BULUŞMA

2K 215 6
                                    

Karan önündeki meraklı kalabalığa baktıktan sonra acaba ne anlatsam diye kendi kendine düşünmeye başladı . Bir türlü aklına güzel bir hikaye gelmiyordu ama acilen bir şey bulmazsa sorun çıkacağı kesindi.

Tam o anda aklına yeni bir hikaye geldi . Zamanın birinde genç bir adam bu dünyada ne avcıların nede canavarların esamesi bile okunmazken büyü denen şeyi keşfetmiş . Bu adam büyünün yanı sıra gelecek hakkında haberler de verebiliyormuş . Adı sanı bilinmeyen bu genç büyücü yanına bir sürü insanı toplayıp onlara büyü öğretmeye başladı. Büyücüler giderek çoğalıyordu etrafta sonra bir akademi kurdu eğitim .
O adam büyüyü güzel bir şey olarak görsede aslında büyünün kaynağı karanlıktı .

Sonunda birisi bunu keşfetti ve krallığın üzerine büyük bir bela çöktürdü yüzbinlerce insan ölüp gitmişti onun yüzünden bu öğrenciye Kara büyücü dediler . Ama asıl suçlu sadece o değil tüm büyücülerdi.
Koca bir akademideki herkes kadın çocuk demeden katledildi dünya büyücülerden temizlenmek istiyordu .
En ufak bir şüphe bile asılmak istyordu .
Büyücülerden geriye sadece Kara büyücü ve kalmıştı .

Bir dünyanın bir ucuna diğeri diğer ucuna kaçıp gitti . Yaşlanan büyücü son zamanlarında bir küresinde garip bir şey farketti çok büyük bir yıkım ve savaştan haber aldı ve krallıklardan birine iletmek için canını hiçe sayıp geri döndü ölümü çoktan göze almıştı çünki bu şeyi durdurmak istiyordu o .

Daha kralın yanına bile gelemeden oklarla öldürülmüştü bunun olacağını bilen büyücü daha önceden  kehanet ile ilgili herşeyi bir kağıda yazmıştı . Kralın adamlarınsan biri kağıdı alıp krala götürdü kağıtta şöyle yazıyordu .

Ey insanlar çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyasınız . Bu bir afetten veya yangından çok daha beter birşey . Ben buna kısaca başlangıç diyorum. Dünyanın ihtiyacı olmayan bir başlangıç hem de .

Şu alametler gerçekleşmedikçe başlangıç olmaz önce gökten dev bir kuş düşecek dinyayı kökünden değiştirip uzun ve bereketli bir çağ başlatacak bu öyle garip bir çağki insanlar elleri ile dağları parçalayabilecek .

Uzun bir zaman geçtikten sonra bir adam dünyanın her tarafını gezip fitne fısıldayacak sebepsiz ve kaynağı belirsiz bir kötülük dünyaya yayılacak . Bir ayağımızı bastığımız toprak bze düşman olacak o bereketli ve güzel toprak beşik gibi sallanıp çatlayacak ve çatlardan alev fışkıracak . Toprak ölülerini dışarı salacak ve o sürü insanların üzerine saldıracak dünyanın onda biri ölecek o gün her şey birbirine girip harap olacak .

Kalanlar kurtulduklarını sanacaklar halbu ki asıl şansız olanlar onlar . Birinci yıkımın etkileri tamamen silindiğinde ve onu uunutacak nesiller geldiğinde Bu sefer ikinci yıkım gerçekleşecek .

Her gün baktığımız o mavi gök yüzü kararacak ama bu karanlık gecenin yıldızlı karanlığı ile bir tutulmamalı gökyüzü katrana bulanmış gibi kapanacak ne güneşin göz alan ışıkları olacak nede güzel yıldızların manzarası .
Sonra o güne kadar görülmemiş karanlıkta bulutlar gökyüzünü kapatacak.

Önce hafif bir rüzgar esecek insanlar bunun her zaman ki yağmurlardan biri olduğunu sanacak sonra rüzgar artacak ve artacak evler uçup gidecek en sağlam ağaçlar bile yerinden smkülecek o gün yerin bir parçası sandığınız herşey sohbahardaki yapraklar gibi havada savrulacak .

Rüzgar dinip yağmur yağacak ama bu yağmur bildiğiniz toprağı bereketlendirip serinleten yağmur gibi olmayacak bu sivcim gibi yağıp değdiği toprağı kurutacak . Çölde bile bir hayat vardır bu yağmurum yağdığı yerde hiçbirşey bitmeyecek . Ardından şimşekler çakmaya başlayacak karanlığın içinde .

Yıldırımlar ve yağmur bir demircinin çekiciymişçesine yeri dövüp dümdüz yapacak toprak düz ve taş gibi sert olacak .

Bu sırada Karanın yolladığı klon Karargahın içine sızmış Natwarı arıyordu . Görünmez olarak etrafta gezerken bir odanın kapısı açıldı ve birisi dışarı çıktı . Bu Natwardı hala uyku sersemiydi . Bir sağa bir sola çarparak giderken .
Klon arkadan yaklaşıp başına dokundu ama bu fark eden Natwar ani bir refleks ile yumruğunu tüm gücü ile savurup klonu yok etti derken diğer klon onu başından yakalamıştı .
Biraz sonra bir işinin çıktığını söyleyip karargahtan çıkıp şehir meydanına git ve orada bekle deyip yok olup gitti .

Bu sırada tıka basa dolu olan handa herkes merakla genç hikayeciyi dinliyorlardı .
Karan Sonunda havariler gelecek orduları ile kuzeyin orduları gelek güneyin orduları gelecek .
Yerin sahipleri savaşmak için gelecek . Göğün sahipleri gelecek . Canavarlar top yekin gelecek geniş kızıl bir vadide karşı karşıya gelecek .

Son bir savaş patlak verecek bu savaş bir toprak almak ve işgal için olmayacak  . Bu savaş varoluş için yapılacak bu savaştan sağ çıkan taraf yeni bir dünya kuracak .

Salon oldukça sessizdi Karanın çektiği sandalyeniz sesi bozmuştu ölüm sessizliğini .
Karan hepinize iyi akşamlar benden bu kadar biraz temiz hava almak için dışarı çıkacağım dedi .
Bunu duyan Ramon en iyisi bende seninle birlikte geleyim .
İkili dışarı çıktıktan sonra diğerleride çıkıp evlerine doğru yola koyuldular .
Biraz sonra Karan ve Ramon şehir meydanına varmışlardı .
Biraz sonra ilerden gelen Natwarı fark ettiler bilinçsiz bir şekilde yürüyordu .
Ramon bu senin işin değil mi Karan .
Karan o aptala söylesemde anlamazdı en iyisi böyle yapmak .
Natwar kendine geldiğinde Karan karşısındaydı .
Karana bakıp bu sen misin Karan demek kurtulmayı başardın bu nasıl oldu .
Karan nasıl olduğunu boş ver şimdi senden bir konu hakkında yardım istiyorum .
Bizim için bir şey yapman gerek .

Natwar bunu yapamam haberin yok mu sen ve Kadoran vatan haini ilan edildiniz başınıza ödül bile konuldu . Söylediklerine görene Arkadyalılar için casusuluk yapıyormuşsun seni yeniden salıp krallığa yollamışlar .
Karan peki herkes böyle mi düşünüyor .
Natwar hemde herkes senin dostların Magen Beran Gardon hatta Yela bile seni yakalasalar bir kaşık suda boğarlar .
Karan peki sen neden bu kadar sakinsin .
Natwar beni bilirsin ben parama bakarım .
Karan o zaman direk konuya giriyorum biz krallığı ele geçireceğiz bize yardım etmen gerek başarılı olursak seninle ilk gideceğiz yer saray hazinesi olacak .
Natwar ellerini birbirine sürtüp işte şimdi benim dilimden konuşuyorsun .

Bu sırada Karanın eline küçük bir kuş kondu Ramona dönüp misafirlerimiz bu sabah şehre varmış olacağız .

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now