ATEŞ KURTLARI

2.5K 243 10
                                    

Arta Tion ve Harma ateşin başında oturmuş hem sohbet edip hem de yemek yiyorlardı . Arta Ramon gideli iki haftadan fazla oldu ama hala geri dönmedi acaba bir sorun mu yaşandı . Harma endişeye gerek yok bazı görevler çok uzun sürebilir o daha acemi Bazı profesyonellerin göreve gidip yıllar boyunca gelmedikleri bile olur .

Tion meraklı bir şekilde peki sen böyle birini tanıyor musun ihtiyar . Harma biraz düşündükten sonra evet bir tane tanıyordum bundan tam 50 yıl önce ben daha çok gençken kampımızda bir istihbaratçı vardı onun adı Mulhame idi Meganın en başarılı istihbarat ajanıydı . Her şeyi başardığı zaman daha 25 yaşındaydı en zor görevi almak istiyordu huzurlu bir hayat yada bir aile gibi bir isteği yoktu tek istediği maceraydı . Sonunda krallık ona istediği maceraya çıkma şansını bahşetti . Onun görevi deli kralın mezarını bulmaktı . Deli kralın kendisi bile bir bilinmezken . Onun mezarını aramak deliliğin ta kendisiydi . Ama o gün bu kararı duyan herkesin arasında gülen tek kişi Mulhameydi deli gibi gülüyordu heyecanlıydı ve mutlu insanlar onu durdurmaya çalıştı ama onun gözü hiç bir şeyi görmüyordu kendini uyaranları umursamıyordu .

Bir at bir kılıç bir yay ve 20 tane ok aldı yanına yiyecek bile götürmedi . Atına atladığı gibi gün batımına doğru sürdü . O gün atıyla beraber gözden kayboluncaya kadar arkadan ona baktım . Benim inancım o hala vahşi topraklarda bir yerde deli kralın mezarını arıyor .

Arta tam 50 yıl boyunca vahşi toprakların bilinmezlerine yapılan bir yolculuk gerçekten heyecan verici . Harma görünüşe göre sende maceralara meraklısın ama şunu bil ki macera için güç gerek peki sen yeteri kadar güçlü müsün . Arta gülerek şüphen olmasın ihtiyar diye cevap verdi .

Tam o anda Tion başını sağa doğru çevirip orman tarafına doğru baktı ve bir atlı buraya doğru geliyor dedi . Biraz sonra ormanın içinden bir atlı hızla çıkageldi . Arta biraz fazla hızlı geliyor bir sorun mu var acaba .

Atlı genç adam ateşin başında durup atından aşağı atladı nefes nefese kalmıştı . Artaya bakıp sana ihtiyacımız var istihbaratçılar seni istiyorlar . Harma genç adamın yere düşmek üzere olduğunu anlayıp onu kolundan tuttu ve biraz soluklan ve neler oluyor anlat bize . Genç adam oturup biraz soluklandıktan sonra bir bardak su içti ve söze girdi . Buz halkı araştırmaya giden istihbaratçılar orada esir düştüler onları kurtarmak için daha kalabalık bir grup yollayacaklar onları gizlice içeri sokman için senin görünmezlik yeteneğine ihtiyaçları var .

Arta ayağa kalkıp o zaman bir an önce yola çıkalım . Genç adam biraz daha dinlendikten sonra yola çıkalım diye cevap verdi . Harma biraz yemek getirip al biraz yemek ye acıkmışsındır . Genç adam tabağı Harmanın elinden kapıp kıtlıktan çıkmışçasına yemeği yiyip bitirdi ve biraz daha su içti . Harmaya bakıp her şey için sağolun dedi ve ayağa kalkıp atına bindi .

Karanda kendi atını getirmişti . Genç adamda atına atladı tam yola çıkacaklarken Tion ben de sizinle geliyorum dedi . Arta bu çok tehlikeli burada kalmalısın diye karşılık verdi ve atlarını sürüp gecenin karanlığında kayboldular .

Harma onu seviyor musun Tion Karanı ne çabuk unuttun . Gözleri yaşaran Tion bunu sana söylememi istemezdi ama artık şart oldu . Arta aslında...

Karan değil mi diye cevap verdi . Tion sen bunu nereden biliyorsun dedi . Harma benden hiç bir saklayamazsınız . Tion gerçekten hala seni anlamıyorum Harma sen tam olarak nasıl bir avcısın . Harma gülerek burada kalmasa belki bu şanda avcıların başı olacak kişiyim ben .

Beni boş ver de sen şimdi ne yapacaksın onu söyle . Tion bir anda küçüldü ve siyah bir şahine dönüştü ve kanat çırpıp hızla yükseldi . Arkadan ona bakan Harma yolun açın olsun siz gençler gidip biraz daha eğlenin bu yaşlı adamda uzun bekleyişine devam edip kalan günlerini saysın uzunca esnedikten sonra ben de uyusam iyi olur artık ateşi söndürdü ve yavaş adımlarla içeri doğru gitti . örtüyü aralayıp içeri girmişti . Etraf karanlık ve sessizdi galiba sonunda yalnız bir şekilde öleceğim bu bekleyiş benimle birlikte sona ermeli kimseden bu kadarını isteyemem .

Bu sırada gecenin karanlığında iki atlı ve üzerlerinde bir şahin buz toprakların sınırında bulunan Kar kampına doğru gidiyorlardı . Günlerce süren uzun ve yorucu yolculuğun ardından sonunda Kar kampına varmışlardı . Kampın önüne geldiklerinde atlarından inip yönetici avcının çadırına doğru hızlı adımlar yürümeye başladılar bu sırada Tionda havada daireler çiziyordu .

Çadırdan içeri girdiklerinde baş avcı ve birkaç kişi içerde birbirleriyle tartışıyorlardı . Çadıra girenleri görünce durup onlara doğru baktılar . Baş avcı siz istihbaratçılar olmalısınız . İkisini omuzlarından tutup çadırdan dışarı çıktılar ve atların bulunduğu yere gittiler . Vardıklarında genç yaşlarda 10 tane avcı onları bekliyordu başlarındaki kişi Beran dı .

Baş avcı işte takımının son üyesi Beran Arta elini uzatıp Ben Arta tanıştığıma memnun oldum Beran . Beran da elini uzatıp sıkarak ben de tanıştığıma memnun oldun Arta söyledikleri gibi bizi köyün içerisine bizi sokabilir misin . Arta buna şüphen olmasın bana güvenin . Beran arkasındakileri gösterip işte bunlarda takımın geri kalanları bize ateş kurtları derler .

Baş avcı bu kadar genç yaşta kendi takımın olması gerçekten çok hayranlık uyandırıcı Beran başarılarının devamını beklerim .

Beran şimdi bunları boş verelim Artaya dönüp hazırsan yola çıkalım . Arta siz hazırsanız ben de hazırım hadi yola çıkalım . Beran bana geçmişten birini hatırlatıyorsun Arta . İnsan insana benzer derler dedi Arta .

Beran görünüşten bahsetmiyorum tavırların eski bir tanıdığıma benziyor sanki onun şekil değiştirmiş hali gibi . Arta garip bu aptal hepsinden daha dikkatli çıktı bu garip dedi içinden .

Beran o zaman yola çıkalım bir an önce gidip dostumu kurtaralım . Atlarına binmeden kampın dışına doğru gitmeye başladılar . Arta yayan olarak gitmeyi düşünmüyorsunuz değil mi dedi .

Beran gülerek bineğimiz birazdan burada olur merak etme . Uzun bir ıslık çaldı ve bulutların arasından kızıl bir ejder çıkageldi . Kükreyişi ile etrafı sarsmıştı . Biraz sonra önlerine inmişti Beran işte grubumuzun son üyesi Karan .

Yorum Atmayı Unutmayın ...

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now