VAHŞİ BİR DOST

2.7K 306 12
                                    

Karan ve Ramon tipi halinde yağan karın altında bir metre bile önlerini göremezken ilerlemeye devam ediyorlardı . Karanın arkasından gelen Ramon doğru yönde olduğumuza emin misin diye sordu . Karan Harmanın dediği gibi doğuya doğru ilerliyoruz . Bence çok yaklaştık bu hava koşulları bunun göstergesi .

Ramon şimdi biraz güneş ışığı görmek için neler vermezdim lanet olsun gece ile gündüzü ayıramaz oldum sadece karanlık var . Kaç saat daha yürümemiz gerek biliyor musun .

Karan kolunu öne tutup rüzgara karşı ilerlerken bilmiyorum sadece yürü ve daha fazla konuşma ben de bu durumdan çok memnun değilim .

İkili birkaç saat sonra ormanın içinde giderken ağaçların çatı gibi üst üste devrildikleri bir yere gelmişlerdi . Devrilen ağaçların altındaki yer onlara küçük bir evi andırmıştı . Karan sanırım burada biraz dinlenebiliriz dedi .

İkili işe koyuldu altta duran karı elleri ile küreyip attıktan sonra ateş yakıp başına oturmuşlardı . Hava giderek daha kararıyordu . Ramon oturduğu yerden dışarıyı izlerken kışı severim kar yağmasına ve havanın soğumasını ama bunlar evde yanan ateşin başında oturup evimizin küçük penceresinden izlerken güzeldi . Şimdi ise korkutucu .

Bu sırada arklarından kısık bir hırıltı sesi duyuldu . Karan yavaşça kafasını çevirdi karanlığın içinde iki mavi göz parlıyordu . Ramon sessiz bir şekilde bu mavi gözlü siyah kaplan gece avcısı . Karan sakin ol ve ben dediğim zaman okları gönder bende işini bitireceğim .

Ramon yayını germiş Karandan emir beklerken acı dolu inilti her tarafta yankılanmıştı . Karan daha dikkatli bakınca kaplanın donmak üzere olduğunu fark etmişti ateşi görünce bir umut o tarafa doğru gelmişti .

Karan bekle biraz bir şeye bakmalıyım deyip yavaş adımlarla dev kaplana doğru ilerlemeye başladı . Sonunda yanına gelmişti gözlerinin içine baktı . Buz mavisi gözlerinde beklenmedik bir masumluk vardı sadece yaşamak istiyordu .

Torbasından kızıl bir ot çıkardı soğuktan titreyen kaplan onun zararsız olduğuna kanar getirmiş bir şekilde ne yapacağını izliyordu . Karan kaplanın koca ağzını araladı ve bir avuç dolusu otu ağzının içine attı .

Onu izleyen Ramon Karan delirdin mi sen kaplanlar et yer ot değil . Karan aptal bu yemek için değil ilaç kes sesini ayrıca şu oku da indir artık . Karan tekrar kaplana döndüğünde verdiği otları çiğnerken gördü . İşte böyle biraz sonra yeniden ısınmaya başlarsın işaret ederek ateşin yanına gel orda dinlen dedi .

Ramon şaşırmış bir ifade ile sen daha yeni bir canavarla mı konuştun sen nerden anlasın . O sadece aptal bir yaratık o kadar .

Kaplan kafasını ona doğru çevirip jilet gibi keskin dişlerini sergiledi . Ramon buna diyecek söz bulamıyordu . Kaplan zorlanarak olduğu yerden kalkıp dengesiz adımlar ile ateşin başına gelip yeniden çökmüştü .

Karan demek ki anlıyormuş deyip sakin bir şekilde kaplanın yanına oturdu bu manzaraya tanık olan Ramon avcı ve canavar yan yana oturuyor efsaneler bile böyle bir şey anlatmaz bakalım daha bana neler göstereceksin karan dedikten sonra biraz çekinerek de olsa oda geçip oturmuştu .

Karan yüzüğünden önceki gün avladıkları hayvanların etinden çıkarıp Ateşin üzerinde pişirmeye başlamıştı . Bu sırada kaplanın da açıkmış olduğunu düşünüp yüzükten büyük bir et parçası çıkarıp kaplana attı .

Günlerdir tek lokma yememiş olan kaplan eti afiyetle yiyip bitirmişti . Ramon gerçekten onu besliyor musun sanki çok erzağımız varmış gibi . Karan aslında gerçekten çok faza erzağımız var . İhtiyar bana bir ara et nasıl tütsülenir göstermişti bende yakaladım her yenilir yaratığın etini tütsüleyip yüzüğün içine attım . Baş parmağı ile arkada duran dev kaplanı işaret ederek ayrıca gece acıkıp seni yemesini istemezsin değil mi .

Ramon yutkunup boğazını ovuşturduktan sonra sanırım haklısın diye cevap verdi . Biraz sonra ikisini de aşırı şekilde yorgun hissediyordu .

Karan kaplana baktığında rahat bir şekilde uyuduğunu gördü . Siyah tüyleri yumuşak bir battaniyeyi andırıyordu sıcak ve huzurlu . Olduğu yerden kalkıp kaplanın yanına gitti ve kendini ona yasladı gerçekten sıcak ve yumuşacıktı .

Ramonsa sessiz bir şekilde ne yapıyorsun sen delirdin mi . Karan bir şey olmaz biz ona yardım ettik şimdi de o bize yardım ediyor hadi sende ateşe biraz daha odun atıp gel unu hissetmen gerek yumuşak ve sıcacık tıpkı evdeymiş gibi .

Ramon biraz çekinse de Karanın rahat bir şekilde uyuduğunu görünce oda yerinden kalkıp yavaş ve dikkatli bir şekilde kaplanın yamacına yanaşıp ona yaslandı . ikili biraz sonra uykuya daldığında uyanan kaplan yanına baktı iki avcına yanına sokulmuş uyuyordu . Uzun büyük kuyruğu ile de üzerlerini örttükten sonra uykuya kaldığı yerden devam etti .

Karan ve Ramon uyandıkların da ateş sönmeye yüz tutmuştu . Karan yağa kalkıp dışarı baktı hava hala karanlıktı . Ramon daha sabah olmamış dedi .

Karan hayır çoktan sabah oldu karanlık artık her yeri kuşatmış fazla zamanımız kalmamış gibi görünüyor . Ramon peki nasıl varacağız yayan hızla ne kadar hızlı gidebiliriz ki .

Karan birkaç dakika durduktan sonra kaplanlar oldukça hızlı koşabilir değil mi özellikle de kara kaplanlar . Ramon hayır gerçekten bunu yapmayacaksın değil mi dedi .

Karan kaplana döndü ve soğuğu sevmiyorsun değil mi işte sana bir fırsat bizi gideceğimiz yere ulaştır bizde bu soğuğun nedenini ortadan kaldıralım ne dersin .

Kaplan Karanın gözlerinin içine baktı zerre tereddüt yoktu . Yüksek bir kükreme ile yerinden doğruldu . Karan cevabını almıştı hızla kaplanın sırtına atladı . Ramona dönüp hadi sallanmada atla . Ramon sen bir delisin Karan deyip kaplanın sırtına atladı .

İkili kaplana sıkıca tutununca Kara kaplan olduğu yerden metrelerce zıplayıp açık bir alana indi ve tüm gücüyle koşmaya başladı . Kar fırtınasın içinde rüzgara karşı şimşek gibi gidiyorlardı . Kaplanın sadece bir adımı bile onları metrelerce ileri götürüyordu .

Bunu gören Karan işte gerçek bir canavarın gücü dedi kendi kendine . Saatlerce bu şekilde gittikten sonra Karan kafasını yukarı kaldırıp baktı . Göğe doğru uzanan mavi bir ışık hüzmesi karanlık ve soğuk fırtınanın ortasında her tarafı aydınlatıyordu .

Bu dehşetli manzaraya tanık olan Ramon titrek sesle hayır bu bizi aşar dedi . Onu duyan Karan gülerek hayır bu tamda bizim için bir efsaneden daha azı beklenmezdi kışın beyaz ve kudretli kralı Abtagan bekle bizi ....

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ......

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now