CESUR VE HAİN

2.2K 211 12
                                    

Sarayda oldukça karışık bir atmosfer vardı . Ordan oraya koşuşan görevliler . Sabah erkenden beklemeye başlayan askerler gergin bir hava telaş ve endişe dolu .
Bu sırada Karan ve Kadoran şehir meydanında bir köşede oturmuş zamanın gelmesini bekliyorlardı .

Natwar Versin ve Fermonda sarayı izliyorlardı karanlık bir köşeden .
Şehrin girşinden kalabalık bir kervan giriş yapmıştı . Şehir meydanına doğru gidiyorlardı .

Karan kafasını kaldırıp güneşe baktı ve zaman iyica yaklaştı umarım herkes yerine varmıştır . Çok az bir zaman kaldı harekete geçmek için .
Bu sırada uzaktan onlara doğru gelen kervanı fark ettiler .

Karan ayağa kalkıp onlara doğru yöneldi Kervanın önündeki adama doğru gelip başkente hoşgeldiniz dostlarım istediğim şeyleri getirdiniz değil mi .
Arkadan çıkan yaşlı adam evet kullanıma hazır ve yüzde yüz sonuç veren .
Ama çok fazla enerji harcıyor işin sonunda yorgunluktan bayılabilirsin .
Merak etme Net eminim Karan bunu başaracaktır dedi Herad .
Herad Karana dönüp bir sene öncekine göre çok daha güçlü görünüyorsun Karan bu arada başına gelenleri duydum .
Elinde olsa yardıma geirdin değil mi diye tamamladı Karan .
Bu sözleri daha önceden de çok duymuştu .
Heradın boynu eğilmişti . Karan o ve adamlarının hayatını kurtarmıştı fakat en lazım olan zamanda kimseden yardım gelmemişti .
Hala bunun pişmanlığını yaşayan Herad haber geldiğinde hiç sorgulamadan en güçlü adamları ile birlikte buralara kadar gelmişti .

Kadoranda yanlarına gelmişti Gerad ve adamları atlarından inip selam durdular ve Herad ben ödül avcıları lideri Herad ve adamların hizmetinizdeyim prens Kadoran .
Etraftaki insanlar onların bu hareketine oldukça şaşırmıştı .

Kadoran yardıma geldiğiniz için sağolun bu iyiliğinizi unutmaya çağımıza emin olun .
Bu sırada Karan ve Net yüklerin yanına gitmişlerdi .
Net örtüyü kaldırıp işte buradalar tam da istediğin gibi .
Karan doğrusu sen gerçekten mucit olacak birisin fikrin dahiyane bir iletişim taşlarını bir adım öteye taşıdık senin sayende .
Demir bir kazığın üzerine yerleştirilmiş iletişim taşı vardı bir sürü .
Karan kazığın alaşımını doğru yaptınız değil mi .
Net evet istiyorsan bir .
Karan bir tanesini eline alıp enerji verdi . Taþtan bir anda enerji dalgaları yayılmaya başlamıştı .

Karan tam da istedigim gibi olmuş elinize saglık dedi ve yerine geri koydu . Net doğrusu bu nasıl oluyor anlamadım . Karan mesele alaşımda bitiyor gelen yaşam enerjisi kazık sayesinde titreşip kolayca etrafa yayılıyor böylece sadece dokunan kişi değil etrafta olan herkes etkileniyor .

Karan Netle birlikte Heradın yanına dönüp planımız şöyle adamların bunları şehrin farklı noktalarına yerleştirdikten sonra sarayın arka tarafına gelecekler . Herkes toplandığında asıl saldırı başlayacak .

Herad adamlarına dönüp Karanı duydunuz işiniz bitince direkt olarak sarayın arka tarafına doğru gelin . Herkes anladıysa arabaları da alıp şehre dağılın .

Kervan yavaşça şehrin farklı noktalarına dağılırken Karan ve diğerleri de yavaş adımlarla rahat bir şekilde sanki bir turistmişçesine saraya doğru gitmeye başladılar . Biraz sonra sarayın yanına vardıklarında orda diğerleri ile karşılaşmışlardı .

Heradın yüzünde oldukça şaşkın bir ifade belirtilmişti . Versin ona bakıp bakıyorum da bizim bilim adamı Herad da buradaymış sanırım sende benle aynı nedenden dolayı buradasın .

Herad seninle asla aynı nedenimiz olamaz Versin sen paragözün tekisin ben ise eski bir dostuma yardım için buradayım . Karan şaşkın bir şekilde siz tanışıyor musunuz . Herad elini yüzüne götürüp ne yazık ki öyle bir zamanlar bu adam ile araştırmalar yapmıştık oda benim gibi bir araştırmacıydı . Ama benden farklı olan tarafı o araştırmaya değil kazanacağı paranın derdindeydi bu yüzden onula yolumuzu ayırdık .

Versin sen ve diğerleri benim zekamı asla anlayamadınız Herad her neyse artık bunun pek bir önemi yok hem kıyafetlerinden anladığım kadarı ile hayaline hala ulaşmış değilsin . Versin sadece gülerek karşılık  vermişti buna .

Bu sırada Natwar Fermonun kulağına eğilip gülerek aslında ağabeyimin evinin altında alton dolu bir mahzeni var ama çok cimri olduğundan bunun bir tanesine bile dokunmaz .

Karan evet her şey hazır olduğuna göre tek yapmamız diğerleri gelene kadar beklemek ondan sonra şamata başlayacak .

Bu sırada sarayda telaşlı hava devam ediyordu davetliler taç giyme töreni için gelmeye başlamışlardı ikindi vaktinde tören gerçekleşecekti . Maren ve diğerleri de ana salonun korunmasında sorumlulardu .

Beran Gardona bakıp sence bu gün bir sorun çıkar mı . Gardon emin bir şekilde sanmam güvenlik her zamankinden çok daha sıkı kimse böyle bir şeye cesaret edemez . Maren gülerek Karan olsaydı cesaret ederdi dedi  .

Yela kızarak o hainin adını anıp burayı kirletme . Beran araya girip anlayamadığım bir şey var Yela Karana hepimizden çok daha yakındın ve hepimizden daha uzun süredir tanıyordun onu . Şimdi ise ondan en çok nefret eden kişi sensin bu çok garip .

Yela evet doğru ona hepinizden daha yakındım ve ona güvenirdim hem herkesten çok sonra ne oldu güvenimi boşa çıkardı . Hayatta en nefret ettiğim şey kandırılımaktır . Üstüne üstlük o bunu yıllarca yaptı ilk günden beri .

Maren doğrusu ben hala onun hain olduğuna inanamıyorum . Karan bize hep yardım etti en zor zamanlarda bile . Sonra yakalandı işkence gördü çok zor zamanlar yaşadı sonra birden hain olduğu ortaya çıktı tam kurtulduğu zaman hem de bu çok garip ve şüphe uyandırıcı.

Yela ama her şey gün gibi ortada o bir haindi umarım acı içinde ölür hatta öldükten sonra bile acı çeker .

Karan bu sırada yanlarına gelenleri sayıyordu . 99 ve 100 evet herkes geldiğine göre artık başlama zamanı geldi ikindiye de çok bir şey kalmadı zaten .

İletişim taşını eline alıp tüm gücünü yoğunlaştırdı gözleri gök mavisi bir şekilde parladı . Tüm taşlar harekete geçmiş enerji dalgaları yayıyordu etrafa Karan bana itaat edin Krallık Kadoranın hakkıdır sarayı işgal edip ona hakkı olan şeyi verin .

Maren dışardan gelen sesleri fark edip pencerenin önüne geldi ve gördüğü manzara karşısında dona kaldı şehir halkı sel gibi akın ediyordu saraya

CANAVAR AVCISI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin