HAYALETİN ANTLAŞMASI

2.4K 253 17
                                    

Karar salonu kara gölgelere esir olmuştu . Yer zangır zangır titriyordu . Salondakilerin kalplerine büyük bir korku düşmüştü Karana doğru bakmaya bile cesaret edemiyorlardı .
Karan insandan çok kara bir şeytan gibiydi . Adeta karanlık ve korkunun başı haline gelmişti .
Salondaki titretme daha da artıp depreme dönüşüyordu .
Bu sırada Karan söyleyin bakalım benim yokluğumu fırsat bilip bana ölü mü diyorsunuz .

Temsilcilere döndü ve elini pençe şekline sokup bağrına sapladı ve ve çekti elinde kan fışkıran bir kalp vardı . Bu manzaraya tanık olanlar korkudan dizlerinin üzerine çöküp titiriyorlardı . Karan gülerek ölülerin kalbi atar mı dedi ve elindeki kalbi masanın üzerine çarptı . Temsilciler masalarından kalkıp geri çekildiler . Stanın yüzü kana bulanmıştı .
Söze girip yüce vahşi toprakların hayaleti bizi mazur görün yardımınızı bizden kestiğinizde bizde aptallığımız yüzünden sizi ölü sandık yoksa ne haddimize .

Karan böyle olacak zaten size tersini söyleyen bir şey var mı . Salondan hiç ses çıkmamıştı . Cevap verin diye gürledi salondakiler korkularından dizlerinin üzerine çökmüşlerdi . Böyle bir şeye karşı koymak için yeteri kadar cesaretleri yoktu .
Karan ruk vadisi benim korumam altındadır buraya saldıran bu saatten sonra bana saldırmıştır . Şimdi buranın güvenliği hakkında bir şüpheniz var mı . Diz çökmeyi bırakın ve ayağa kalkın . Kara gölgeler yok olup gitti ve salon eski haline geldi . Üzerlerindeki baskı yok olmuştu artık . Herkes ayağa kalktığında Karan işte böyle dik durun her zaman . Ben sizin düşmanınız değilim ama unutmayın ki dostunuzda değilim bu yüzden ayağınızı denk alın buralarda benim sözüm geçer .

Başarısız olan Stan ona şüphe yok efendim siz tüm krallıkların ortak değerisiniz bu yüzden size güvenimiz sonsuz nasıl diyorsanız öyle yapalım .
Karan kuzey birliğinin meclisi ruk vadisinde kurulacak güvenlik bizzat ben sorumluluğumda olacak .

Siyah cübbeli yaşlı adam tüy kalemini eline alıp bunu sözleşmenin altına eklemem gerek dedi ve bir şeyler karlamaya başladı temsilciler yerlerine oturmuşlar Karananda bir sandayle getirtildi . Yaşlı adam işi bitinci kağıdı masanın üzerine koyup okumaya başladı .
Vahşi toprakların hayaleti , 15 krallık ve bilgeler meclisinin huzurunda Kuzey krallıkları birliğini Ruk vadisinde kuruyorum yönetimi 15 krallığa ve bilgeler meclisine korunması vahşi toprrakların hayaletine aittir .

Kağıdı temsilcilere uzattı hepsi sıra ile krallık mühürlerini başmışlardı . En sonunda kağıt Karanın önüne geldi yaşlı adam efendim mühür basmanız gerekiyor . Karanın basacak herhangi bir mührü yoktu o anda aklına bir şey gelmişti . Bir bıçak çıkarıp parmağını kesti baş parmağını kana buladıktan sonra kağıda bastı ve yaşlı adama geri uzattı .
Yaşlı adam kağıdı biraz daha inceledikten sonra söze girdi . Bu günden itibaren Kuzey krallıkları birliği resmen kurulmuştur . Sözleşme güvende tutulması için bilgeler meclisi bünyesinde saklanacaktır .

Sözleşme kağıdını alıp genç yardımcısı ile beraber hızlı adımlarla salonu terk etti . Temsilciler ayağa kalkıp birbirleri ile el sıkışmaya başlamışlardı . Karan ayağa kalkınca gözler yeniden ona döndü . Stan öne çıkıp sizinle el sıkışmak isterim vahşi toprakların hayaleti .
Karan güler bir yüzle elini uzattı ikili el sıkışırken Karan gülerek benden bu günlük bu kadar yapmam gereken işler var . Bu arada bay Stan bir daha arkamdan böyle konuşmaya yeltenirsen tüm aileni bir gece ses bile çıkarmadan öldürürüm . Tüm akrabalarını tandığın sevdiğin insanları sokakta selam verdiğin insanları bile öldürürüm . Bu koca dünyada yanlız kalırsın seni öldürmem için bana yalvarırsın anladın mı . Toz olup yok oldu bir anda . Salondakiler sonumda biraz olsun rahatlayabilmişlerdi . Stanın yüzü korkudan bembeyaz kesmiş kelime edemez olmuştu .

Bu sırada Deon ve Kadoran Tatlı dilin haline bakıp gülmemek için kendilerini zor tutuyorlardı .
Biraz sonra temsilci grupları salonu terk etmişti .

Geride Kadoran ve Deon kalmıştı. Karar masasında karşılıklı oturmuş sohbet ediyorlardı . Deon bu senin işin değil mi diye sordu .
Kadoran gülerek olmasını isterdim ama benle bir alakası yok  .
Deon gerçekten vahşi toprakşarın hayaletini tandığına inanamıyorum o yaşayan bir efsane gerçek olduğuna bile inanmıyordum.

Kadoran şans işte hayatın insanın karşısına neler çıkaracağı hiç belli olmuyor . Bir han köşesinde karşılaştık onunla kendinden emin bir insandı korkusuzdu ve akıllıydı bana yeni bir hayatın şansını verdi bende bunu olabilecek en iyi şekilde kullanmak istiyorum . Neyse bunları boş ver şimdi gidip  biraz dinlenelim . Bu gün 10 yıl birden yaşlanmış gibi hissediyorum biraz uyumuzsan yere yığılacağım .
İkili salonun çıkış kapısının önüne gelmişlerdi buraya girdiğinden beri Kadoranın içinde oldukça garip bir his vardı. Buranın kendi ruhu var gibiydi son bir defa daha arkaya baktı masanın önünde 10 tane avcı karşı karşıya oturmuştu . Gözlerini açıp kapattı ve yok olmuşlardı . Kadoran şaşırsada Deona anlatmaktan vazgeçti ve dışarı çıktılar dışarıda tipi halinde kar yağıyordu .
Kadoran yarın sabah geri döneceğiz bu yüzden şimdiden hoşçakal Deon . Deon bir daha görüşmek üzere fakip prens deyip adamlarının yanına gitti .

Kadoranda yavaş adımlarla adamlarının yanına giderken başlarında Karanın olduğunu fark etti tam bir şey söyleyecek ilken kafasında Karanın sesi yankılandı sakın belli etme onlar beni hala arta olarak görüyorlar . Adamları ile birlikte yola çıkıp herkes dağıldıktan sonra Karanla yanlız kalmıştı . Kadoran sence ortaya çıkman doğru mu oldu . Karan sorun yok bu dünyada çekindiğim sadece bir kişi var oda beni nerde olursam yada hangi görünüşte olursam olayım bulabilir bu yüzden gizli kalmanın bir manası yok Megana geri döndüğümüzde eski hayatıma geri döneceğim .

Nasıl istiyorsan öyle olsun dedi Kadoran . Karan genç prensin yanından ayrılıp malikaneye doğru yola koyuldu . Kar son hızda yağmaya devam ediyordu .
Malikanenin önüne geldiğinde kapıyı birkaç defa hafifçe tıklattı ve kapı açıldı .

Bu sırada karların arasında bir haberci kuş Megana doğru yola çıkmıştı birkaç gün sonra Meganda bir haber herkes şaşkındı çünki hayalet geri dönmüştü . Bu sırada bir han köşesinde oturan genç bir adam gülerek döndüyse ne olmuş ki bu sefer o bile bizim karşımızda duramıyacak cebinden içimde mor renkte garip bir sıvı bulunan küçük bir cam şişe çıkardı ve ona bakarak bakalım bu küçük şey karşısında ne yapabileceksiniz yeni dünya düzenini siz aptal avcılar değil  biz suikastçılar kuracağız .

Gezgin ıssız bir vadide bir taşa yaslanmış dinlenirken oynamaya devam edin oynayın ve beni eğlenderin sonuçta kazanan ben olacağım .
Bu sırada ilerde ona doğru gelen iki yaşlı adamı fark etti . Adamlardan biri bizi de unutma gezgin istediğimizi bulduk .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN....

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now