Retra Şehri

2.8K 295 15
                                    

Herad yanında duran Karanı diğerlerine göstererek işte bizi Esper zindanına sokacak kişi .

Salondaki herkes şaşırmış bir ifade ile bahsettiğin avcı bu mu diye sordular . Hared ilk gördüğümde ben de sizin gibi şaşırmıştım .
Karana dönerek işte bunlar yardım edeceğin kişiler . Ortada duran yaşlı adamı göstererek bu adam bizim nümizmatik araştırmacımız olan Net .

Karan nümizmatik de nedir diye sordu .
Herad nümizmatik eski paraları inceleyip basıldığı dönem hakkında bilgilere ulaşır . Herad geçen aylarda altından bir para bulduk normalde bir altın paradan pek bir sey öğrenezsin ama biz bu altın paranın koca bir hazinenin bir parçası olduğunu öğrendik .

Bu hazine şuan kilometrelerce uzakta olan esper zindanında . Benim şuan için birkaç işim var geri kalanı Netten öğrenirsin deyip hızlı adımlarla salondan ayrıldı .

Bu sırada ihtiyar Net Karanın yanına gelip elini sıkıp tanıştığımıza memnun oldum genç adam şimdi sana görev hakkında bilgi verceğim cebinden altın bir para çıkarıp işte bu her şeyin anahtarı .

Karan doğrusu hala bir paradan nasıl bu kadar bilgiye ulaştınız anlayamıyorum .
Net bizim işimiz kapsamlı bir şekilde düşünmektir parayı gösterip mesela bu parada ne görüyorsun .

Karan biraz inceledikten sonra kel bir adam tahtta oturuyor birde anlamadığım bir dilde yazılar var .
Net normal biri baktığında sadece bunları görür bizim bakış açımızda ise paranın  üzerinde antik bir dilde yapıldığı tarih yazıyor  önce üzerindeki toprak kalıntılarına baktık bu toprak çeşidinin bulunduğu bölgelere ve o bölgeler hakkındaki tarihi kaynakları araştırdık ve kaynakların içindeki kel kralı bulduk sonrada onun hayatını araştırdık ve eskiden çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu öğrendik ama krallık batmadan önce kralın hazinesini Esper zindanının yakınlarında bir yere taşıttığı söyleniyor . Bölgeyi araştırmaya gittiğimizde zindanı bulduk .

Karan peki tam olarak benim nasıl bir yardımım olacak diye sordu.
Net bulduğumuz zindanda karanlıktan oluşan gece ifritleri denen bir yaratık var  ve bu yaratıkları öldürmek bie yana aralarından geçip hazineye ulaşmak bile imkansız bu yüzden yeteneğinden faydalanıp içeri gireceğiz ve hazinenin kapısını açıp içeri gireceğiz .

Karan neden alttan kazmayı veya gücünüz ile zindanı yıkmayı denemiyorsunuz diye sordu .
Net ne yazıkki bu imkansız gece ifritleri zindana nerden yaklaşırsak yaklaşalım bizi fark ediyorlar .
Ayrıca yer altı zidanının duvar taşları yaşam enerjisinden etkilenmeyen çok sağlam bir malzemeden yapılmış .

Uzun bir konuşmanın ardından Herad salona geri dönmüştü . Karana bakıp Net sana her şeyi anlatmışsa biraz dinlensen iyi olur . Beni Takip ette seni kalacağın yere götüreyim .
Karan Heradın peşine takılıp şehrin sokakalarında ilerlemeye başlamışlardı .
Biraz sonra küçük taştan bir evin önüne gelmişlerdi . Herad işte burası kalacağın yer dedi . Yan taraftaki büyük evi göstererek burasıda benim evim o yüzden komşu sayılırız  . Şimdi biraz dinlen akşam biraz yemek getiririz .
Karan güler yüzle her şey için teşekkürler bay Herad deyip elinden ev anahtarını alıp içeri girdi .

Evin içerisi güzel bir çiçek bahçesi gibi kokuyordu yeni hazırlanmış olduğu belli oluyordu . Karan köşedeki pencerenin kenarında duran yatağı fark etti yorgunluktan hemen yatağa uzanmıştı esnedikten sonra başını yastığa koyup uykuya daldı .

Gözlerini açtığında pencerden dışarı bakıp akşam olduğunu fark etmişti . Yavaş bir şekilde yerinden kalkıp gözlerini ovuşturdu etrafa göz gezdirip yakmak için bir lamba aramaya başladı .

Herhangi bir şey yoktu o anda kapı çaldı . Karan karanlığın içersinde ilerleyip kapıyı bulmaya çalışıyordu derken bir anda duvara çarpmıştı . Elleri ile etrafı yoklayarak yola devam ettikten sonra kapıyı bulmuştu açtığında Rita elinde yemek kaseleri ile karşısındaydı biraz daha bakınca yanında küçük bir erkek çocuğu olduğunu fark etti.

Rita iyi akşamlar sana biraz yemek getirmiştim dedi .
Karan kaseleri elinden aldıktan sonra buyrun içeri geçin dedi .
Rita ve kardeşi teklifi kabul edip içeri girdiler içerisinin karanlık olduğunu fark eden Rita ellerini iki kere birbirine vurunca içerisi bir anda aydınlatmıştı .

Karan şaşırarak demek böyle aydınlanıyormuş çok garip .
Rita evlerin iç kısmı sese tepki veren bir malzeme ile kaplı ışıkları açmak istediğinde biraz ses çıkarman yeter diye yanıt verdi.

Karan yemekleri masaya yerleştirip oturduktan sonra diğer ikiside karşısına oturmuştu. Karan Ritanın yanındaki çocuğa bakınca kısa sarı saçlarını fark etti .
Ritaya bakarak senin kardeşin değil mi diye sordu .

Rita evet adı Ladi seni çok merak ediyordu bu yüzden onuda yanımda getirdim Lida hadi biraz konuşsana evde başımın etini yiyordum .

Küçük çocuk şey ben Lida siz canavar avcısımısınız . Karan güler yüzlü bir ifade ile evet küçük adam ben bir canavar avcısıyım avcıları sever misin .

Lida evet bir gün bende bir avcı olacağım hemde en güçlüsü onun bu hali Karana Persayı hatırlatmıştı . Karan çok güçlü bir avcı olacağına eminim Lida
Lida sevinçli bir ifade ile gerçekten böyle mi düşünüyorsun dedi . Karan tabiki de böyle düşünüyorum avcılıkta önemli olan kararlılıktır yolunda kararlıysan başarılı olacağına şüphe yoktur .  gerçekden istedikçe neden yol olmasın ki her şey sana .

Lida tekrardan lafa girip vahşi topraklar nasıl bir yer gerçekten söylendiği kadar tehlikeli mi . Karan evet öyle oldukça tehlikeli bence güzel olan tarafıda bu çünkü her an saldırıya uğrama korkusu ve heyecanı avcıların en sevdiği şeydir . Bir avcı kimsenin gidemeyeceği yerlere gidip çok farklı şeyler görebilir ve türlü maceralara atılabilir .

Lida büyülenmiş bir şekilde Karanın anlattıklarını dinlerken Ritada mutlu bir ifadeyle onlar izliyorlardı .
Lida kılıcın varmı diye sordu . Rita onu bu kadar sorgulama sorunlarınla başını şişirdin .

Karan benim için bir sorun yok soru sorması gayet doğal her gün avcı görmüyor neticede .
Lida bay avcı gerçekten beni anlıyor sürekli araştırma ve kağıt görmekten bıktım .

Karan Lidanın belindeki tahta kılıca bakarak bakıyorumda bir kılıca sahipsin . Lida ne yazıkki tahta bir kılıç .
Karan gülerek sana gerçek bir avcı kılıcı göstermemi ister misin diye sordu .

Heyecandan ne diyeceğini bilemeyen Lida başını evet anlamında sallamıştı . Karan elinde yaşam enerjisi topladıktan sonra kapkara bir kılıç elinde belirmişti .

Parlayan siyah kılıcı gören Rita bu bir büyülü kılıç değil mi bildiğim kadarıyla en iyi büyülü kılıçları arkadya demircileri yapar .

Karan bu kılıçda onların yapımı bir görev esnasında onlardan ödünç almıştım . Lidaya dönerek biraz antreman yapmak istermisin diye sordu .

İkili salonun ortasında karşı karşıya durmuşlardı . Lida tahta kılıcını Karana doğru tuttu . Duruşundaki tecrübeyi fark eden Karan belliki daha önceden de bir eğitimin var .
Lida evet boş zamanlarında babamdan ders alıyorum dediğine göre bir ödül avcısı bilgi kadar savaş gücünede önem vermeliymiş .

İkili biraz kılıç tokuşturdukdan sonra Rita terlemiş olan kardeşini  başını havluyla silmeye başlamıştı . Karan geri kalan zamanda Lida ile konuşup eğlenmişti . Uzun bir zamandan sonra ilk defa gerçekten gülüyordu çok uzun bir zamanda sonra .....

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. .....

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now