GARİPLİKLER

2K 216 8
                                    

Karan günlerdir yoldaydı . Samonyaya gitme fikrini ertelemesi gerekiyordu çünki çok geç kalmıştı .
Sonunda tepenin önüne gelmişti .
Bu sırada iki kardeş Arkadya sarayına varmışlardı .
Kapıda mührülerini gösterip toplantı salonuna doğru yanlarında dört askerle beraber gittiler kapıda tüm silahları ellerinden alınmış ve üstleri iyice aranmıştı . Kapı açıldı içerde bakanlar ve kral önemli bir konu hakkında konuşuyorlardı .
Kral gelenleri görünce o tarafa dönüp ellerindeki kutuyu fark etti . Bu gün güzel bir haber almak çok iyi olur gördüğüm kadarıyla görevi başarmışsınız.
Bent evet saygıdeğer kralımız görevi başarı ile yerine getirdik . Ayrıca sizede hayaletten son bir mesaj getirdik .
Kral meraklı bir şekilde ne dedi yoksa öldürmemeniz için af mı diledi yalvardı mı .
Rega hayır kralım çok daha farklı bir şey dedi . Onu bir kere uyardım ama laftan anlamadı ben hayalet kimseye ikinci bir şans vermem .

İkilnin ellerinde tutuşmuş patlayıcılar belirdi bir anda .
Salonun köşesinde duran Veliaht prens Akron bunların ne olduğunu anlamıştı ve nasıl kurtulacağınıda perdeyi söküp üzerine geçirdi ve büyük çamı parçalayarak aşağıdaki süs havuzuna düştü . Arkasından pencerelerden alev fışkırmış ve ölenlerin parçaları düşmüştü .

Havuzdan çıkıp kenara oturdu ve yardımın için sağol hayalet bende ihtiyarı nadıl kurtulacağım diye düşünüyordum . Yardım edin yaralıyım lanet olsun veliaht prens üçüncü kattan düşüyor hala yardıma gelen yok . İlk iş olarak şıçu nöbetçileri değiştirsem iyi olacak bu askerler beş para etmez .

Bu sırada Karan gülerek beni öldürmek öyle kolay değil . Dedi kendi kendine . Bu sırada yolun sonuna varmıştı bile . Onu görenler sevinçli bir şekilde yanına geliyorlardı . Kalabalığın arasından Saton çıkagelmişti . Karana bakıp neden bu kadar geciktin Karan dşye sordu ifadesinden rahatlamış olduğu anlaşılıyordu .

Karan sadece biraz geciktim hepsi bu eminim samonyaya gidecek olanlarıda boş yere geciktirdim sözde bundan iki hafta gelmiş olmalıydım .
Saton aslında garip bir gelişme oldu o konuda heyet gidişi olumsuz şartlardan dolayı ertelendi yarın sabah yola çıkacaklar  .
Karan neyse geri kalanları içierde konuşuruz şuan çok yorgunum .

Karargaha gidip küçük bir şöminenin karşısına oturmuşlardı . Karan kendisine getirilen sıcak çorbayı içerken Satonu dikkatle dinleyip olan biteni öğreniyordu .
Karan bu arada olumsuz şartlar diye bir şeyden bahsettin tam olarak ne oluyor bu olumsuz şartlar .
Saton durum şöyleki birkaç hafta önce çok garip bir olay oldu güvenli yolların hepsini canavarlar bastı vahşi topraklarda tüm canavarlar hep birlikte güvenli yollara doluştular bu üç hafta böyle devam etti . Sonra bir gün önce her şey bir anda normale  döndü avcılar hala bunun nedenini arıyorlar .

Karan şimdi anlıyorum neden her taraf bu kadar boştu bu gerçekten çok garip bir şey ayrıca oldukça korku uyandırıcı .
Saton olanlar sadece bundan ibaret değil . Geceler eskisinden daha karanlık bir hal aldı . Karan evet bunu bende bunu fark ettim .
Saton aslında bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum .
Neden bu kadar geç döndün .
Karan orasını sormasan daha iyi zaten anlatsamda inanmazsın .

Saton bir kadar garipse daha da ilgimi çekti lütfen neler olduğunu anlat bana . Yüzünde istekli bir çocuğun ifadesi vardı .
Karan iyi öyleyse yolda arkadyanın gönderdiği suikastçılar ile savaştım zorda olsa onları yenmeyi başardım ama ben de kötü bir şekilde yaralanmıştım .
Yaral8 bir halde bir ağacın gövdesine yaslanmışken bir Feln kızı beni buldu ve köylerine götürdü .
Saton şaşkın bir şekilde buna emin misin Felnler insanlardan nefret ederler sana yardım etmiş olamaz hayal görmüş olmalısın .
Karan işte bu yüzden anlatmak istemiyordum . Kimse böyle bir hikayeye inanmaz .
Saton tamam tamam karışmıyorum sen anlatmaya devam et .

Karan yeteneklerimi biliyorsun zihinlerine girip onlarla anlaşabiliyordum . Bunu çok garip bulmuşlardı . Onlarla yaşamaya başladım gerçekten çok güzel bir hayatları vardı o kadar güzeldiki bir ara bir süreliğine onlarla yaşamayı bile düşündüm oldukça sevecenlerdi . Ayrıca demircilikte de gerçekten söylendiği kadar iyilerdi hatta daha fazlası .

Çok güvendikleri Darm adında bir büyücüydü gerçi hiç büyü yaptığını görmedim . Söylediklerine göre güçler yıllar önce tükenmişti . Sonra onun bir sahtekar olduğunu öğrendim ve onu oracıkta öldürdüm sonrada . Sonra köyü terk ettim . Birde onlara iksir yapımını öğrettim doğrusu bu konuda çok rezil bir durumdaydılar .
Yani onlar hakkında kısaca şunları söyleyebilirim . Doğayı seven demircilik te iyi hepsi olmasa da çoğu iyi kalpli olan ve ayrıca pofuduk tüylere sahip olan şirin yaratıklar .

Biraz daha anlattıktan sonra Saton gerçekten üç hafta içinde bu kadar şey mi geldi başına . Sanki olduğun yerde belayı üzerine çekiyorsun .
Karan galiba tam senin dediğin gibi yoksa normal bir insanın başına böyle garip şeyler gelmesi imkansız gibi bir şey .
Karan sıcak çorbanın kalanınıda tek yudumda içip bitirdi .
Saton istersen bir tane daha getireyim diye sordu .
Karan gerek yok doydum zaten bu arada Felnler çok güzel bir çorba yapıyordu o kadar güzeldiki sanki yemek değilde bir ilaç gibiydi . 

Karan biraz durup işte şimdi anladım neden şifacılıkta kötü olduklarını çünki ihtiyaç duymyorlardı onlar dünyaya kapalıydı . Hastalıklar her sene daha da güçlenir . İnsanlar seneler geçtikçe daha savunmasız okur hastalıklara çünki artık şifalı ilaçlara alıştılar .

Ama onlar senelerdir dünyaya uzaktı bağışıkları en kuvvetli şeklindeydi .
Şatonun ifadesi hiçbir şey anlamadığını açıkça belirtiyordu .
Karan neyse başka konuları konuşsak daha iyi olacak .
İkili keyifli bir sohbete dalıp saatlerce konuşmuşlardı gecenin sonunda Saton kalkıp sana iyi geceler erken yatmayı unutma yarın erkenden yola çıkacaksın Bu arada istersen bir gün daha erteleyebiliriz yada sonra gidebilirsin .
Karan sağol buna gerek yok ben iyiyim ayrıca zaten yeteri kadar geç kaldık .
Saton o zaman sana iyi geceler deyip kaoıyı yavaşça araları ve odadan çıktı . Karan ateşe birkaç odun daha attı aslında yeteri kadar odun yanıyordu şöminede ama yeni odunların çatırdama sesini dinlemek istemiyordu .
Çatırdama sesleri ve alevin dansı eşliğinde gözlerini Kapadı ve bakalım Samonyada  beni bekleyen kişi kim benim için nasıl bir şey hazırladın usta .

Bu arada sormak istediğim bir şey son birkaç gündür hikaye ile ilgili sorunlar yaşıyorum hikâye listede görünmüyor yada aradığımda bulamıyorum ayrıca bir bölümü yayınladıktan sonra bölüm bir gün sonra yayınlanıyor bilen birisi varsa yorumlara belirtebilir mi

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now