ÖLÜME İNAT

3.7K 370 11
                                    

Geçen haftalar içinde Karan yeni ve çok zorlu bir eğitime tabi tutulsada geçen her gün daha da alışıp güçleniyordu . sabahtan öğleye kadar ormandan ağaç kesip kulübeye taşırken geri kalan zamanda yaşam enerjisi ve dövüşmek hakkında yeni şeyler öğreniyordu . Yoda'nın Dan için söyledikleri doğruydu eğitim yöntemi kısa zamanda insanı daha güçlü bir hale getirebiliyordu .

Akşam kulübede ateşin başında otururken Dan Karan'ın yanına oturup evlat ne yazık ki halisilasyon hakkında sana yardımcı olamıyorum ama bir önerim var bildiğin gibi halisilasyon sayesinde insanlar farklı şeyler görebilir mesela yanındaki kişiyi başka birisi olarak görmek böyle bir şey yapabilir misin .

Bu fikir Karan içinde doğruydu ama bunu nasıl yapacaktı derken aklına geldi görünmez olurken yaşam enerjisi etrafını kaplayıp onu görünmez yapıyordu belki yaşam enerjisini değiştirirse görünmez olmak yerine farklı bir görüntü yansıtabilirdi ayağa kalkıp bunu denemeye başladı yaşam enerjisi etrafını sardığında farklı bir görüntüye büründüğünü düşünmeye başladı .

Karşıdan sessizce onları izleyen Yela bir den karşısında kendisi gördü Karan kendi görünüşüne bürünmüştü bu ne garip güç diye düşündü .

Çok geçmeden görüntüsü bozulmuştu bu Karan için oldukça yorucuydu yetenekleri üzerinde daha çok alıştırma yapıp buna daha fazla kafa yorup yeni yetenekler keşfetmeliydi .

Karan yeni ustasının takdirini kazanmış olsada Yela'nın öfkesini de kendisine çekmişti .

Günlerden bir gün yine ormandan kulübeye ağaç taşırken . Önde giden birden acılar içinde yere yığıldı . Karan koşarak yanına geldi ayağını bir ölüm yılanı ısırmıştı . Onu sırtına alarak kulübeye doğru koşmaya başladı biraz sonran varmıştı . Bu durumu gören Dan hızlıca yanlarına geldi ve ona ne oldu diye sordu .

Karan zor nefes alarak ölüm yılanı diye cevap verebildi . Karan şifacılık bilgisine rağmen ölüm yılanının ısırığına karşı bildiği bir şey yoktu bu yüzden bu hayvana ölüm yılanı denirdi sihirli bir canavar olmasa bile onlar kadar tehlikeliydi .

Çaresiz kalan Dan onun ayağını kesmeye niyetlenmişti . Bunu fark eden Karan gerçekten başka bir çaresi yok mu Dan hayır anlamında başını salladıktan sonra baltasını eline aldı Tam o anda Yela hayır ayağım olmadan avcı olamam ne olur başka bir çözüm bulun Avcı olamaz isem ölürüm daha iyi .

O anda ölüm lafını duyan Karan buldum diye bağırdı . Dan biraz irkilmişti . Dan' dönüp usta sen onu elinden geldiğince yaşatmaya çalış ben biraz sonra gelirim . Karan ayağa kalkıp masadan biraz para aldı ve şehre doğru koşmaya başladı sonrada cebinden Turkon'un ona verdiği formülü okuya başladı içinde 40 fazla farklı ot ve eşya vardı neticede dünyanın en iyi ilacıydı Kurulmuş büyük pazarın içine dalıp malzemeleri armaya başladı .

O sırada Dan Yela ile ilgileniyordu Yela ustasına bakıp sence o aptal bunu başarabilecek mi Dan sinirli bir ifadeyle senin bu kadar nankör olduğunu bilmiyordum Yela diye çıkıştı .

Yela çaresiz başını öne eğmişti . Dan yeniden söze girip bir şey bulacak mı bilmiyorum ama en azından deniyor baksan ben bile onun aksine sadece izliyorum . Yaşayabilirsen benim yerime onu örnek alsan daha iyi olur .

Daha önce onu gibi biriyle karşılaşmamıştım sanki her şeyin çözümü ondaymış gibi hissediyorum bazen bana nedensiz bir inanç ve umut veriyor ileride neler yapacağını çok merak ediyorum garip yeteneği ve zekası dünyada kargaşa çıkarabilir sanırım oda dünyanın yeni başlangıcında rol oynayacak birisi ne yapacak bilmiyorum ama nasıl olursa olsun o insanların arasına girmeyi başaracak birkaç özel kişi

Belkide onların karşısına dikilecek olan kişidir . Yela ustasının ne dediğini anlamamıştı ne başlangıcı ne özel insanları diye sordu .

Dan ciddi bir ifade başlangıç kimilerine göre sadece bir uydurma bazılarına göre ise umut ışığı bir grup insanın dünyayı yok olanın eşiğine sürükleyip yeni bir dünya düzeni oluşturmaya çalışacağından bahsedilir birinin ise onlara karşı direneceğinden bahsedilir doğru hangisi iyi taraf veya hangisi haklı bilmiyorum ama eminim ki od bu insanların arasında olacak .

Geçen zaman içinde Yela biraz daha ölüme yaklaşıyordu yavaş yavaş bilinci kapanıyordu bunu gören Dan yaşam enerjisini açığa çıkardı Yaşam enerjisi yeşildi yani bir katılaştırıcıydı katılaştırıcılar yaşam enerjisini farklı şekillere sokma yeteneklerinin yanı sıra enerjilerini şifa içinde kullanabiliyorlardı .

Dan tüm yaşam enerjisini elinde topladı be elini yaranın üzerine bastırdı ama bu sadece bir saat daha yeterli olurdu ondan sonra yapacak bir şeyi kalmayacaktı dakikalar sanki su gibi akarken Karan hala ortalarda yoktu sonunda Dan'ın gücü tükenmişti Yelan'nın bilinci ise kapanmak üzereydi Yela yavaşça uykuya dalıyordu .

Hayatı düşünceleri gözünün önüne gelmişti ondan çok umutlu olan ailesi arkadaşları o fakir köyünde yeteneği sayesinde umut ışığı olmuştu . İlerde çok büyük bir avcı olup fakir ailesine ve köyüne yardım edecekti . Ama artık bu imkansızdı burası hikayesini ve umutlarının bittiği yerdi ölümün nefesi ensesindeydi artık bir şüphesi kalmamıştı acılar içinde yanıyor gibiydi gözlerini bile zorlanarak açıp hayatının son günlerini geçirdiği yere bir kez daha baktı içerisi oldukça karanlık veya artık görüşünde kaybediyordu .

Karanlık git gide artarken Yelada yavaş yavaş gözlerini kapamaya başlamıştı tamamen karanlığın içinde kaldığında birden bir sesle karanlığın içinde büyük bir ışık parladı ve onu çekip aldı acılarının yavaş yavaş geçtiğini hissediyordu sanırım arık ölüyordu sonra yavaşça gözünü açtı ve etrafına baktı kulübenin içindeydi hala yaşıyordu ama nasıl .

Yavaş adımlarla yerinden kalkıp dışarı çıktı . Yaşlı Dan kulübenin önünde oturmuş yaşlı bedenini sabahın güneşiyle ısıtıyordu Yela yanına gitti . Geldiğini fark eden Dan arkasına dönmeden sonunda uyandın anladığın gibi kurtuldun gülerek o çocuğun bunu başaracağına hiç inanmıyordum .

Yela meraklı bir şekilde bu nasıl oldu öldüğümü sanıyordum . Dan doğrusu bende ama nasıl olduysa Karan bunu başardı sana kırmızı renkte parlayan bir iksir içirdi daha önce böyle bir şey görmemiştim iksir adeta bir ateş gibi yanıyordu hepsini sana içirdi ona bunu ne olduğunu sorsamda söylemedi .

Düşündüğüm den daha çok şaklıyor olabilir .

Yela peki şimdi nerede diye sordu . Dan tabikide eğitimde . Biraz sonra Karan sırtında yüküyle kulübeye geldi sesini çıkarmadan ağacı indirmek içi kulübenin arkasında gitti Yelada onun arkasından gitmişti Karan arkasına döndüğünde onu bekleyen Yela'yı fark etti .

Yela direk lafa girerek neden bunu yaptın neden bana yardım ettin hemde senden nefret etmeme rağmen .

Karan biraz durduktan sonra biliyorum ki benim yerimde sen olsan bana yardım etmez ölmemi izlerdin ama ben böyle biri değilim zaten sana yardım etme nedenim iyilik yamak için değil

Avcı olmamaktansa ölmeyi yeğlerim dediğinde sana yardım etmeliydim .

ÇÜNKÜ AMACI İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALANLAR YAŞAMAYI HAK EDER (söyleyen bay M.A.T )

CANAVAR AVCISI Onde histórias criam vida. Descubra agora