YENİ GÖREV

3.1K 293 7
                                    

Karan ateşin başında oturmuş olanları düşünüyordu . Sönmek üzere olan ateşe biraz daha odun atıp düşünmeye devam etti gecenin soğuk rüzgarları ateşe rağmen Karanın içini titretmişti .

Gökyüzünü izlemeye başladı . Parlak kum taneleri gibi serpilmiş yıldızlar ve dolunay ona oldukça güzel bir görüntü sunuyordu . Düşünmeyi bırakıp kendi uykunun tatlı kollarına bırakmıştı .

Gece aniden uyanıp etrafına baktı . Ateş çoktan sönmüştü . Zorlanarak yerinden kalkıp uyumaya giderken . Uzakta bir hareketlilik fark etti . Görünmez olup karanlıktaki gölgeye doğru ilerlemeye başladı .

Gelen kişi Yodaydı Karan onu görünce tekrar görünür hale gelmişti .

Karanın aniden karşısına çıkınca korkan Yoda geriye doğru sıçradı. Karan korkuttuğum için özür dilerim seni tanıyamadım.

Yoda rahat bit nefes aldıktan sonra sorun yok benimde dalgınlığıma geldi herhalde .
Neyse bunları boşverde geçip oturalım yolda atımı kaybedince buraya kadar yayan bir şekilde geldim .

Karan ileriyi göstererek öyle ise geç oturalım . İkili oturduktan sonra Karan ateşi canlandırmaya çalışırken Yoda şimdilik ateşi boş verde beni dinle . Karargah başka bir görev için çağırıyor .

Karan bu sefer ne istiyorlarmış diye sordu . Yoda ödül avcılarına yardım etmeni istiyorlar . Karan tam olarak ne konuda onlara yardım edeceğim .
Yoda doğrusu bunu bizde bilmiyoruz bildiğin gibi ödül avcılar vahşi topraklarda değerleri olan şeylerin peşine düşerler . Geçen günlerde krallığa bir mektup yolladılar yazanlara göre Meganın eski bir milli hazinesini bulmuşlar onu istediğimizi bildiklerinden küçük bir yardım karşılığında bize verceklerini söylediler .

İşte burda senin yapman gereken beyaz dağların etekkerinde onlarla buluşup yardım etmek .

Karan isterseniz bunu zorlada yapabilirim . Yoda böyle yapamayız çünki onlar eşi bulunmaz avcılar her türlü şeyi bulur ve satarlar onlarca senedir onların sayesinde büyük kazançlarımız oldu . Bu yüzden gönüllerini hoş tutarsak bu bizim için iyi olur .

Karan doğrusu Megan krallığını gizli devlet politikasını anlayamıyorum gerektiğinde hadutlar isyancılar ve çeşitli örgütler ile anlaşma yapabiliyor .

Yoda işte bu yüzden büyük bir krallık çünkü güçlü bir ülke kriz zamanlarında kimle olursa olsun  anlaşma yapnayı ve onları kontrol etmeyi bilmeli .

Yoda ayrıca nede bu kadar saldırgansın anlamıyorum insan kazanmak her zaman daha iyidir öldürmek değil hem ödül avcıları sıradan kişiler değil bir ödül avcısı olmak için çok güçlü olmak gerekir .

Senin içinde zor zamanlar olduğunu biliyorum gelişmiş duyular tekniği giderek yayılmaya başladı . Duvarın arkasını bile görebilen insanlar olduğunu duydum .

Karan neyse yorulmuş olmalısın istersen geç içeride uyu yada açsan yiyecek bir şeyler getirebilirim .

Yoda kibarlığın için saol biraz uyusam benim için yeterli etrafına baktıktan sonra belliki geç bir saatte geldim dedi .
Karan biraz öyle oldu neyse bunu boş verde geç biraz uyu .
Yoda meraklı bir şekilde sen oturmaya devam mı edeceksin diye sordu .

Karan ben biraz daha oturup düşüneceğim diye cevap verdi .
Yoda sessiz adımlar ile ejderin kafatasına girdi ve Karanın boş tulumuna uzandı ve gözlerini kapadı .

Karan ise hala dışarıda düşünmek ile meşguldü güçleri giderek daha işe yaramaz bir hale geldiğinde ne yapacaktı . Görünmezlik olmadan ne yapacağı hakkında bir fikri yoktu buda kendine olan güvenini azaltmıştı.

O anda aklına Dandan aldığı bir nasihat gelmişti yeteri kadar çalışırsan en işe yaramaz yeteneği bile çok güçlü bir hale getirebilirsin .
Karan en sonunda anlamıştı çalışmaya ihtiyacı vardı hemde çok  çalışmaya kendi kendine belkide şu işleti biraz askıya alıp kendimi geliştirsem daha iyi olacak Gecenin karşısına çıktığım zamanki gibi şans her zaman yanımda olmayacak .

Bir kaç saat sonra güneşin ışıkları yüzüne çarpınca gözlerini açmıştı etrafına baktı diğerleti çoktan uyanmış Yoda ve Harma sohbet ediyor . Ramon ise ava çıkmak için eşyalarını hazırlıyordu . Diğer üçü ise ortada yoktu .

Yerinden kalkıp sohbet eden ikilinin yanına gelmişti . Harma ona dönerek Karan Danın öğrencisi olduğunu bilmiyordum .
Karan ihitiyar Danı tanıyormusun diye sordu .

Harma tabikide tanıyorum onla ben eskiden beri arkadaştık acemilik yıllarımı onunla geçirmiştim .

Yoda Karana bakarak bu öğle yola çıkacağız hazırlanmaya başlamalısın .
Bu sırada yanlarına gelen Ramon sana iyi yolculuklar Karan benim ava gitmem gerek .
Karan sende gekseydin iyi olurdu ama görev için bir kişi istiyorlarmış .

Ramon boş ver artık bir dahaki sefere hoşcakal . Eşyalarını alıp ormana doğru yola koyuldu bir kaç saat sonra ayağa kalkan Yoda Harmaya bizim artık gitme zamanımız geldi Karan sende hazırsan yola çıkalım artık .

Karan biraz bekle deyip Harmaya bir kese uzatarak işte istediğin haşere kovucu kampın etrafına sepersen buraya yaklaşamazlar .
Harma keseye uzanıp aldıktan sonra teşekkür ederim iyi yolculuklar .

Karan gitmeden sana önemli bir şey açıklamam gerek bizim arkadyalı üç avcı bizden bir şeyler gizliyorlar ben yok iken onlara dikkat edin .
Harma demek sonunda fark ettin .
Karan şaşırmış bir şekilde bundan haberim varmıydı dedi. Harma gülerek ben bu saçları değirmende ağırtmadım  genç avcı bir şeyler gizlediklerini  geldikleri ilk gün anlamıştım merak etme bir sorun çıkarsa olaya bizzat ben el koyarım .

Karan tamam öyleyse kendine ve Ramona dikkat et dedi . İkili yola koyulmuştu .

Akşama kadar yola devam ettikten sonra geceyi bir ormanın içinde büyük bir ağacın altında geçireceklerdi . Karan ateşi yakmış Yoda ise biraz et çıkarıp pişirmeye başlamıştı .

Karan sencede yayılan et kokusu canavarları buraya çekmez mi diye sordu .

Yoda buraları iyi bilirim fazla canavar görülmez görülenler ise çok güçlü olmaz diye cevap verdi .
Karan neden buluşma yeri için beyaz dağları istediler .

Yoda özel bir nedeni olduğunu sanmıyorum tahminime göre saklanma yerlerine yakın olduğu için .
Karan tekrar söze girerek beyaz dağlar tam olarak nasıl bir yer biliyormusun diye sordu .

Yoda biraz düşündükten sonra beyaz dağlar adını renginden alır dağın bulunduğu bölgedeki toprak güneş ışığına maruz kalınca beyaz bir şekilde parlar çok uzaklardan bile orasını fark edebilirsin .

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tekrardan yola koyulmuşlardı .
Üç günlük yolculuğun ardından sonunda beyaz dağlara varmışlardı . Uzaktan dağları gören Karan hayret etmişti bu görüntüye yıldız gibi parlayan sıra dağlar karşısındaydı .

Gerçekten çok güzel bir görüntü dedi kendi kendine . Onu duyan Yoda emin ol bu daha hiç bir şey bir gün dünyaya açılırsan göreceğin şeyler bundan çok daha hayret verici olacak .

Kim bilir vahşi topraklarda daha keşfedilmemiş ne güzellikler vardır .
Karan hiç onları görmek istemedin mi diye sordu .
Yoda evet istemiştim gençliğimde tek isteğim dünyanın bilinmezlerine doğru yol almaktı ama gücümün bundan fazlasını kaldıramıyacağını anlayıp olduğum yerde kalmaya karar verdim .

Karan gerçekten bu kadar tehlikeli mi diye sordu .
Yoda haberin var mı bilmiyorum ama bilinen tarihte sadece iki kişi vahşi toprakların bilinmezlerine gitti sadece iki kişi ve onların ikiside geri dönmedi .

Bu sırada Karan beyaz dağların altında kendilerini bekleyen küçük grubu fark etti..

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. ......

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now