Capitol 36

4K 272 3
                                    





Dimineața zilei de luni mă surprinde plăcut aș spune când îmi întorc privirea și găsesc același bărbat care azi-noapte mi-a învadat camera , cum doarme cu capul pe umărul meu și mâna stângă sub sânii mei . Ceasul din perete indică ora opt fix , trebuia să dispară până acum . Oare atât de mult l-au obosit evenimentele de noaptea trecută ? Nu vreau să îi deranjez dar astăzi este o nouă zi de muncă iar eu sunt deja in întârziere . La ora 09:30 trebuie să fiu la tribunal pentru a o reprezenta pe doamna Finger în instanță pentru a primi custodia fiicei ei . Îl misc puțin cu gândul de a-l trezi dar tot ce primesc din partea lui este o strâmbătură și faptul că îmi strânge perna în brațe , exact ca un copil cu jucăria lui .

În 30 de minute sunt îmbrăcată și gata de plecare însă mă întorc din nou în camera mea să văd dacă ceva s-a schimbat în timp ce eu mă pregăteam în cealaltă camera pentru a nu face mult zgomot . Știu că stă foarte prost la capitolul trezit . Are aceeași poziție și fac câțiva pași silențioși spre pat , aplecată spre el încerc să îi acopăr mai bine și îi sărut scurt fruntea dar și colțul stâng al buzelor .

Samuel mă salută zâmbitor și îmi deschide ușa mașini , pornită și pregătită de plecare .

- Samuel , astăzi o să mergem la tribunalul principal . O să stau câteva ore pentru că susțin două cazuri așa că după ce ajungem poți să te întorci acasă .
- Mulțumesc mult , domnișoara !
- Samuel , ți-am spus de atâtea ori să îmi spui pe nume .
- Este respectul ..
- Suntem prieteni , așa că te rog renunța la politețe .

În fața tribunalului îmi aranjez puțin dosarele , să fie țiplă și puse în ordine . Privesc ceasul de la încheietură și constat că mai am încă cincisprezece minute la dispoziție și pot să îmi iau o cafea de la tonomat pentru că acasa nici să trec prin bucatarie să o salut pe Margo nu am apucat .

- Domnișoara Smith , este o plăcere să vă cunosc în sfârșit ! Mi se adresează un bărbat masiv , de culoare ce se apropie de mine cu pași repezi , și întinzând mâna spre mine . Grăbită pun capacul paharului ce conține licoarea maronie și aburindă , salutându-l și eu la rândul meu . Nu am nicio idee cine ar putea fi acest bărbat dar el se pare că deja mă cunoaște . Sunt procurorul , Thomas Hervis . Astăzi o să participăm la cele doua cazuri împreună . Și uite așa bărbatul in costum negru și cu o privire ciudată mă luminează într-un final .
- Încântată ! Sper să am câștig în cauză , domnule procuror ! Rostesc când iau o gură de cafea și trec pe lângă acesta spre sala de judecată .
- Dacă pledoaria ta este una excelentă , sunt de partea ta .
- Niciodată nu dau greși . Sunt ultimele cuvinte pe care le spun pana să ajung la biroul unde clientul meu mă așteaptă . Îmi aranjez mai bine roba , îmi doream să fie perfect aranjată fiindcă asta îmi dă putere și tărie . Discut puțin cu clientul și o instruiesc cu privire la următoarea oră , ce trebuie să spună și când să tacă . Voiam ca totul să fie perfect și eu nu îmi permit să pierd un caz . Din ce aflasem în ultima perioadă , chiar merita custodia fetiței pentru că fusese forțată cu ani în urmă după o serie îndelungată de acte de violență să semneze un contract prin care renunța la tot pentru ca cea mică să nu fie supusa și ea unui astfel de scene .

Judecătorul întră în sală și toți cei prezenți suntem obligați să ne ridicăm pentru a-i oferi salutul cuvenit . Până la urmă de el și procuror depinde totul . Ședința de judecată și primul care ia cuvântul este avocatul apărării , dezvolta actele de violență și cheamă psihologul care s-a ocupat timp de o lună de clienta mea pentru a face raportul psihologic dacă este apta pentru a primi ea custodia . Știam dinainte de răspunsul el și mi-am format deja discursul în favoarea ei .

După treizeci de minute judecătorul anunța pauza în care se va lua o hotărârea cu privire la caz iar eu împreuna cu doamna Finger eliberam sala .

 I C E R D E R Where stories live. Discover now