Capitol 42

4.3K 280 11
                                    







- Selin cât timp mai ai de gând să lungești această întâlnire ? Întreb femeia care de o săptămâna de zile tot ce face este să plece cu noaptea în cap și să apăra târziu in noapte acasă de la noul job . Știam că este speriată , tensiunea din jurul ei se tăia cu cuțitul .
- Îmi este frică , dacă nu mă va recunoaște ? Sau dacă nu va înțelege că nu eu am luat această decizie ci am fost obligată ? Punea prea multe întrebări și am încercat să o calmez oferindu-i o îmbrățișare . Oftează tristă și mă strânge și ea ușor .
- Săptămâna viitoare , se va tine o gală unde am fost invitată . Vrei să mă însoțești ? Speram din tot sufletul să spună da , pentru că plănuise în amănunt totul cu privire la întâlnirea lor .

După acea noapte in care ne-am confesat unul altuia puțin , am părăsit locul fără niciun cuvânt . Trebuia să îi întorc cartea pentru binele meu . Nu era o răzbunare , dar era esențial pentru orgoliul meu de femeie . Următoarea zi mi-am reluat atribuțiile de CEO ale firmei mele de avocatură . Intrebasem de Anette peste tot însă de trei ani , mai exact la puțin timp după plecarea mea , nimeni nu mai știam nimic de ea și mi se părea atât de ciudat . Am avut o săptămână plină , de dimineața pana după-amiază , pentru că serile mi le rezervam pentru micuța mea , Melek dar și pentru prietena mea , încercând pe cât posibil să recuperez ce mi-a mai rămas .

Evenimetul de săptămâna viitoare este o gală de premiere . Cel mai bun avocat al anului v-a fi premiat în fața judecătorilor , procurorilor , ofițerilor dar mai ales a avocaților . Când am citit invitația , mi-am dat seama că e un moment prielnic pentru întâlnirea celor doi frați , dar mai ales că în acea zi , marele Koper împlinea vârsta de 32 de ani .

- Am nevoie de o rochie ? Râde într-un târziu cu fața unui copil mic , parca o imita perfect pe Melek .
- Da , Selena și să fie lungă ! Îi spun râzând și eu la rândul meu in drum spre dormitor . Era deja târziu . Mâine trebuia sa fiu la firma la ora 8 pentru o ședința cu consulul și implicit cu bărbatul impunător , Damon Koper , fiind cel care s-a ocupat de tot in acest timp .

***

Dimineața mă găsește deja in incinta companiei , căutând de zor un dosar care știam sigur că ziua trecută îl lăsasem sub laptop .

- Asta cauți ? Tresar speriată la auzul vocii lui mult prea aproape de locul unde mă aflam . Koper se afla in fața mea , mai provocator ca niciodată , fluturând dosarul pe care îl căutam speriată crezând ca îl pierdusem . Ti-am reparat micile greșeli pe care nu le-ai observat . Spune apoi se face nevăzut in spatele ușilor închise .

Privesc ceasul de la încheietura , constat ca sunt in întârziere . Îmi aranjez mai bine rochia neagră pe care am ales să o port astăzi și merg cu pași repezi spre sala de ședințe .

După o ora grea în care am stabilit costurile și veniturile , ne ridicam și plecam fiecare spre treaba lui . Damon a fost primul care a plecat și merg grăbită spre el , trebuia să îi pun întrebarea care mă macină încă de când am revenit , iar el sigur știa răspunsul .

- Damon , ce știi despre Anette ? Acesta rămâne pe loc întorcându-se puțin spre mine cu privirea pregătită de atac .
- S-au schimbat mult lucruri în absența ta . E tot ce îmi spune până să se piardă în spatele ușilor din metal .

Sper că este bine , o să încerc să îl întreb și pe Derek , poate el îmi va oferi un răspuns mai bun .

Ziua a trecut mai repede de cât mă așteptam și tot ce îmi doream era sa ajung mai repede la Bella pentru a petrece puțin timp ca fetele .
In taxiul radioul era pornit pe știrile locale când îmi aud dintr-o data numele .

 I C E R D E R Where stories live. Discover now