YENİ DÜNYA DÜZENİ

2.5K 249 9
                                    

Meganın temsilcileri uzun bir yolun ardından sonunda Ruk vadisinin girişindeydiler . Girişte kafileyi karşılayan kişi Cerut krallığının veliaht prensi Deon du .
Deon atın üzerinde duran Kadorana bakıp   Ruk vadisine hoşgeldin fakir prens dedi .
Kadoran hoşbulduk Cerut prensi Deon . Atından indikten sonra ikili el sıkışmıştı .

Deon adamlarından birini çağırtıp misafirlerimize yerlerini gösterin ve onları en iyi şekilde rahat ettirin . Kadorana dönüp sende önden buyur malikanene gidelim . Hem toplantıdan önce biraz konuşmuş oluruz .
Kadoran ve Deon konuşa konuşa oradan ayrılırken Deonun yardımcısı olan kahverengi saçlı şık giyinimli genç adam Artanın yanına geldi ve merhaba benim adım Remus sende Prensin yardımcısı Arta olmalısın . Önden buyur sana kalacağın yeri göstereyim .
Arta tanıştığıma memnun oldum Remus bu arada adımı nerden biliyorsun . Remus şurdakilere sorup öğrendim neyse bunu boşverde gidelim .

İkili yavaş adımlarla sohbet ederek yürüyorlardı . Remus genç yaşında böyle bir yere gelmen gerçekten çok etkileyici Arta bunun için oldukça yetenekli olmalısın .
Arta aslında pek güçlü veya yetenekli değilim ama prens Kadoran bana güveniyor . Bende güvenini boşa çıkarmamaya çalışıyorum . Biraz sonra büyük bir malikanenin önünde durmuşlardı . Remus işte senin kalacağın yer uzun yoldan geldin yorulmuş olmalısın içerde her şey hazır biraz dinlen akşam merkezde cerut ve Megan arasında bir yemek düzenlenecek gelmeyi unutma.
Arta lüks malikanede biraz göz gezdirdikten sonra Remusa dönüp her şey için teşekkürler akşamki yemekte görüşürüz .

Arta malikanenin büyük kapısından içeri girdiğinde birkaç hizmetli ile karşılaştı başlarında orta yaşlı bir adam vardı . Artaya bakıp hoşgeldiniz efendim bir isteğiniz varmı  deyip başını hafifçe eğdi .
Arta böyle şeylerden hoşlanmadığı için birşey istemiyorum yatak odasının yerini gösterin yeter .

Hizmetli beni takip edin efendim dedi ve yürümeye başladı . İkinci kata çıktıklarında üzerinde sarı renkte motifler olan beyaz bir kapının öne gelip durdu ve işte burası dedi . Arta sağol dedi ve kapıyı aralayıp içeri girdi . İçerde oldukça büyük bir yatak vardı . Üstünü değiştirmeden kendi yatağa attı . Günlerdir at sırtında gittiğinden her tarafı ağrıyordu .

Esnedikten sonra ipek kılıflı yorganı üzerine çekti ve gözlerini yumdu yatak biraz soğuk ama çok yumuşaktı . Hafiden içi titremişti . Pencere tarafına doğru döndü ve dışarıya baktı . Yeni kafileler geliyordu toplantı için hazırlıklar hala devam etmekteydi . 
Ağrıyan gözlerini ovuşturduktan sonra tekrar esnedi ve uykuya daldı .

Arta uyurken bir hareketlenme fark etti yüzüne bir şey değiyordu bunlar saçtı uzun saçlar bu his ona bir yerden tanıdık gelmişti . Sonra bir ses duydu sonunda uyandın dedi . Bu Tiondu Arta şaşkın bir şekilde kalktı ve ona baktı sen burada ne arıyorsun diye sordu .
Tion sizinle geleceğimi söylemiştim değil mi . Arta rahatlamış  başını tekrar dizlerinin üzerine koydu .
Tiona bakıp gelmene sevindim bu günlerde içimde bir sıkkınlık vardı . Tion sanırım bunun nedenini biliyorum o köyde olanları hala unutamadın değil mi .
Arta başını diğer tarafa döndürüp sence unutmamak mümkün mü .
Tion bu senin suçun değildi .
Arta sana göre öyle olabilir ama bu gerçeği değiştirmez .
Tion seni böyle Üzgün görmeye dayanamıyorum keşke bunların hepsini unutabilsen .

O anda Artanın aklına bir fikir geldi . Yaşam enerjisini açığa çıkardı ve elinde toplamaya başladı . Sonrada elini başına koyup anılarına ulaştı . Ama bir şey onu dışarı atmıştı .  Arta şaşkındı bir şey onu zihninden uzak tutmaya çalışıyordu .
Gücünü yoğunlaştırıp karşı koydu başı ağrımaya başlamıştı .

Dişlerini sıkıp dayanmaya çalıştı. Zihninde birisi vardı . Dilenci kılıklı bir adam vardı zihninde bu kişişiyi tanımıştı kendine gezgin diyen adamdı  . Arta karşı koymayı bırak genç avcı bana itat et . Arta sen benim efendim değilsin kafamdan defol . Gezgin toz olup uçmaya başlamıştı Artaya bakıp bana karşı çıkmanın cezasını çekeceksin genç avcı bunu unutma .
Arta gülerek göreceğiz .
Arta zihnini kontrol edebilmişti . Garip bir şekilde artık suçluluk hissetmiyordu . Umursamıyordu artık eski haline geri dönmüştü .

Ama içinde küçük bir şey kalmıştı yapmış oldukları şeyin yanlış olduğunu biliyordu .
Demek bu yüzden böyle garip hissediyordum dedi kendi kendine . Tion meraklı bir şekilde başardım mı diye sordu .
Arta hayır olmadı belkide böyle devam etmeli .
Her neyse bu konuları boş verde sen buraya kadar nasıl geldin onu anlat .

Tion küçük bir kuşa dönüştüm diyelim dedi ve güldü . Arta pencereye doğru baktı nerdeyse akşam olmak üzereydi . Doğrulup acele bir şekilde üzerini düzellti ve benim toplantı yemeğine gitmem gerek hizmetçilere sana yemek getirmelerini söylerim dedi ve odadan çıktı .

Merdivenleri ikişer ikişer iniyordu evden çıkmadan hizmetçilere dönüp misafirimize biraz yemek hazırlayın dedi ve Malikâneden çıktı . Hızlı adımlarla merkeze doğru gidiyordu . 
Yolda Megan kafilesinden birkaç kişi ile karşılaşıp onlarla birlikte yola devam etti biraz sonra toplantı salonunun öne gelmişti .

Yanındakiler ile beraber içeri girdiler büyük salonun her tarafına yuvarlak beyaz örtülü cafcalı masal ve sandalyeler vardı . Üzerleri en lezzetli yemekler ile bezeliydi . Ortada ise büyük ve daha süslü bir masa vardı . Deon Kadoran üst rütbeli avcılar buraya oturmuşlardı . Dikkat çekmeden bir yere oturmuşken uzaktan biri ona doğru seslendi Arta Arta kafasını yavaşça çevirip o tarafa doğru baktı seslenen kişi Kadorandı el sallayıp yanındaki boş koltuğu işaret ederek buraya gel dedi .

Arta yerinden kalkıp o tarafa yöneldi . Masanın yanına geldiğinde Kadoran onu gösterip işte benim yardımcım Arta kendisi çok yetenekli bir avcıdır gel yanıma otur dedi .
Arta diğerleri ile selamlaştıktan sonra yerine oturmuştu .

Masada oldukça keyifli bir sohbet sürerken Kadoran umarım yarınki toplantıda herhangi bir sorun çıkmaz bu proje için çok uğraştım .
Deon ne kadar uğraş verdiğini bu masada herkes çok iyi biliyor hatta kral bu fikri ortaya attığın için sana özellikle teşekkür etmemi istedi .
Bu birlik sayesinde 15 farklı Krallık tek bir bünyede hareket edip birbirleri ile yardımlaşacak hem eknomik hemde askeri yönden en iyi birbirmize yardım edip birlikte güçleneceğiz .
Kadoran en sonda ne demiştin . Deon şaşkın bir şekilde birikte güçleneceğiz diye karşılık verdi.
Kadoran ayağa kalkıp buldum kuzey birliğinin sloganı birlikte güçleneceğiz .

Deon gerçekten iyi bir slogan tam olarak niyetimizi anlatıyor . Deon da ayağa kalkıp Dostum Kadoran yeni bir dünya düzeni kurmanın vakti geldi .

Bu sırada karanlık bir ormanın içinde katıla katıla gülen gezgin yeni dünya düzenini kuracaklarmış bunu ben bile yapamadım .

YORUM ATMAYI UNUTMAYIN..

CANAVAR AVCISI Where stories live. Discover now