YOLUMUZUN ÜSTÜNDE

3.2K 315 1
                                    

İkili sorumlunun odasına hızla dalıp ne diyeceğini bekliyorlardı . İhtiyar adam görevinizi iyi bir şekilde yerine getirdiniz cebinden iki kese ve iki tanede boyut yüzüğü çıkararak bu iki kese görevinizi iyi bir şekilde yerine getirdiğiniz için Karan önceki görevinin ödülü de bunun içinde ve boyut yüzüğüne sahip olmadığınızı fark ettik bu yüzden avcı konseyi bu yüzükleri size yolladı .

Yüzüklere bakarak bunlar gerçekten çok nadir boyut yüzükleridir bunun için kaybetmemeye çalışın . İkili selam verip kapıya doğru yönelmişlerdi derken sorumlu arkadan nereye gidiyorsunuz diye onları durdurdu ne olduğunu anlayan Karan ve Ramon sorumluya doğru dönmüşlerdi Ramonun yüzünde sıkkın bir ifade vardı .

Sorumlu konsey yeni bir görev için siz ikinizi seçti . Karan şaşırmasa da öyle bir ifade ile bakarak görev mi diye sordu .

Sorumlu yeniden söze girerek merak etmenize gerek yok sadece geçerken uğrayacaksınız ve bir emaneti alacaksınız ve Ejder iskeleti kampının bir önündeki kamp olan kaplan kampı yöneticisine teslim edeceksiniz .

Ramon saygıdan ödün vermeden efendim bahsettiğiniz emaneti nereden alacağız diye sordu .

Sorumlu hınzır bir ifade ile gülerek haydutlardan diye cevap verdi . Bunu duyan Ramon anlamamış bir şekilde haydutlar mı dedi . Sorumlu merak etmene gerek yok bizimle anlaşma yaptılar . Onlardan alacağımız şey karşısında sizde onlara bir şey vereceksiniz . Gizli üstleri Kıyım kanyonunda masada duran küçük sandığı göstererek bunu onlara götürüp karşılığında gri kristali alıp kaplan kampına teslim edeceksiniz basit ve güvenli bir görev geçerken uğrayacaksınız sadece .

Karan söze girerek bu görevi yapmaktan gurur duyarız efendim ama bir sorum var bu kristali ödeme yapmadan da alabilirim neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyoruz ki .

Sorumlu ne yazık ki bu o kadar basit değil genç adam gri kristalin gücü tüm yaşam enerjilerini engellemektir alanına girdiğinde kesinlikle güçlerini kullanamazsın ayrı onlar bir şey çalar isek bize düşman kesilirler ve anlaşmayı bozup kervanlarımıza saldırmaya başlarlar .

Ramon şaşırarak böyle bir anlaşma olduğunu bilmiyordun . Sorumlu tabiki bilmiyorsun diğer krallıklar haydutlar ile anlaşma yaptığımızı öğrenir ise ilk işleri bize ambargo uygulamak olur şimdi neden kervanlarda krallık bayrağından bulunur anladım mı .

Bu arada genç adam sana söylemeyi unuttuğum verilen görevlerden birine bahsedecek gösterecek veya yazacak yada bilgi verecek bir harekette bulunur isen yaptığın yemin bozulmuş olur ve kalbin patlayarak ölürsün .

Ramon ilk defa konuşkan birisi olmadığına sevinmişti . Sorumlu kasayı Karana uzatarak işte bunu alıp iyi bir şekilde gizleyin kanyona vardığında sizi bir haydut grubu karşılayacak kristali alana kadar iyice gizleyin bu haydutların ne yapacağı belli olmaz . Şimdi gidebilirsiniz biraz dinlenin akşam yola çıkacaksınız . Genç avcılar selam vererek odadan çıkıp dinlenmek için odalarına geri dönmüşlerdi .

Akşama olmasına az bir zaman kala ikisi de hazır bir şekilde dışarıdaydılar . Atlarına atlayıp günün son ışıkları ile beraber yola çıkmışlardı . Saatlerce yolculuktan sonra atların dinlenip su içmesi için bir ormanın kıyısında durmuşlardı . Karan hızla bir ateş yaktıktan sonra başına oturup sohbet etmeye başlamışlardı .

Karan bir şeyi merak ediyorum Ramon gerçekten bunları yaşadığın için mutlu musun yani maceralara atılmak ve ölümle burun buruna gelmek yoksa birisine kendini kanıtlamak için mi .

Ramon şaşırarak bun da nereden çıkardın diye sordu . Karan çünkü ne zaman tehlikeye atılsan yüzünde endişeli bir ifade var bunu istemiyor gibisin sanki zorla yapıyormuşçasına bir halin var .

Ramon biraz tavırlı bir şekilde önceden de dediğim gibi macera severim ama canımı daha çok .

Karan dostuna bakarak beni kandırmaya çalışma canını seven birinin avcılarda işi olmaz bir derdin var ise bana anlatabilirsin neticede senin dostunum .

Ramon tamam öyleyse dostum sana her şeyi anlatacağım . Doğru maceralara girmeyi sevmiyorum çünkü ölmekten korkuyorum çünkü ölümden korkuyorum daha doğru ben ölünce arkamda bırakacaklarımdan korkuyorum . Bir ailem var ve tüm ümitleri ben olmuş durumdayım onlara daha iyi bir hayat yaşatmak istiyorum . Ama bunun için macera işlerini kenara bırakıp normal bir avcı olarak devam etmem gerekiyordu bir gün ailemin yanına benden geriye kalan eşyalarımın gitmesini istiyorum buna dayanamazlar babam yıllaradır çalışamıyor annemde aynı şekilde kız kardeşimi sokaklardan korumalıyım aileme bakmak hayallerimin sonuydu bende çok güçlü olup maceralara atıldıktan sonra tek parça geri döner isem bir sorun olmayacağını düşünüyordum şans yüzme güldü ve böyle bir güce kavuştum .

Ama içimden bir his sonunda öleceğimi düşündürüyor . Ailem için pervasızca davranamam bana inanıyorlar . Bunları anlayacağını sanmam neticede senin hiç böyle bir derdin olmamıştır . Bakman gereken yada sorumlu olduğun birileri yok .

Karan anlayamam ama sen tek olmayı sorunsuz olmak mı sanıyorsun yüzü kızgın bir ifade almış sesi yükselmişti . döneceğin bir evin ailen seni seven insanlar güvendiğin yanında rahat hissettiğin insanlar olmaması . Sen öldükten sonra kimsenin arkandan üzülmeyeceğini bilmek ailesi insanlar ölse bile yine de hatırlanır anılır  ama benim gibiler ölünce yok olup giderler adları anılmaz kimse üzülmez kimse öldüğünün farkına bile varmaz tıpkı yaşadığının farkına varmadıkları gibi bir hiç olarak yaşar ve bir hiç olarak ölürsün yok olursun anladın mı o yüzden asıl ben canımı düşünmeliyim .

Ramon söylediklerine pişman olarak özür dilerim Karan bilmeden konuştum ne olur beni affet aptallık ettim .

Karan kızgın bir şekilde her neyse bunları boş ver artık uyuyalım daha uzun bir yolumuz var . Arkasına dönüp uykuya dalmıştı . Ramon dostuna söylediği sözleri için pişman ve kendine kızgındı ilk defa Karandan böyle bir tepki aldığı için şaşkındı . Damarına basmış olmayım diye düşündü . Düşünmeyi bırakıp uzanarak gözlerini yumup uykuya daldı .

Karan onu dürterek uyandırmıştı . Uyku sersemi bir şekilde etrafta göz gezdirirken Karan kalkıp hazırla yola çıkmamız gerek dedi . Güneşin ışıkları tepeleri aydınlatmıştı . İkili yollarına devam ettiler yarım gün sonra Kanyona varmışlardı .

Kanyonu gören Karan Ramona dönerek neşeli bir ifade ile işte karşında kıyım kanyonu buraya bu adı veren üzerinde yapılan savaşlardır yıllarca ordular burada karşılaşıp savaşmış efsaneler yazılmış çok kan akmış çok sevinç yaşanmıştır dünyanın kaderinin belirlendiği yerdir burası enerji kullanmayı öğrenenlerin savaştıkları ilk yer burasıdır söylenenlere göre savaş o kadar şiddetli geçmiş ki yer yıkılıp Kıyım kanyonunu ortaya çıkmış .

300 yıl önce olan savaşta Tüm krallıklar iki gruba ayrılmış ve doğu krallıklarını o kadar ağır bir yenilgiye uğratmış ki burada dünyadaki en büyük kıyımın ve vahşetin yaşandığı söylenir o zaman bu zamandır buraya yıkım kanyonu demişler insanlar hala geceleri ölen askerlerin ruhlarının kanyonda dolaştığını söyler . Doğrusu haydutlar saklanmak için doğru bir yer seçmemişler .

Ramon ilerdeki küçük gruba bakarak sanırım aradığımız kişileri bulduk ..............

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM .................

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now