Capitol 54

2.3K 149 42
                                    










- Copilă , știu că ești cu moralul la pământ însă trebuie să-ți spun ceva ? Îi vorbise femeia care își sfârșit își făcuse curaj să-i spună cele întâmplate imediat după ce aceasta plecase spre nunta cumnatei sale .
- Maria , știi că îmi poți spune orice ! Femeia încă in rochia sângerie se așezase mai comod pe canapea , curioasă . Orice veste ar fi primit , nu o macină mai rău ca acea poză in care apăruse el .
- După plecarea ta spre nunta cumnatei tale , un bărbat a venit la ușa . Maria știa cine era acel bărbat din pozele ce tronau prin toată casa cu cei doi dar nu știa cum să i-o spună . A intrebat de tine ! Reluase femeia conversația , analizandui chipul .
- Cine era acel bărbat , Maria ? Brunetei nu-i trecea prin minte decât ca acel bărbat poate fusese Ludovik care i-l lăsase pe Domi acum mult ani . Fiind interesat de starea micuțului cum o făcea in fiecare an de ziua lui .
- Copilă , acel bărbat este același cu cel care apare în fiecare fotografie cu tine ce împânzeste casa .


Brunetei tot timpul iau plăcut pozele și niciodată nu le ferise de ochii copiilor ei . Acele poze erau cu tatăl lor iar ei trebuiau să-l știe , nu să trăiască mereu în imiginatia lor .

Se ridicase dintr-o dată uitând de rochia lunga ce o împiedica să facă mișcări bruște . Rămăsese șocată iar mai speriată era Maria , crezând că fata mai avea puțin și leșina in fata ei .

- Maria , ești sigură ?
- Foarte , iubito ! Nu aș avea cum să nu-l recunosc dacă-i văd chipul in fiecare zi .

Bruneta rămăsese fără grai . Deși Maria îi confirmase , nu-i venea a crede .

Bărbatul cu ochii cenușii o căutase , se interesase de ea și de faptul ca avea o alta locuință departe de ochii curioșilor . Făcuse exact ce făcea el de obicei , păstra controlul și găsea informații .

- A spus ceva ? Întrebase tânăra când își reluase locul pe canapeaua mare , comandată special pentru patru persoane .
- A intrebat despre tine , dacă te afli acasă , adresându-se cu numele de Damon Koper . Vorbise femeia cu parul cărunt , zâmbindu-i copilei .
- Cum ți s-a părut , era bine ? Avea atâtea întrebări prin minte , că nici nu știa pe care să o rostească prima . Voia să stie cum se prezentase soțul ei .
- Iubito , știu că mi-ai spus în detaliu despre dubla lui personalitate , însă când l-am văzut pentru prima data .. părea un om plin de viața , avea o bucurie aparte în ochii . Parcă ușa casei tale era poarta raiului pentru el .
- Ce a spus când a plecat ?
- Era curios dacă îl mai știi , dar stai liniștita , i-am spus că niciodată nu ai încetat sa o faci  . A zâmbit și a plecat ..

Tânăra nu își mai încăpea in piele de fericire . Voia sa-i vorbească , să stie ce s-a întâmplat in acești ani , pentru că și ea trebuia să-i vorbească despre cei trei ingeri care acum dorm la etajul superior . Nu se gândise niciodată ca dacă el trăia , ea să nu-i fi spus de copii , era dreptul lui ca tată să stie .

Oamenii poate ar fii criticat-o , caci soțul ei lipsise o bună bucată de vreme din viața ei , din viața lor și nici nu apucaseră să-și consume cum trebuie căsnicia . Femeia trecuse la un alt nivel de maturitate , o altfel de gândire , una mai profundă . Știa că dacă ar fi dat cu piciorul la tot , niciodată nu ar fi fost capabilă să o ia de la capăt cu un alt bărbat . Avusese atâtea propuneri in decursul anilor dar ea niciodată nu le dăduse curs . Își astepta omul iubit . Era in stare sa-l astepte și o mie de ani . Iubirea eternă se așteaptă .. se gândea ea

Dimineața se zărise cu zarva din casă produsă de cei trei spiriduși , care se jucau plini de viața în jurul Mariei . Parcă și ei simțeau că ceva se va întâmpla în viitorul apropiat .

Femeia brunetă coborâse scările cu greu , având doar doua ore de somn . Deși încercase să doarmă mai mult , nu putea de fericirea ce i se zbătea în piept .

 I C E R D E R Where stories live. Discover now