Capitol 57

3.2K 180 40
                                    





       Dominic , Sevda și Can
Bărbatul îi cuprinse mâna femeii și intrară amândoi în casa ei , locul ce îl văzuse de la ușa în prima seară a lui .

Mirosul mâncării gătite se simțea peste tot . Se simțea ca acasă . Ziua asta trebuia trecută in calendar ca fiind cea mai frumoasă zi din viața lui .

- Hai , tati ! Vino la masă ! Îi cuprinse cu mâinile micuțe , antebrațul Sevda , ce mai devreme îi aflase minunatul nume .
- Ne spălam pe mâini și după vine și el . Dezorientat de locul unde ar trebui să fie baia , Melek îi indicase locul și intr-o secundă se făcu nevăzut . Închise ușa in urma lui și se privi in oflindă . Zâmbea ca un tembel și nimeni sau nimic nu îi putea șterge asta de pe chip . El , tocmai el era tată ! Și nu avea un singur copil , ci trei ! Ce putea fi mai frumos de atât ? Absolut nimic !

Se spală repede pe mâini și se ghidă după zgomotele produse de cei trei pana ajunse in bucătăria casei ce era decorată într-un mod simplist și cu bun gust .

- Ia un loc , domnule ! Ți se răcește mâncare ! Se făcu auzita vocea femeii ce o întâlnise prima dată la acea casă . Privi atent așezarea scaunelor și singurul gol era cel din capătul mesei . Partea stângă fiind ocupată de cei doi băieței iar partea dreapta de fete . Simțea că nu merita acel loc , caci el nu fusese niciodată stâlpul acelei familii cum fusese Melek , iar la insistențele femeii trecută de câteva primăveri , ce aducea puțin cu Margo se așeză cu greu .

- Mami , sunt atât de fericită ! Nu pot să cred că tati e cu noi ! Vorbește Sevda cu gura plină toată un zâmbet și privește cu dragoste spre mama ei .
- Știi că tot timpul mă țin de promisiune . Vorbise ea privindu-i pe fiecare in parte cu drag . Voia să-l privească și pe el dar ceva o oprea , nu voia să strice atmosfera cu gândurile ei .
- O să le spun tuturor colegilor mei că , tatăl meu e cel mai bun soldat . Vorbise Dominic iar fratele lui râdea cu poftă .

Când toți terminară , bărbatul se gândi că e momentul oportun să vorbească cu cei prezenți in cameră .

- Copii , o să mă iertați vreodată pentru lipsa mea din toți acești ani ? Vorbise privindu-i pe fiecare in parte cu sufletul la gură .
Prima care se ridica de la masa era Sevda care dispăruse cât ai clipi iar cei doi frati râdeau pe sub masă .

Își privi soția și parcă îi transmitea ceva prin priviri , ceva ce bărbatul nu înțelesese pana nu apăru din nou in camera fetița lui cu trei cutii in mână .

- Mereu ai fost cu noi tati , uite am păstrat toate scrisorile tale ! Asta e a mea , aici e a lui Dominic și aici a lui Can .
- Acolo sunt toate scrisorile pe care le-ai trimis de pe front , copii au vrut să le păstreze pe toate .

Bărbatul într-un final înțelesese defapt ce sunt acele scrisori . Sunt scrisori pe care el nu le scrisese niciodată dar pe care femeia lui iubita avusese grijă să le arate copiilor lui .

- Ți-au plăcut scrisorile noastre tati ? Mami a spus că acolo nu puteați folosi telefon . Vorbise Dominic deschizându-și cutia lui ce era plină de scrisori .
- Normal că i-au plăcut , Domi ! Doar știți cât vă iubește tati ! Melek preluase cuvântul când îl văzuse pe bărbat incapabil să vorbească .
- Cum să nu-mi placă , le-am citit pe toate ! Vorbise el într-un final cu regret , spunând cea mai mare minciună posibilă .

Discuțiile continuară până spre seară și așa bărbatul aflase mai multe despre copii lui dar și cât de frumos ia putut crește acea ființa minunată .

- Pentru mâine aveți teme ?
- Nu , mami ! mâine mergem intr-o fermă , ți-am spus de ea săptămâna trecută . Vorbise Can căscând de câteva ori , pe semne că îi era somn .
- Oh , am uitat complet ! Trebuia cu părinți nu-i așa ?
- Da , o să vi nu-i așa ? Sevda privi spre mama ei cu ochi mari .
- Iubiții mei , mâine am un caz important la tribunal .
- O să fiu eu cu ei ! Vorbise bărbatul repede și toți se întorseseră cu privirea spre el .
- Ieeei ! Tati o să vina cu noi ! O să ne distrăm atât de mult ! O să avem prima excursie cu tatii ! Cei trei săriră in brațele bărbatului fericiti din cale afara , iar el era și mai fericit că le vedea fericirea .
- Bine , deci am stabilit că mâine tati o să vină cu voi , dar acum e ora de culcare ! Fugiți sus ! Vorbise mama celor trei când se apucase să strângă masa .

 I C E R D E R Where stories live. Discover now