ÇALIŞKAN

2.5K 262 3
                                    

Karan sabahın ilk ışıkları çürük binanın tahtalarından sızıp içerisini aydınlatırken . Küçük bir sandalyeye oturmuş tek başına kahvaltı yapıyordu Karan . Canı sıkılmıştı üç gündür burda boş boş oturuyorlardı .
Yemeği bitirip merdivenlerden aşağı inmeye başladı . Çıkardığı gıcırtıl aşağıdaki bir grup insanın kulaklarını tırmalıyordu.
Etrafına baktı herkes bir köşeye oturmuş hancının yaptığı sıcak kahvenin tadını çıkarıyorlardı .
Genç hancıya şu kahveden biraz da bana getir oldukça güzel kokuyor .
Hancı siz bir yere geçin ben şimdi geliyorum diyerek yanından ayrıldı .
Karan etrafda göz gezdirdi ve ilerleyip ihtiyar hikayecinin yanında oturdu .
İhtiyar adam Karana bakıp sana sormak istediğim bir şey var genç adam .
Karan ne soracaksın .
Yaşlı adam birkaç gündür buralardasın sana ne zaman baksam düşünceli bir ifaden var . Sanki bir şeye karar vermeye çalışıyorsun istersen bana anlatabilirsin çözümün nerden geleceğini bilemezsin .

Karan karar vermekte zorlandığım şey yaşam tarzım nasıl bir hayat yaşamak istediğime karar veremiyorum bir yanım macera ve heyecan isterken diğer yanım huzur ve mutluluk istiyor sence hangisini seçmeliyim .

Yaşlı adam bir zamanlar ben de aynı sorun dan muzdariptim . Ben fakir bir ailede doğmuştum . Babam zar zor geçinen bir çiftçiydi ama işini çok severdi .
Küçükken bende maceralara atılmak istemiştim bunun için en kısa yol bir avcı olmaktı böylece dünyaya açılabilecektim .
Sınavlara girdim ama yaşam enerjisinin kırıntısı bile yoktu bende . Babamın yanında işe başlamıştım ama benim içimde babamın işine dair en ufak sevgi yoktu .

Günlerden bir gün tıpkı şimdi benim olduğum gibi gezgin bir hikayeci köyümüzdeki hana misafir olmuştu akşamları toplanıp onu dinliyorduk . Bir ara vahşi topraklarda gördüğü garip şeylerden bahssetti onunda benim gibi hiç enerjisi yoktu bu yüzden kervanlara katılıp yolculuk yapıyordu .
Sonunda ben de gitmeye karar vermiştim 18 yaşıma geldiğimde bir avuç yiyecek ile bir gece evi terk ettim . Dışarı çıktığımda babam karşımdaydı itiraz etse de gidecektim .

Yüzünde biraz üzüntü vardı . Bana bakıp dediki ne seçim yaparsan yap asla geldiğin noktadan şikayet edip bahaneler uydurma yerin dibine bile girsen unutma ki kızacak tek kişi kendindir suçu başkalarında arama .
 
Sen de istediğin tarafı seç ama sonunu düşün . Tabi bir seçenek daha var ikisinide yapmak . Hayat sermayenin yarısını bir tarafa diğer yarısını diğer tarafa verirsin .
Karan yani heyecan dolu bir gençlik huzurlu bir ihtiyarlık mı diyorsun .
İhtiyar bence en akıllıca seçenek bu . Sonu olan bir hayat için dedi Karan

Biraz daha konuştuktan sonra genç hancı bir bardak sıcak kahve ile beraber gelmişti . Karan kahveyi alıp teşekkür ettikten sonra hancı yerine dönmüştü .
Hikayeci bu arada sen tam olarak ne iş yapıyorsun .
Karan bir saniye bile duraksamadan kervanlarda çalışıyorum diye cevap verdi .
Gün boyunca hiç bir şey olmadan sadece sohbet ederek geçirmişlerdi .

Bu arada Kadoran bu gün ilk defa çok bir şey olmasada biraz egzersiz yapabilmişti ve bu onu çok mutlu ediyordu . Acısı ve yorgunluğu şuan umrumda bile değildi daha fazla çalışmak istiyordu . Yardımcısını çağırıp yarından itibaren yaşam enerjisi ve silah kullanma egzersizleri için işinin en iyisi eğitmenleri bul .

Bu sırada odanın kapıları açıldı içeri giren kraldı . İhtiyar kral ne kadar öyle gözükmesede oğlunu çok düşünüyordu hem en başından beri ama gerek sert mizacı gerek insanların ne düşüneceklerine karşı olan endişesi onu alıkoymuştu .

Ama şimdi ise adeta bir hayali yaşıyordu ölü bildiği biricik oğlu Kadoran sonunda gerçek bir erkek gibi karşısına çıkmıştı . Kadoran da ne kadar yaşadığı acıları düşünsede bunların babası ile bir alakasının olmadığını düşünüyordu . Onu anlayabiliyordu ihtiyar kral oğlunun yanına oturdu ve gözlerinin içine bakarak çalışmalarına decyam et Kadoran senin için biraz daha dayanırım .
Kadoranın gözünden yaşlar akmak üzereydi ama kendi tuttu ve sağol baba diye cevap verdi.

Yaşlı kral Kadoranı tutup sıkıca sarıldı ve ağlamaya başladı . Daha sonra saatlerce konuştular . Bir Kadoran biraz sıkkın bir şekilde annem neden benden bu kadar nefret ediyor dedi .
Yaşlı kral önce biraz duraksadı ama en iyisi herşeyi öğrense daha iyi olur .
Senin annen diye bildiğin kişi aslında senin teyzen annenle birbirlerine nerdeyse birebir benziyorlardı annen öldükten sonra sırf onu tekrar görebileyim diye onunla evlendim ama sana böyle davracağını bilemezdim .

Kadoran zaten insan anlamasada kalbi anlıyor küçüklüğümden beri onu annem olarak görememiştim . Kadoran Maryy de onun kızı değil mi . Yaşlı kral evet ama ne olur annesi için kızına kötü davranma . Kadoran hayır tabi ki de böyle bir şey yapmam o hala benim kardeşim .

Senden de bu beklenirdi zaten .
Daha sonra yerinden kalkıp sana iyi geceler bu arada iki gün sonra halka bir konuşma yapacağım ve sende yanımda olacaksın dedi ve yüzünde büyük bir gülümseme ile odadan çıktı .

Sabah olduğunda Kadoran erkenden uyanmıştı güneş bile hala yükselmemişken dışarıda yeni eğitmenlerinin karşısında hazır olda duruyordu selam verip lütfen beni diğer insanlardan ayırmayıp en iyi şekilde eğitin .

Baş eğitmen iyi o zaman genç adam ne kadar dayanıklısın görelim bakalım ilk olarak yaşam enerjin ne onu görelim dedi ve küçük hapı uzattı . Ama Kadoran bunu reddetip hayır bunu zor yoldan yapmak isterim .
Baş eğitmen uzun zamandır senin kadar dişli birini görmedim demek bunu zor yoldan yapmak istiyorsun iyi o zaman karşıma geç diğerleri emin misin ölürse ne olur dediler endişeli bir şekilde .
Baş eğitmen zaten yaşlı bir adamım ölümüm yakın ölmeden gerçek bir öğrencim olsun istiyorum .
Elindeki kızıl yaşam enerjisini topladı . Kadoran oldukça heyecanlamıştı . Yaşlı adam enerjisini Kadorana doğru yönlendirdi .
Enerji Kadoranın derisinden içeri girip adeta iç organlarını yakıyordu . Dizlerinin üzerine çöktü ve bayıldı ama kan kırmızısı yaşam enrjisi bedeninden yayılmaya başladı .
Eğitmen nadir bir tür değil ama eminimki çok güçlü olacak . Şimdi gidin şunu ayıltın daha işimiz var .

Bu sırada Karan ve diğerleri hanın küçük bir odasında görevi tartışıyorlardı . Karan başka yerkerden bir haber gelmiş mi diye sordu . Kıdemli avcı gelen habercinin söylediğine göre hala hiç bir iz bulamamışlar . Yanındaki avcı belki de güvenliği çok sıkı tuttuğumuzu anlayıp bundan vazgeçmişlerdir .
Karan hayır arkadyalıların vazgeçeceğini hiç sanmıyorum bence stratejilerini değiştirdiler .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN..

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now