Capitol 32

4.6K 287 8
                                    








                  A doua zi , m-am trezit primul și o priveam ca un psihopat pe micuța ființă care doarme pe mine acum . E atât de liniștită , exact ca un înger . Nu înțeleg cum această femeie a reușit în patru luni să îmi de lumea peste cap . Mi-a văzut partea întunecată și nu odata , de doua ori și cu toate acestea a rămas aici , lângă mine cu toate că a fost forțată de împrejurări , însă știu că această războinică Xena , dacă își dorea cu adevărat pleca de lângă mine fără să se uite înapoi .

O privesc din nou și nu pot concepe cum a putut rezista bătăilor primite de acel nemernic ani la rând . Acum ceva timp am vorbit cu un detectiv din Anglia să îmi caute detalii despre el și familia aia de rahat . Mi-a trimis un certificat Medico-legal , in care îmi prezenta starea ei de sănătate de la 10 ani pana la 20 , a fost maltratata , și și bătută în ultimul hal , dar am ales să nu fac niciun pas până nu mi-o va cere chiar ea , o să acționez doar atunci când o să îi văd în fața ochilor mei dar până atunci , o las pe ea să decidă .

Mă ridic din pat și o las să doarmă liniștita încontinuare , plecând din camera ei pentru a face un dus cu apa rece . Am nevoie să mă calmez pentru că toată noapte prietenul meu a fost treaz din cauza ei . Chiar mi-aș fi dorit să o fac a mea , noaptea trecută , dar ea e femeie de care nu vreau să îmi bat joc , pentru că a fost acolo . A fost lângă mine sau în preajma mea 3 luni de zile și m-a acceptat într-un fel . Chiar dacă nu vreau să o recunosc , doar ea îmi poate potoli demonii conștiinței .

                 - Oh , să trezit și micul pe print ! Margo îmi zâmbește din bucatarie și îmi face semn să mă apropii de ea . Sper să nu ai de gând să fugi pe ascuns și să nu îmi guști minunata omletă .

                   - Nu am timp de micul de jur , Melek încă doarme . Pot să te rog ceva ?

                   - Desigur scumpule , doar spune și Margo sigur te va ajuta .

                   - Poți să stai în preajma ei azi ?

                   - Sper că nu i-ai făcut nimic micuței mele că altfel te jupoi de viu .

                   - O poți face sau nu ?

                   - Desigur , acum dispari din fața mea până nu mă răzgândesc și te oblig să mănânci .

           Plec de lângă ea și mă îndrept spre ușa de la intrare , astăzi după atât timp voi merge din nou la firma liniștit . Acum mai mult ca niciodată îmi e dor de munca de la birou să îmi pierd capul printre acte să știu că nu stau în casă .

               - Damon ! Îl aud pe Derek în spatele meu dar îl ignor și deschid ușa biroului . Ce dor îmi era de locul asta ! Ce naiba omule , acum ești și surd ? Mă întreabă când tranteste ușa în urma lui .

                - Ce vrei ? Îl întreb scurt și îmi deschid laptopul care nu a mai fost folosit de o luna .

                - Voiam să văd ce faci ? Aseară nu am apucat să discutăm deloc .
                - Ce vrei să știi ?
                - Totul , în dimineața asta Daniel Coman a fost găsit în propria locuința , mort . Acum cei de la criminalistică investighează cazul .
                - Și ce legătură are asta cu mine ?
                - Damon , m-am saturat ! Când naiba o să ai incredere în mine ?
                - N-am timp de prostiile tale .
                - Nu sunt prostii , încerc să te fac să înțelegi că îți sunt prieten , iar tu pentru mine ești ca un frate , de ce nu mi-am spus și mie de planul tău ? Știam că mai devreme sau mai târziu se va prinde de toată chestia , chiar dacă îl cred un prost știu că nu este . Mi-a demonstrat-o de atâtea ori că îmi este alături indiferent de situație și chiar și atunci când l-am alungat ca pe un câine el tot nu m-a lăsat .
                 - Știi de ce nu ? Pentru că nu vreau să te implic în treburile mele murdare .
                 - Dar pe mine mai intrebat dacă vreau sau nu sa mă implic ? Pentru că dacă mă întrebai ți-aș fii spus de la început ca sunt acolo pentru tine , dar tu nu ! Tu ești atot puternicul Damon Koper care le poate face pe toate singur . Mă amuza puțin fața lui care acum a prins o culoare rosiatică și încerc să mă opresc dar într-un final izbucnesc în râs . Acum razi de mine , serios Damon ?
                 - Ești atât de prost !
                 - Tot eu sunt prostul acum ?
                 - Derek , nu vreau să te implic pentru că sunt riscuri
                 - Si ce dacă sunt riscuri , crezi că nu mi le-as asuma ?
                 - Dacă m-ai lasă dracu să termin ai înțelege la ce mă refer !
                 - Bine , te ascult , dragul meu prieten ! Sarcasmul nu îl prinde deloc , se așează pe fotoliu și mă privește insistent de parcă în următoarea secunda ar sări la mine să mă bată .
                  - Nu ți-am spus pentru că nu vreau să te implic în rahaturile mele , mai ales că există posibilitatea ca o pistă să ducă direct la mine și crede-mă la cum te știu eu pe tine , nu ai rezista nici cinci minute intr-o închisoare .
                   - Vrei să cred acum , după atâția ani , că pentru prima dată te-ai gândit la mine ?
                   - Nu fii prost acum !
                   - În fine , o să o iau ca pe un compliment și să îți arăt că sunt un prieten adevărat am vorbit cu cineva de la criminalistica care trebuia să îmi întoarcă o favoare . O să șteargă toate urmele până începe percheziția .

 I C E R D E R Where stories live. Discover now