Casus

3.2K 329 6
                                    

Ocakların ateşi ve çekiçlerin sesleri arasında acemi demirciler ustalarından bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlardı . Karan gün boyunca her şeye dikkatlice bakıp aklına kazımaya çalışıyordu en küçük bir şey bile çok işine yarayabilirdi .

Bir anda kalabalığın bir ocağın başına topladığını fark etti hızlıca oraya yöneldi . İnsanlar birbirlerine fısıldıyarak ocağın ihtiyar ustası son kılıcını dövüyor bu hayatında yaptığı en iyi ve son kılıç olacak . Yanındaki son kılıç mı . Evet son kılıç söylediğine göre bu kılıcı yaparken ruhunu ve tüm yaşam enerjisini katacakmış .

Karan meraklı bir şekilde yaşlı adama baktı . Siyah yaşam enerjisi çekici her vurduğunda sel gibi kılıcın içine akıyordu . Yaşlı adam giderek halsizleşmeye başlamıştı ayakta durmakta zorlanıyordu .

İnsanlar meraklı gözlerle son anlarını yaşayan demirciye bakıyordu . Yaşlı adamın gözleri karamaya başlamıştı . Emektar çekicini son bir kez daha havaya kaldırdı ve tüm yaşam enerjisini üzerinde topladı . Son gücüyle kılıca vurduğunda enerji kılıca aktı ve kılıç simsiyah bir renge büründü herkes hayranlıkla kılıca bakıyordu . Yaşlı adamın cansız bedeni yere devrilmişti . Herkes başına toplanıp onu kaldırıp omuzlarında taşıyarak götürdüler .

Karan'ın gözü hala kılıçta kalmıştı insanı kendine çekiyordu adeta . Akşam olduğunda herkes ocaktan çıkmadan önce Ustabaşı onların yolunu kesmişti . Hüzünlü bir ifade ile tartışılmaz ocağımızın en iyi demircisi olan Volv aramızdan ayrıldı . Hepimize bir baba gibi kanat germişti bana demirciliği öğreten kişi oydu ve çoğunuza ölmeden önce ardında dünyanın berki en iyi kılıçlarından birini bıraktı . Onu unutmayın ve yaptıklarını azmini hırsını umarın bir gün hepimiz onunki gibi bir kılıç yapabilir . O ölmüş olabilir ama bence hala bu ocağın içinde dolanıyor . sözü bittiğinde gözünden yaşlar dökülüyordu .

Akşam herkes yorgun bir şekilde evlerine giderken Karan sarayın yolunu tutmuştu . Şehirde gezinirken geçen lüks at arabalarını fark etti ve içindeki orta yaşlı adamı . Onu gören kalabalıktan biri bu savunma bakanı Heron dediğini şahit oldu Karan . Oda at arabasının peşine takılmıştı saraya kadar arabayı takip etmişti .

Saraya vardıklarında ise görünmez olarak yoluna devam etti . Heron yanında yardımcı Barn ile arabadan inip hızlı adımlarla sarayın içine girdi Karan'da arkada sessiz bir şekilde onları takip ediyordu . İkili uzun karanlık koridorlardan geçerek yollarına devam ediyorlardı Karanda hızlanarak peşlerinden gitmeye devam etti .

Sonunda ikisi bir odanın önünde durmuşlardı kapıyı hızla açıp içeri girdiler kapı kapanmadan Karanda içeri girmeyi başarmıştı . Aceleden ayağı takılar Karan nerdeyse Barn'ın üzerine düşecekti . Bir sesler duyan ikili o tarafa doğru baktılar ortada bir şey yoktu ama ses vardı . Heron yüksek sesle Barn şu kapıyı yaptır demedim mi sana aptal . Barn özür dilerim efendim beni bağışlayın lütfen diyerek yalvarmaya başlamıştı .

Siniri biraz durulan Heron neyse şimdi bunu boş ver de Teslimat haritası hazır mı onu söyle .

Barn evet hazır efendim yanımda şuan cebinden çıkardığı kağıdı saygıyla efendisine uzattı . Efendim çok güvenli bir güzergah ve zaman buldum . Üç gün sonra gün batımında Kervan Rat şehrinden çıkıp . Morus dağlarını eteklerinden ilerleyerek Doran Krallığına ulaşacaklar .

Heron ama bu teslimatı haftalarca geciktirir . Barn teslimatın gecikmesi çalınmasından iyidir efendim tahminlerimize göre isyancılar ülkenin doğusunda biz ise kuzeyden yola çıkıp Morus dağlarını solumuza alıp onlara fark ettirmeden geçeceğiz bir kaç adam yollayıp yolu kontrol ettirdim . O taraflara pek canavar uğramıyormuş .

Heron sanrım haklısın iyi bir iş başardın Barn başarılarının devamını bekliyorum . Barn eğilip selam vererek teşekkür ederim efendim iyi bir hizmet için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz . Bu arada kral bu gece yarısı sizle teslimat hakkında konuşmak istiyormuş .

Heron ayağa kalkarak o zaman bir an önce gidelim Deyip . Odadan çıktılar Karan haritayı masanın üzerinde unuttuğunu fark etti . Biraz daha okuyup iyice aklına kazımaya çalıştı . Derken neden böyle önemli bir şeyi odasında hem de açıkta bıraksın ki bir anda kapı açılmıştı . Gelen Barndı haritayı almaya gelmişti . Havada uçan haritayı görünce gözleri fal taşı gibi açılmıştı tam bağıracak iken Karan elini başına dokundurdu . Hiç bir şey görmedin O sırada Heron gelmişti . Kızarak Barn aptalı nerde kaldın dedi .

Barn arkasına dönüp özür dilerim efendim işte harita yer düşmüş de onu arıyordum . Heron her ne ise peşime takıl işlerimiz var . İkili odadan çıkarak hızlı adımlarla kralın yanına gitmişlerdi .

Heron hızla kralın kabul salonuna girip selam verdi kral oldukça genç bir adamdı iki yıl önce babası yerini ona bırakmıştı . Tek çocuk olduğundan hiç taht yarışına girmeden krallığa konmuştu .

Yapmayı gerekli bulduğu tek şey ülkenin aynı düzende devam etmesini sağlamaktı .

Heron selam vererek kralım size çok iyi haberlerim var isyancılar denen haşereleri sonunda temizleyeceğiz . Kral peki nasıl olacak bu sen onu anlat .

Heron tekrardan söze girerek teslimat sayesinde . Kral şaşkın bir şekilde teslimat mı .

Heron evet teslimat siz bana bu görevi verdiğiniz ilk gün isyancıların teslimat planlarını ele geçirmeye çalışacağını biliyordum bu yüzden bir plan hazırladım sahte bir harita ve plan oluşturduk ve casusun gelişini beklemeye başladım cebinden çıkardığı beyaz küçük taşı göstererek işte bu taş sayesinde casusun yanımızda olduğunu anlayıp rol yapmaya başladık ve plandan bahsettik .

Kral o taş da ne diye sordu . Heron efendim bu taş etrafda yaşam enerjisi kullanan biri varsa ısınmaya başlar . Kral peki onun casus olduğunu nerden anladın askerlerde yaşam enerjisi kullanabiliyor .

Heron işte bu yüzden günlerdir tüm askerlere yaşam enerjisi kullanması yasaklandı .

Kral gülerek bu gerçekten iyi bir planmış Heron sana güvenebileceğimi biliyordum beni yanıltmadın .

Heron saygı ile eğilerek size iyi bir hizmetkar olabildiysem ne mutlu bana .

Kral peki gerçek plan nasıl olacak . Heron çok basit her isyancılar plandaki yere giderken bizde normal yoldan gidip en kısa zamanda ulaşacağız .

Kral peki isyancılardan nasıl kurtulacaksın . Heron sahte plandaki güzergaha arabalar içinde yüzlerce adam yollayacağım . İsyancılar arabalara saldırıp içine baktıklarında büyük bir sürpriz ile karşılaşacaklar . O sırada dağlara konumlandırdığımız okçularla birlikte onları kıskaca alıp işlerini bitireceğiz .

Kral seni tebrik ederim Heron huzurumdan ayrılabilirsin . Heron ve Barn bir kez daha selam verdikten sonra huzurdan ayrılmışlardı . İkiside oldukça keyifliydi . Heron cebinden haritayı çıkararak Barn'a uzattı ve bunu hemen ocak başına götür ve bilgilendir deyip odasına yöneldi .

Yalnız kalan Barn hızlı adımlarla karanlık koridorlarda yürürken bir asker yanına geldi . Haritayı göster ve bildiğin her şeyi anlat . Barn'ın bilinci kapanmış yerine başka biri gelmiş gibiydi duygusuz bir şekilde teslimat her zamanki kervan yolundan gidecek önceki plan isyancıları tuzağa düşürmek için yapılar bir plan . Asker onu dinlerken bir yandan da haritayı inceliyordu . Asker elini tekrar başına koyu olanları unut ve yoluna devam et .

Barn hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti . Asker bir anda görünüm değiştirdi bu Karandı gülerek BENİ KANDIRABİLECEĞİNİZİMİ Mİ SANDINIZ ?

HİKAYE HAKKINDA SORULARINIZ VARSA YORUMLARA YAZIN..................

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now