Capitol 10

12.9K 680 11
                                    

                     

            


             Nu știu ce a fost în capul meu , când am luat această decizie . Ea nu trebuia să ajungă aici . Locul acesta pe cât este de frumos , pe atât de periculos . Mintea mea este plecată undevă departe și nu am puterea să înțeleg ce se întâmplă când sunt în jurul ei  . Mă uit la ea cum privește fascinată pe geamul mașinii , pentru ea pare total altceva . În ea o vedeam pe sora mea , amândouă priveau cu aceeași fascinație , însă ceva mă frământa , de ce reacționează așa ?

                        Șoferul a oprit în fața casei mamei mele . Vreau să o văd , parcă a trecut o vesnicie , nu doar câteva zile . Îmi deschid singur portieră și o astept pe ea în fața ușii . Când ajunge lângă mine îi deschid și îi fac semn să pășească prima în casă . Mă privește uimită , pune in balanța situația pentru câteva secunde și face câțiva pași in față , timidă , privind încăperea . Știu că nu este obișnuita cu un astfel de comportament din partea mea , dar macar acum de dragul mamei mele să mă comport civilizat .

- Annem , ben geldim ! ( Mamă , am venit !)Obișnuiam să strig așa când ajungeam acasă de la școală . Mă uit spre Melek care mă privește cu gura căscată și ochii mari iar din bucătărie își face simțită prezentă mama cu un prosop în mână pe semne că pregătea ceva de mâncare . Când mă vede sare la gâtul meu și mă îmbrățisează . Defapt e singura persoană pe care o las să mă îmbrățișeze , mama e sufletul meu .. ce a mai rămas bun din el .

- Sevgili oyuncak ayı! Öyle özledim oldu ! ( Ursulețul meu , mi-a fost dor de tine ) Niciodată nu am suportat să fiu alintat , dar din partea ei accept orice . De când m-am nascut mă alinta " Ursulețul meu iubit " pe atunci eram scund și foarte pufos dacă pot spune asta într-un mod cât se poate de plăcut . Într-un târziu o observă și pe Melek și se uită la mine întrebătoare , dar in același timp și la ea .

- Anne, onun adı Melek ( Mamă , ea este Melek ) . I-o prezint , iar ea nu face altceva decât să îi ofere o îmbrățișare . Melek la rândul ei o ia reținută în brațe și se uită speriată la mine , îi fac semn că totul este ok și abia atunci se calmează , dar tot îi pot citi panica în ochii .

- Merhaba ! Ben seninle tanışmak güzel değilim . ( Bună ziua , îmi pare bine să vă cunosc ) O salută și Melek iar mama observă imediat accentul ei puțin diferit și zâmbește punându-i mâna pe obraz .

- Draga mea , nu trebuie să îmi vorbești pe limba mea ca să te înțeleg .Îi spune mama când o mai strânge odata în brațe . Nu mă așteptăm ca mama să vorbească atât de fluent engleză , mă uimește câteodată această făptura .

- Vorbesc foarte rar , dar îmi place . Nu am crescut în Turcia dar niciodată nu îmi voi renega adevăratele origini . Spune apoi se uita spre mine cu o privire criminală , cred că abia astepată să mă interogheze , acum simt că făptura asta mică , vrea să mă taie în bucățele mici și să mă arunce în ocean  .

- Mă bucur să aud asta , turcoaica mea frumoasă , acum vino cu mine în bucatarie . Vreau să îmi spui fiecare detaliu al relației voastre . Când am auzit asta m-am înecat cu propria salivă , nu mă așteptam ca mama să interpreteze gresit , dar Melek mi-a luat-o înainte și a vorbit ea prima uitându-se când la mama când la mine m.

- Noi nu avem o relație , suntem amici prin intermediul prietenei mele și al prietenului lui . Nu este cum vă gândiți dumneavoastră . Îi spune Melek stand acum cu spatele la mine . Nu mă așteptam să fie atât de deșteaptă și rezervată , oare de ce aveam impresia că îi va spune mamei că e iubita mea .

 I C E R D E R Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum