EVE DÖNMEK

2.4K 274 13
                                    

Karan elindeki iksirle uğraşırken karşıdan onu izleyen Kadoran ecel terleri döküyordu adeta.
Biraz sonra içi su dolu şişeyi Kadorana uzattı ve işte istediğin şey umarın ilerde bu şansı en iyi şekilde değerlendirirsin .

Kadoran şüphen olmasın ama anlayamadığım bu sadece  suya benziyor . Kimsenin iyi edemediği hastalığı bu mu iyileştirecek .
Karan görünüşüne aldanma yıldız gibi parlayıp gözlerini kamaştıran bir şey mi bekliyordun . Onlar sadece birkaç şifalı ot suyu bu ise gerçek bir ilaç . Bir dahinin şaheserlerinden sadece biri .
Şimdi söylenmeyi bırak da iç şunu.
Kadoran tek yudumda şişeyi içti ve gözlerini açıp kendine bakmaya başladı . Fazla bir değişiklik olmamıştı . Karana dönüp işe yaramadı gibi bir sorun mu var .
Karan sakin ol bir sorun yok hastalığın birkaç güne kadar kaybolur . Daha sonra da çalışmaya başlayabilirsin .

Kadoran rahatlamış bir şekilde bende beni kandırdığını sanmıştım . Karan biraz mantıklı düşünsene bunun karşılığında senden bir şey istedim mi . Böyle bir şey yapmam için ortada bir neden yok .
Kadoran özür dilerim bir anlık heycanıma geldi her şey için sağol . Kadoran kendini zorlayıp ayağa kalktı ve korumalarına döndü . Bir anda ayağa fırlaması onları şaşırtmıştı . Hepsi birden ayağa kalkıp selam durarak evet efendim dediler . Genç prens kendinden emin bir şekilde artık saraya geri dönüyoruz . Korumaların başı efendim buna emin misiniz oraya bir daha dönmeyeceğinizi söylemiştiniz.
Kadoran lafımı ikiletme hazırlanın akşam saraya gidiyoruz .

Yorulup tekrar yerine oturdu . Karan sanırım ilaç şimdiden etkisini götermeye başladı .
Kadoran haklısın gerçekten eskisine göre daha zinde hissediyorum .
Akşam olduğunda Genç prens ve adamları saraya gitmeye hazırdı. Korumaların başı efendim en azından akşam yemeği yeseydiniz dedi . Genç prens hayır akşam yemeğini sarayda kralın yanında yiyeceğim .

Ayağa kalktıklarında adamlardan biri Kadoranın koluna girmeye yeltendi ama hayır ben kendim giderim dedi genç prens . Bu sırada istihbaraçılarda ayağa kalmıştı . Kadoran kendine iyi bak Karan bu iyiliğini unutmayacağım . Karan o kadar emin olma insanın diğer adıdır unutkan . Bu arada unutma bu günden sonra artık yeni birisin sen adaleti dağıtırken kör düşmanlarına canavar dostlarına can ol . Çok çalış çok öğren kibirden uzak sevgiye yakın ol . Ama çok sevme üzülürsün çok güvenme ihanete uğrarsın . Acı karşısında taş gibi sert olmalısın . Önemliside asla yanlız kalma başarısız olanlar güçsüzler değil yanlızlardır .
( söyleyen bay M.A.T)

Kadoran elini omzuna attı ve ailemden kimse kalmadı demiştin değil mi bu günden itibaren benim kardeşimsin .
Karan gülerek daha yeni sana ne demiştim fazla güvenme .
Kadoran hoşçakal dedi ve adamları ile birlikte odadan çıkıp aşağı indiler hikaye meraklıları her yeri doldurmuştu. Genç hancıya parasını verdikten sonra eski püskü handan çıkıp gün batımının ışığıyla kızıla boyanmış taş sokaklara daldılar.

Bu sırada Karan ve diğerleri yerlerine kurulmuş Yaşlı hikayeciyi dinlemeye başlamışlardı . Megan sarayının kapısındaki bekçiler uzaktan gelen küçük grubu fark etmişlerdi . Mızraklarını çapraz yapıp önlerini keserek siz de kimsiniz neden saraya girmek istiyorsunuz . Orta yaşlı kel adam cebinden altın krallık mührünü çıkarıp askere gösterince iki nöbetçi selam durarak eve hoş geldiniz prens Kadoran dediler .

Kadoran adamlarının önünde hızlı adımlarla sarayın içine daldı herkes şaşkın ve birazda korkmuş gözlerle ona bakıyor ve birbirlerine bunlarda kim diyorlardı . Bu sırada karşılarına sarayın hizmetçi başı olan ihtiyar bir adam çıkmıştı .

Kadoran yaşlı adama bakıp
Görüşmeyeli uzun zaman oldu Lakaid . İhtiyar adam şaşkın bir şekilde efendim bu gerçekten siz misiniz bunca zamandır nerdeydiniz kral ve kraliçe sizi çok merak ettiler .
Kadoran her zaman ki gibi çok düşüncelisin ama bunu yapmana gerek yok onların böyle bir şey yapmayacağını çok iyi biliyorum . Bunca zamandır nerede olduğum konusuna gelirsek bir şehirden diğerine dolanıp durdum hastalığımı iyileştirebilecek birilerini aradım ve sonunda tam bu işten vazgeçecekken bir anda biri karşıma çıkıp beni iyileştirdi .

Yaşlı adam can yiyen hastalığını iyileştirebilen bir şifacı mı kim bu adam .
Şimdilik orasını boş ver ayrıca bunlar aramızda kalsa iyi olur.
Yemek salonuna doğru bakıp annem babam ve kız kardeşlerim içerde mi .
Lakaid kral kraliçe küçük kardeşiniz Marry ve ablanız Leyna şuan içeride .
Kadoran iyi o zaman onlara bir süpriz yapsam iyi olur . Üstündeki paçavraya dönmüş kıyafetlere bakıp iyisimi bana birkaç kıyafet bulun . Yeni elbiselerini giydiğinde bir prensden çok savaşçı gibiydi getirdikleri süslü kıyafetleri reddedip siyah bir gömlek ve pantolon giymişti .

Yemek salonun önünde ki koca kapıya gelmişti artık . Her zaman bir gün sağılıklı ve güçlü bir şekilde bu kapıyı aralayıp içeri gireceği günü hayal etmişti .

Kapıya davrandı ama henüz pek güçlü sayılmazdı ayrıca kapıda iki kişinin tutup açacağı türdendi orada ki askerlerden birini çağırıp . Şu kapıya sağlam bir tekme at .
Asker şaşkın bir şekilde efendim buna emin misiniz . Kadoran ne dediysem onu yap soru sorma diye çıkışınca Asker biraz esnedikten sonra sert bir tekme attı koca kapıya . Kapı ardına kadar açılıp gürültülü bir ses çıkardı .

Bu ani gürültü salondaki herkesin yüreğini ağzına getirmişti . Kadoran içerdekilerin şaşkın ifadelerine aldırmadan içeri girdi . Tüm ailesi karşısındaydı . İlk başta onu tanıyamasalarda küçük kız kardeşi Maryy bu abim dedi yüksek sesle .

Kadoran Kralın karşısındaki boş sandalayeyi gözüne kestirip alelade bir hanın ücra  köşesine oturmuşçasına kuruldu . Ve yemek yemeye başladı başını kaldırdığında hala etrafdakilerin şaşkın bakışlarını fark etti .

Size ne oldu böyle biricik oğlunuz eve geri döndü biraz sevinsenize . Yaşlı kral senin öldüğünü sanmıştık . Ölmek mi ne ölmesi aksine hiç bu kadar canlı hissetmemiştim .

Yakında yerini rahatlıkla bana bırakabileceksin baba . O sırada kraliçe bu imkansız sen hastasın ayrıca kuzenin Buku yeni veliaht oldu artık .
Kadoran gülere artık hasta falan değilim o tür şeyleri geride bıraktım en fazla iki yıla kadar hazır olcağım .
Kraliçe bu imkansız hastalık seni delirtmiş sonunda can yiyen hastalığının bu dünya herhangi bir tedavisi yok . Karala dönüp cırtlak sesi ile söylenirken Kadoran dikkatleri üzerine çekmesi gerektiğini anlayıp bunun için salonda göz gezdirmeye başladı .

Tam o anda küçükken kendisi ile sürekli dalga geçen o askeri gördü geçen yıllar yaşlandırmışdı. Masadan büyük bir bıçak alıp ayağa kalktı ve askerin yanına geldi istemese de artık yeni birisiydi ve böyle biri olmak bazı şeyleri gerektiriyordu .

Ne olduğunu bile anlamadan bıçakla boğazını boydan boya kesip kafasını kesti ve kesik başı eline alıp masanın otrasına fırlattı ve çok konuşanın ya dilini koparmalı yada başını kesmeli . İhtiyar kral hayran olmuş bir ifadeyle işte benim oğlum .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN...

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now