YENİ DÜŞMAN

3.6K 340 10
                                    

5.takım kampa 1 kişi eksik ve sırtlarında gron cesetleri ile dönmüşlerdi . Biri hariç diğerleri çeşitli yerlerinden yaraları vardı . Onların bu halini görenler şaşırmamıştı avcılıkta ilk günden tüm takım ölebiliyordu . Cesetleri yere yığdıktan sonra diğerleri tedavi için kamp şifacısının yanına giderken .

Karan rapor vermek için sorumlunun yanına gitti . Sorumlunun yanına gelip Herat'ın ölümü ve gronlar hakkında bilgi verdikten sonra sorumlu ona eksik oldukları için gruplarına yeni birini dahil edeceğini söyledi .

Karan daha sonra arkadaşlarının yanına geri döndü . Onu gören Gardon bakın geliyor diye yanındakileri uyardı . Karan yanlarına geldiğinde arkadaşlarının yaralarının çoktan iyileşmiş olduğunu fark etti her zamanki sihirli iksirler diye düşündü . Sonra aklına bir fikir geldi kendi iksirlerini yaparsa av zamanı bunun onlara büyük bir katkısı olurdu .

Üçlü Karan'a bakıp hayatımızı kurtardığın için teşekkür ederiz . Karan bunun karşısında gülümsiyerek arkadaş olmak bunu gerektirir değilmi diyerek karşılık verdi . Karan'ın arkadaşlık gibi bir derdi yoktu asıl istediği onları buna inandırmaktı arasını iyi tutarsa işine yarayabilirlerdi .

Nema söze girip bizim bir önerimiz var takımın başı olmanı istiyoruz . Karan'ın beklediğide buydu Gülerek öyle diyorsanız tamam diye karşılık verdi . Daha sonra neyse Çadıra dönüp dinlenmeye devam edin ben biraz dolaşacağım deyip yanlarından ayrıldı .

Hızlı adımlarla etrafı taramaya başladı . Yela ve takımı ortalarda yoktu kamp'ın girişine giderek bir köşeye oturup beklemeye başladı . Saatler sonra Yela takımıyla birlikte geri dönmüştü .

Kendininkine nazaran Yela'nın takımının işi daha kolay olmuştu Yelanın takımı geçtikten sonra Bir takım daha gelmişiti ve bir ateş ayısı yakalamışlardı . Önlerinde yürüyen sarışın çocuk KampIn en çok gelecek vaad eden acemisi Maren idi Maren bir patron sınıfıydı .

Kendini beğenmiş tavırları Karan' Kayn'ı hatırlatmıştı . Gülerek sanırım kendime yeni bir av buldum dedi.

Maren Karan'a bakarak önümden çekilsene aptal diye çıkıştı . Karan sesini çıkarmadan hızlıca önünden çekildi . Yüzünden gülümsemesi eksik olmuyordu . Kapışmak için yeni biri olması iyiydi .

Keyifli bir şekilde çadıra döndü çadırdan içeri girdiğinde diğerlerini keyifli bir şekilde oturmuş konuşurken buldu içinden dün nerdeyse öleceklerdi bu gün ise oturmuş gülüşüyorlardı onların yerinde olsam eksiklerimi kapatmaya çalışırdım her zaman birinin onları kurtarmayacağını bilmeleri gerek diye düşündü .

Yanlarına oturup bu arada söylemeyi unuttum takıma yeni biri katılacakmış .

Bunu duyan Gardon acaba nasıl bir diye düşündü derken çadıra siyah saçlı kahverengi gözlü beyaz tenli uzun bir çocuk girdi kısmen yakışıklı denebilecek bir yüzü vardı . İçeri girip kısık bir sesle merhaba ben yeni takım üyesi Ramon deyip selam verdi .

Karan lafa girip tanıştığıma memnun oldum Ramon geç oturda tanışalım . Çocuk yavaş adımlarla gelip yanlarına oturdu ve yeni takım arkadaşlarıyla tanıştı.

Beran Ramon'a dönüp Sende bizim gibi acemisin değilmi diye sordu .

Ramon'un ifadesi değişmişti hayır ben 3 aydır burdayım . Beran şaşırarak bunca zaman sana takım bulmadılar mı diye sordu . Ramon hayır buldular hatta onlarla görevlere gittik ama bir gün Gronlar etrafımızı sardı onlarla savaştık takım arkadaşlarım benim kadar güçlü ve akıllı değillerdi bir bir parçalanıp yenmelerine şahit oldum . Sonumun onlar gibi olmaması için tüm gücümle onları yarıp bir yol açarak kaçtım ve saklandım .

Beran keşke sormasaydım diye düşündü . Sonra Ramon gülerek ama neticede ben hayatta kaldım önemli olan bu değilmi dedi ve gülmeye devam Karan takıma böyle biri katıldığı için sevinmişti . Nema ise bir delinin daha katıldığını düşünüp haline acıdı .

Karan bu arada Ramon avcı sınıfın ne . Ramon ona bakıp avcı sınıfımmı bir katılaştırıcıyım diye cevap verdi . Karan konuşmayı bırakıp antreman sahasına doğru yola çıktı . diğerleri onun bu hareketine oldukça şaşırmışlardı . Karan saha gidip antreman yapmaya başladı sonra diğerleride ona katıldı etrafdakiler oldukça şaşırmışlardı ilk günden hayatta kaldıklarına sevinen acemiler yerine antreman yapan acemiler vardı bu görülmüş şey değildi .

Çoğu avcı bu hareketlerinden dolayı onları tebrik ediyordu gerçek bir avcı her zaman zinde olmalıydı dinlenmek avcılara göre bir hareket değildi . O sırada cüsseli orta yaşlı bir adam yanlarına geldi ve sizleri tebrik ederim acemiler yaptığınız şey oldukça iyi ben Kamp lideri Demas acemiler hemen selam durmuşlardı .

Demas buna gerek yok çalışmaya devam edin bu arada bir ay sonra acemilerin yıllık yarışı var .

Karan yıllık yarış mı dedi . Demas lafına devam edip evet yıllık yarış her sene acemiler yaz başlangıcında bu yarışa katılır her takım aynı anda ava çıkar ve akşama kadar en cüsseli avı yakalayan kazanır basit o zamana kadara kendinizi geliştirmeye çalışın .

Demas hızlı adımlarla geri döndü Karan ve diğerleri ise akşama kadar çalışmaya devam etti . Ramon Karan'ın liderliğini kabul etmişti . Ama yinede bir isimsizin bu kadar güçlü olduğunu anlamamıştı .

Diğerleri onun önceki gün yaptıklarını anlatmışlardı . Akşama kadar çalışdıktan sonra acemiler yorgun bir şekilde yemek yeyip çadırlarının önünde bir ateş yakıp önüne oturdular sırayla geçmişlerinden bahsettiler sıra Karan'a geldiğinde herkes meraklı bir şekilde kulak kesilmişti .

Karan bir ailem yok yıllar boyu ustamın yanında yaşadıktan sonra avcılara katıldım herhangi bir amacım yok sadece geçinmeye çalışan biriyim .

Karan onlara güvenmemesi gerektiğini düşündüğünden onlara hakkında bilgi vermemesi gerekiyordu onu boş verinde size bir efsane anlatayım dedi Gardon bunu büyük babamdan duymuştum herkes dikkatini ona vermişti .

Söylenenlere göklerin iyi ve kötü olmak üzere iki farklı ruhu vardır bunlar dünyanın başlangıcından beri kavga ederlermiş iyi taraf normal hava olayları oluştururken kötü taraf fırtınaları kasırgaları şimşekleri oluştururmuş . Sürekli savaşır üstün gelen belirli bir zman istediğini yaparmış . Ama bir gün kötü taraf iyi tarafı kötü bir yenilgiye uğratacakve uzun zaman o hükmedecek hüküm süresi arttıkça acımasızlığı ve oluşturduğu felaketler artacak taki üzerimize yıldızları düşürene kadar dünya yanmaya başladığında iyi taraf yeniden ayaklanacak ve kötü tarafa karşı durup onla savaşacak sonucu ne olacak bu savaşın bilinmez eğer iyi taraf yenerse denge devam edecek ama kötü taraf yenerse iyi taraf yok olacak ve kötü taraf hüküm hakkını ele geçirip dünyayı üzerinde tek bir canlı kalmayıncaya dek harap edecek ve herkes bu dünyadan gittiğinde amacı kalmayan kötü taraf dengenin önemini anladığında çok geç olacak umarın o gün geldiğinde denge korunur yoksa bu sonumuz olur .

Bu anlattığım 2. yıkımın efsanesi Karan 1. yıkımın efsanesini yıllar önce yaşlı bir kadından duymuştu Toprağın İsyanı Karan acaba 3. yıkım efsanesi ne diye düşündü .

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ............

Not: hikayede anlatılan efsanelerin hiçbiri boş yere değil

CANAVAR AVCISI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin