Planlar ve Gelecek♣

1.6K 116 160
                                    

Oy ve  yorumu unutmayın! Bölüm şarkısı ile iyi okumalar.

Aşağıda Azusa ve Sahen var.

Sashibai Şahlığı - Ghunda - Kılıç Sarayı

Sandhya

Harem dün verdiğim emirle kaldırılıyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Harem dün verdiğim emirle kaldırılıyordu. Bununla ilgili düzenlemelerle boğuşuyordum. Var olan kızlar nerelere gidecek, hadımlar ne olacak, haremin harcamaları nereye aktarılacak gibi bir ton sorun vardı. Yine de aldığım karardan kimse beni döndüremezdi. Ben kararlıydım ve karşımda kimse engel olamazdı. Anjali'yi iyice zayıf düşürmenin yanı sıra harem gibi tehlike yuvası kalkmalıydı. Bu ülke için kangren olmuştu ve bunu kesmeliydim. Şahbanu Gulbehry kurmuştu ama onun bu sorunları gördüğünden şüpheliydim. Sadece kendisini düşünmüş olmalı ki, bir cariyenin asla şahana olmaması yönünde kural koymuştu. Artık bu dönem bitmişti.

Tepkiler ise beklediğim yöndeydi. İnsanlar uysallıkla karşılıyordu. Aslında sebebi açıktı. Onlara istediklerini veren birisiydim. Zenginlik, rahatlık vermiştim. Elbette benim dediklerim olmalıydı. Hem artık kuralların yıkıldığını, bozulduğunun farkındalardı. İsyan ederek ellerine ne geçerdi ki? Biraz görmezden gelmeleri ve elindekilerin kıymetlerini bilmeleri yeterdi. Geri kalana karışmamaları lazımdı.

Kapım tıklandı ve gel sesimle içeri Arvind girmişti. Kıvırcık saçları, kahverengi gözleri ve onu özel kılan gülümsemesi ile karşımdaydı. İşaretimle karşımdaki koltuğa oturdu. Zaman içinde Anjali ile yakınlığını geliştirmişti. Daha farklılardı. Ona asla yardım etmese bile onu anlıyordu ve bu tuhaftı. Nasıl Anjali gibi bir kadını anlayabilirdi ki? Anjali, karanlık bir labirentti. Girenin asla çıkamayacağı ve kaybolacağı bir tuzaktı. Arvind ise bu kayboluşa gönüllüydü.

"Neden buradasın?" dedim  ve kalemimi bıraktım.

Arvind "Seni merak ettim, Sandhya. Odana kapandın ve çıkmıyorsun. Dünden beri haremin kaldırılması meselesine odaklandın." dedi yumuşak bir sesle.

"Çünkü bu konu önemli. Yıllardır hayalini kurduğum şeyler arasındaydı, Arvind. Bu örümcek yuvasını kaldırmak istiyordum."

"Bir zamanlar sende bu yuvaya dahildin."

"Evet, dahildim ama isteyerek mi dahil oldum diye düşün. 17 yaşındaki bir kız için harem ne kadar korkunç bir yer biliyor musun? Üstelik bu kız bir prensesti."

"Elbette korkunç olmalı."

"Şimdi ise kaldırıyorum. Bir şahbanu kurdu ve bir şahbanu kaldırıyor."

"Şah Naresh ne diyor?"

"Bir şey demesine gerek yok. Şahbanusunu destekliyor."

"Anjali'yi daha da zayıflaştırdın. Bu tehlikeli olmaz mı? Sonuçta onun da bu ülke için bir gücü olmalı." dedi ve tek kaşımı kaldırdım. Buraya Anjali için mi gelmişti?

Ateşin KurbanıWhere stories live. Discover now