bizi çaresiz bırakan bir güçtü. Nabzına baktım, yavaşça atıyordu. Sessiz ve derin bir atıştı. Onu bu hayata geri bağlamalıydım. Larysa'yı kaybedemezdim.

İçeri hekimler gelmişti. Bizim hekimlerimizle beraber, Artangal'ın şifacıları da buradaydı. İlk müdahale yapıldıktan sonra beni dışarı çıkarmışlardı. Bende Kral Vicente'nin odasına gittim. İçim huzursuzdu ve odanın içinde dönüp, duruyordum. Aklım almıyordu. Nasıl intihar etmeye karar verebilirdi? Nasıl yüzlerce kadının kendi canlarına kıymasını isterdi? Mantıklı değildi. Kesinlikle mantıklı bir karar değildi. Oysa niyetim zarar vermek değildi ki! Evet, hayatıma giren birçok insana zarar verdim ama bu sefer vermek niyetinde değildim. Bu sefer bir şeylerin farklı olmasını istiyordum.

Kapım açıldı ve içeri Grija ile Rithu girdi. İkisinin yüzü ciddiydi. Bu olanlar karşısında, onlarda soğuk ve ciddi olabilmeyi isterdim ama ilk kontrolümü kaybeder gibiydim. İkisine koltuklara oturmasını gösterdim.

"Rapor verin." dedim keskin bir sesle.

Grija "Hekimlerimiz yetmediği için, şehrin şifacılarını da çağırdık. Dört bine yakın kişi intihar etmiş, Şah." dedi sıkıntılı bir sesle.

"Hepsi kurtarıldı mı?"

Rithu "Ne yazık ki, bazıları biz gelmeden evvel ölmüş bazıları da hekimlerin müdahalesine rağmen kurtarılamadı."

Grija "Prenses bir katliam yarattı. O nasıl?" dedi ve derin bir nefes aldım.

"Onu durduramadım, geldiğim vakit bir anda hançeri kendine sapladı. Ben, ben böyle bir şekilde karşılaşacağımızı düşünemedim." dedim.

Rithu "Yüzünü gördün. Nasıl bir yüzü var?"

"Resimdeki ile birebir aynı şekilde. Saf ve masum. Bir ışık gibi ve o ışık kendisi söndürme karar aldı."

"Elbette geri dönecek, yaşayacağı bir hayat var."

Grija "Geri döndüğü zaman, bu ölümlerle nasıl başa çıkacak? Ailesinin, nişanlısının kaybı yetmezmiş gibi intihar etmelerine emrettiği kadınların ölümleri ile nasıl başa çıkacak?" dedi ve onun mavi gözlerine baktım.

"Grija, ben nasıl Şah babamı öldürmekle, Şahbanu Yashila'yı yakma ve Şahana Leylane'yi boğdurtma emrimle başa çıkıyorsam, o şekilde başa çıkacak. Abilerimin ölümünden bahsetmiyorum farkında isen. Bu 3 büyük kişiyi acımasızca öldürdüm ve bak, hayata devam ediyorum. O da, o şekilde hayatına devam edecek." dedim.

Ateşin KurbanıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin